Thumbnail
Τι ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Συνέντευξη στην ΕΡΤ παραχώρησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εκπομπή «'Αλλη Διάσταση», αναφέρθηκε και στις προσλήψεις στο Δημόσιο, επισημαίνοντας ότι με τον κανόνα 1:1 θα είναι όσες και οι αποχωρήσεις το 2018, δηλαδή 9.040, εκ των οποίων οι 2.500 στην Υγεία (1.000 γιατροί, 1500 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό). 

Επίσης, χάρη στον δημοσιονομικό χώρο που επιτεύχθηκε έχουν δρομολογηθεί επίσης οι 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την Ειδική Αγωγή και οι 3.200 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η υπουργός, δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίζει ότι εάν η αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων επιστρέψει στον κανόνα 1:5, όπως υπόσχεται η ΝΔ, ο αριθμός των προσλήψεων θα διαμορφωνόταν σε περίπου 1.800, που αρκούν μόνο για τις ανελαστικές ανάγκες των ένοπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και του διπλωματικού σώματος.

Για την υπόθεση Novartis η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε:

«Η υπόθεση Novartis είναι ένα σκάνδαλο με παγκόσμιες διαστάσεις και κανείς δεν μπορεί να μιλάει για σκευωρία», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην ΕΡΤ, ενώ επισήμανε την ανάγκη «να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της χωρίς να προδικάζουμε τη δική της έρευνα».

Ακόμη, σημείωσε ότι αυτού του είδους οι υποθέσεις είναι πολύ σοβαρές για να εκδικάζονται στα τηλεπαράθυρα ή στις πολιτικές συζητήσεις. «Είναι ένα θέμα που ούτε οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη βοηθάνε. Η Δικαιοσύνη πρέπει να επιτελέσει ελεύθερη τη δική της αποστολή, με ανεξαρτησία και από την άλλη είναι φυσικό στο κράτος δικαίου, δεν μπορεί κανείς να προδικάζει μία εξέλιξη, ενώ υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας», δήλωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φοιτητής, μεταπτυχιακό
Επαγγελματικά δικαιώματα πρώην ΤΕΙ: Πέφτουν «βροχή» τα πρόστιμα, το κράτος εξακολουθεί να αδρανεί...
Και νέο πρόστιμο €22.840 υπογράφηκε σήμερα για να καταβληθεί σε 21 αποφοίτους - Συνολικά οι χρηματικές ικανοποιήσεις σε αποφοίτους πρώην ΤΕΙ έχουν...
Επαγγελματικά δικαιώματα πρώην ΤΕΙ: Πέφτουν «βροχή» τα πρόστιμα, το κράτος εξακολουθεί να αδρανεί...