Thumbnail
Τρίπολη

Aνοίγει ξανά η υπόθεση της «μαύρης χήρας» από την Τρίπολη. Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Ναυπλίου για να διερευνηθεί η ύπαρξη συνεργού ή συνεργών. Βασικός ύποπτος, ο παιδικός φίλος του θύματος.

Ποιος όπλισε το χέρι της χήρας

Ήταν 8 Δεκεμβρίου 2014 όταν ο καπετάνιος βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος στην αυλή του σπιτιού του καλύτερου του φίλου. Λίγο πριν, ο Θανάσης Λάμπρου κυνήγησε τη σύζυγό του με ένα μαχαίρι απειλώντας την πως θα την σκοτώσει, αφού μόλις είχε επιβεβαιώσει τις υποψίες του περί απιστίας. Η έρευνα, μόλις άνοιξε ξανά.

Είχε συνεργούς η σύζυγος του καπετάνιου, ποιος έδωσε στα χέρια της το όπλο;

Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου είναι καταπέλτης: Τρίτο πρόσωπο της έδωσε το όπλο στα χέρια, προκειμένου να αμυνθεί.

Ποιος την βοήθησε να αλλάξει το σκηνικό του εγκλήματος;

Η κατηγορούμενη έφυγε από τον τόπο του εγκλήματος αφού προηγουμένως με τη βοήθεια άγνωστων ατόμων, άλλαξαν το σκηνικό στον τόπο του εγκλήματος, βγάζοντας μεταξύ άλλων την μπλούζα και την ζακέτα που φορούσε το θύμα.

Ποιος ο ρόλος του παιδικού φίλου του θύματος

«Από την πρώτη στιγμή μιλούσαμε για έγκλημα όταν οι άλλοι μιλούσαν για αυτοκτονία και από την πρώτη στιγμή μιλούσαμε για την εμπλοκή άλλου ή άλλων προσώπων. Αυτή τη στιγμή εξετάζεται ή όχι στο έγκλημα είναι ο φίλος του θύματος ξεκάθαρα», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.


Γιατί ο παιδικός φίλος του Αθανάσιου Λάμπρου πέταξε τις σφαίρες;

Παρέμεινε αδιευκρίνιστο πότε ακριβώς, ήτοι ποια ώρα, βρέθηκε στην οικεία του, μεταξύ των ωρών 12.00 και 13.00, αφού ούτε ο ίδιος ούτε οι υπάλληλοί του έδωσαν σαφείς απαντήσεις.

Δικαίωση νοιώθει η οικογένεια του καπετάνιου

«Κάθε μέρα, κάθε στιγμή στο μυαλό μας, συνέχεια. Νιώθουμε δικαίωση. Μόνη της δεν θα μπορούσε να τα κάνει όλα αυτά. Και ο αδερφός μου δεν νομίζω να τρελάθηκε τυχαία να πήγε σε ξένο σπίτι να γίνουν όλα αυτά», λέει η αδερφή του θύματος.

«Η δικιά μου εντολέας εκλιπαρεί για τη ζωή της αλλά ξαφνικά παίρνει ένα πιστόλι, δεν ξέρω πως το παίρνει, ποιος της το δίνει και τον πυροβολεί. Να κοιτάξουμε το αντικείμενο της ανθρωποκτονίας, να κοιτάξουμε δηλαδή το όπλο, ποιος θα μπορούσε να έχει γνώσεις να χειριστεί αυτό το όπλο;», ισχυρίζεται ο δικηγόρος της κατηγορούμενης.

Η αστυνομία αναζητά τον παιδικό φίλο του Αθανάσιου Λάμπρου για να δώσει νέα κατάθεση.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Θυμίζουμε ότι η Δήμητρα Βούλγαρη είχε κριθεί ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για την δολοφονία του Καπετάνιου, Θανάση Λάμπρου, στην Κοιλάδα της Αργολίδας τον Δεκέμβριο του 2014.

Έπειτα από μια δίκη-θρίλερ με τέσσερις εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας και πολλές εντάσεις μεταξύ της κατηγορούμενης, των δικηγόρων της και της έδρας του δικαστηρίου, η κατηγορούμενη καταδικάστηκε επίσης σε 18 μήνες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του είχε ζητήσει την ενοχή της Δήμητρας Βούλγαρη, ωστόσο τόνισε ότι η ακροαματική διαδικασία δεν ξεκαθάρισε ορισμένα κενά στην υπόθεση.

Ο ίδιος είπε ότι δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να διαψεύδουν ή να επιβεβαιώνουν την συμμετοχή και άλλου προσώπου πλην της Δήμητρας Βούλγαρη στη δολοφονία του συζύγου της, καπετάνιου, Θανάση Λάμπρου:

«Η συμμετοχή άλλου προσώπου, δεν δύναται να αποκλειστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ζήτησε να γίνει  τροποποίηση του κατηγορητηρίου, ώστε να αποδοθούν σωστά τα πραγματικά περιστατικά. Αυτό, γιατί, όπως ανέφερε, δεν πυροβόλησε δύο φορές όπως αναφερόταν στο βούλευμα, αλλά προηγήθηκε συμπλοκή με το θύμα, όπου έπεσε ο πρώτος πυροβολισμός, ο οποίος δεν επέφερε το θάνατο του θύματος. Ακολούθησε δεύτερος όμως, που ήταν η χαριστική βολή για το θύμα.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, «το όπλο του εγκλήματος το είχε μαζί του το θύμα, καθώς περίμενε τη γυναίκα του να επιστρέψει, έχοντας υπόνοιες ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Όταν εκείνη πήγε στο σπίτι του παιδικού φίλου του θύματος το οποίο φρόντιζε, ξέσπασε έντονος καυγάς ανάμεσα στο ζευγάρι.Κατά τη διάρκεια του τσακωμού εκείνη κατάφερε να πάρει στα χέρια της το όπλο, και τότε, πάνω στη συμπλοκή, το όπλο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον αδικοχαμένο καπετάνιο. Στο σημείο εκείνο, αν η Δήμητρα δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, θα μπορούσε να καλέσει βοήθεια και το θύμα να ζούσε. Όμως, εκείνη πυροβόλησε και δεύτερη φορά, δίνοντάς  του τη χαριστική βολή στον κρόταφο».

Ο εισαγγελέας, μάλιστα, περιέγραψε πως η κατηγορούμενη επιχείρησε μετά τη δολοφονία να δημιουργήσει για τον εαυτό της άλλοθι, αφού ζήτησε από δύο πρόσωπα του περιβάλλοντός της να πουν ψέματα.  

Νωρίτερα, η Δήμητρα Βούλγαρη είχε ουσιαστικά αρνηθεί να απολογηθεί καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά της να έχει συνηγόρους τους Βασίλειο και Σπύρο Ρομποτή, αλλά μόνο τους αυτεπαγγέλτως διορισθέντες. Περιορίστηκε να δηλώσει αθώα:

«Είμαι αθώα, το φωνάζω 17 μήνες. Οι δολοφόνοι έχουν περάσει από δω και είναι ελεύθεροι.Έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Στάθηκα στον άνδρα μου. Δύο δουλειές έκανα γιατί είχε προβλήματα υγείας από το 2005. Είχε κατάθλιψη. Λένε ότι δεν είχαμε σεξουαλικές επαφές. Ξέρει κανείς τί κάναμε; Ήξερε κανείς τί κάναμε; Ήταν μπροστά ; Ήταν ο πρώτος και τελευταίος άνδρας της ζωής μου». Την ίδια ώρα, συγγενικά πρόσωπα της Βούλγαρη την προέτρεπαν να «μην απολογείται».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...