Thumbnail
Το δε υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής προτάσεων των εκτιμητών

Η σχετική διορία των 20 ημερών που είχαν οι 221 ιδιώτες εκτιμητές έληγε τυπικά χθες, αλλά οι 36 δεν είχαν προλάβει ακόμα να παραδώσουν μέσα σε τόσο στενό χρονικό περιθώριο τις μελέτες και τις προτάσεις τους. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο παρατείνει για άλλη μία εβδομάδα το χρονικό περιθώριο, έως τις 22 Μαρτίου.

Πάντως, από τις έως τώρα εισηγήσεις που έχουν υποβληθεί από εκτιμητές προκύπτει ότι σε περιοχές στις οποίες είναι έντονο το φαινόμενο του Airbnb (ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων) παρατηρείται αύξηση των εμπορικών τιμών των ακινήτων.

To κέντρο της Αθήνας με περιοχές όπως το Κουκάκι, τα Πετράλωνα ή ο Κεραμεικός βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις ενώ ακίνητα σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν αποκτήσει υπεραξία λόγω AirBnb και τουρισμού.

Μετά την υποβολή των προτάσεων των εκτιμητών, αυτές θα αξιολογηθούν από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή θα συγκρίνει τις τιμές που περιλαμβάνονται στις προτάσεις των εκτιμητών με αυτές που προκύπτουν από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας και το Μητρώο Μεταβίβασης Ακινήτων. Εκεί όπου διαπιστώνονται μεγάλες διαφορές θα προχωρεί σε διορθώσεις.

Η Επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει τις εισηγήσεις της για το σύνολο των τιμών αμέσως μετά το Πάσχα προκειμένου, στη συνέχεια, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μακάριος Λαζαρίδης
Αιχμές Νέας Αριστεράς για Λαζαρίδη: «Πανηγύριζε ως “απόφοιτος δημόσιου ΑΕΙ” για τη διαγραφή των “αιώνιων φοιτητών”»
Μέσα από μια αιχμηρή ανακοίνωση, η Νέα Αριστερά αναδεικνύει την ιδιαίτερη σχέση του κ. Λαζαρίδη με τον πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα προβαίνει σε...
Αιχμές Νέας Αριστεράς για Λαζαρίδη: «Πανηγύριζε ως “απόφοιτος δημόσιου ΑΕΙ” για τη διαγραφή των “αιώνιων φοιτητών”»