Thumbnail
Η Αντζελίνα Τζολί αποσύρεται για να πάρει τη σκυτάλη η ανερχόμενη Αλίσια Βικάντερ για τον ρόλο της Λάρα Κροφτ

Tomb Raider: Lara Croft

Η βραβευμένη με Όσκαρ Αλίσια Βικάντερ παίρνει τα ηνία από την Αντζελίνα Τζολί στο reboot των ταινιών με πρωταγωνίστρια τη δαιμόνια αρχαιολόγο του αξέπαραστου βίντεο γκέιμ «Tomb Raider». Εδώ η νεαρή Λάρα Κροφτ αναζητά τα ίχνη του μυστηριωδώς εξαφανισμένου πατέρα της και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του, έναν τύμβο σε ένα μυθικό νησί. 

 

Ένας Ξένος στην Πόλη

Χιουμοριστική περιπέτεια με την Σαρλίζ Θερόν. Ο Χάρολντ είναι ένας πιστός σύζυγος και αφοσιωμένος υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρίας, ο οποίος θα δει τη ζωή το να κινδυνεύει όταν θα βρεθεί στο Μεξικό για επαγγελματικό ταξίδι και θα έρθει αντιμέτωπος με αδίστακτα αφεντικά και βαρόνους ναρκωτικών.


Πρόσωπα & Ιστορίες

Υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ της Ανιές Βαρντά και του JR. Η 89χρονη «γιαγιά» της νουβέλ βαγκ Ανιές Βαρντά και ο διεθνώς αναγνωρισμένος 33χρονος φωτογράφος και εικαστικός JR, συνεργάζονται στη σκηνοθεσία αυτού του οδοιπορικού όπου συναντούν καθημερινούς ανθρώπους και μαθαίνουν τις ιστορίες τους ταξιδεύοντας σε χωριά της Γαλλίας.


Μετά το Χωρισμό

Βραβείο σκηνοθεσίας στη Βενετία για ένα γαλλικό σκληρό οικογενειακό δράμα. Μετά το διαζύγιο τους, η Μίριαμ και ο Αντουάν παίρνουν κοινή επιμέλεια του γιού τους Ζουλιάν, παρά την αντίθεση της Μίριαμ. Ο Αντουάν, που δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χωρισμό, καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει κοντά της. Όμηρος, μεταξύ ενός πατέρα που δεν έχει όρια και μιας φοβισμένης μητέρας, ο Ζουλιάν θα φτάσει στα άκρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί το χειρότερο.


Τα Μυστήρια της Σικελίας

Οι αδελφοί Γκριμ συναντούν τη Μαφία. Σε ένα χωριό της Σικελίας, η είδηση ότι ο 13χρονος Τζουζέπε αγνοείται προκαλεί χλιαρές αντιδράσεις. Η Λούνα, μια νεαρή μαθήτρια ερωτευμένη μαζί του, αποφασίζει να ρίξει φως στη μυστηριώδη εξαφάνιση. Στα όρια του φανταστικού και του πραγματικού, η ταινία επανεξετάζει τον μύθο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στον ανελέητο κόσμο της μαφίας.


Ο Θεριστής

Γαλλικό δράμα εποχής. Το 1852 όλοι οι άντρες ενός γαλλικού χωριού αναγκάζονται να το εγκαταλείψουν λόγω του πολέμου. Οι γυναίκες, απομονωμένες, κάνουν μόνες όλες τις κουραστικές εργασίες και ορκίζονται πως εάν εμφανιστεί ένας άντρας θα τον μοιραστούν όλες μεταξύ τους.


Τυφλή Αγάπη

Μια σινεφίλ ερωτική ιστορία της Ναόμι Καβάσε. Η Μιζάκο είναι μια παθιασμένη συγγραφέας ταινιών για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Κατά την προβολή μιας ταινίας γνωρίζει τον Μασάγια, έναν μεγαλύτερο της φωτογράφο που χάνει την όρασή του. Η Μιζάκο σύντομα ανακαλύπτει τις φωτογραφίες του Μασάγια, οι οποίες με έναν περίεργο τρόπο την πηγαίνουν στο παρελθόν της. Μαζί, μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο που ήταν έως τότε αόρατος για τα μάτια της.


Μούσα

Ισπανικός τρόμος δια χειρός Χάουμε Μπαλαγκουέρο («Rec»). Ο καθηγητής λογοτεχνίας Σάμιουελ, χάνει τη δουλειά του μετά τον τραγικό θάνατο της φίλης του, ενώ ταλαιπωρείται από έναν επαναλαμβανόμενο εφιάλτη στον οποίο μία γυναίκα δολοφονείται άγρια κατά τη διάρκεια μιας παράξενης τελετουργίας. Σύντομα μαθαίνει πως αυτή η γυναίκα δολοφονείται στην πραγματική ζωή. Όταν επισκεπτεται τη σκηνή του εγκλήματος γνωρίζει τη Ρέιτσελ η οποία είχε το ίδιο όνειρο και μαζί θα εισέλθουν σε ένα τρομακτικό κόσμο που ελέγχουν οι Μούσες.


Sideway

Κοινωνική αλληγορία με έντονα στοιχεία φαντασίας του Ταϊφούν Πιρσελίμογλου. Ένας νεαρός άνδρας φτάνει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη όπου ένα παράξενο καράβι αγκυροβολημένο στα ανοιχτά, ένας διαπεραστικός ήχος που ακούγεται παντού, φωτιές, αγνοούμενοι και άλλες περίεργες ενδείξεις, οδηγούν τους κατοίκους της να πιστεύουν οτι έρχεται η μέρας της κρίσης. Όλα ανατρέπονται όταν η νοσοκόμα της πόλης, με την οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση, θα ανακαλύψει ένα παρίεργο σημάδι στην πλάτη του. Η φήμη διαδίδεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και όλοι αρχίζουν να πιστεύουν πως είναι ο Μεσσίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
εκπαιδευτικος
Απίστευτο: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός κλειδώθηκε με τους μαθητές σε τάξη για να αξιολογηθεί! Έκαναν… άσκηση σεισμού για να τους βγάλουν
Τραγελαφικά περιστατικά σε γυμνάσιο των Χανίων
Απίστευτο: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός κλειδώθηκε με τους μαθητές σε τάξη για να αξιολογηθεί! Έκαναν… άσκηση σεισμού για να τους βγάλουν
Εφετείο
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων...
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή