Thumbnail
Πακιστάν

Tουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας που διέπραξαν την Κυριακή στο Πακιστάν δύο βομβιστές καμικάζι, και την ευθύνη της οποίας ανέλαβε παρακλάδι των Ταλιμπάν.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Παντζάμπ, της πολυπληθέστερης της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Δύο καμικάζι συμμετείχαν, ο ένας βρισκόταν στο εξωτερικό της περίφραξης ενώ ο άλλος είχε τρυπώσει στο εσωτερικό του κτιρίου και πυροδότησε τα εκρηκτικά μπροστά από τον υπουργό» δήλωσε ο Μούστακ Σουχέρα, αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας.

«Οταν ο καμικάζι έξω από το κτίριο ανατινάχθηκε, η στέγη του κτιρίου κατέρρευσε πάνω στον υπουργό και όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό» προσέθεσε ο ίδιος.

Συνολικά περίπου 40 άνθρωποι παρίσταντο σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Σούζα Χανζάντα όταν η στέγη κατέρρευσε. Ομάδες διάσωσης των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν έσπευσαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τα θύματα από τα συντρίμμια.

Πρώην συνταγματάρχης

 Σύμφωνα με μία εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας, 16 άνθρωποι- περιλαμβανομένου του υπουργού και δύο αστυνομικών- σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν στην επίθεση που διαπράχθηκε στο Σάντι Χαν, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επίθεση στο Πακιστάν μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας σε μια εκκλησία στη Λαχόρη (ανατολικά), την πρωτεύουσα της επαρχίας Παντζάμπ, που είχε στοιχίσει την ζωή σε 17 ανθρώπους τον περασμένο Μάρτιο.

Συνταγματάρχης ε.α, ηλικίας 71 ετών, ο Σούζα Χανζάντα είχε πάρει μέρος στον πόλεμο του 1971 μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, έπειτα είχε διατελέσει στρατιωτικός ακόλουθος στην πακιστανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον τη δεκαετία του 1990 προτού ασχοληθεί με την πολιτική.

«Επρόκειτο για έναν έξοχο αξιωματούχο η θυσία του οποίου για το μεγάλο σκοπό της εκκαθάρισης του Πακιστάν (από τους εξτρεμιστές) δεν θα πάει χαμένη» επισήμαναν οι ένοπλες δυνάμεις σε ένα δελτίο τύπου.

Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας ανέλαβαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος τύπου του TTP Τζαμαάτ ουλ Άχραρ, ενός παρακλαδιού των Ταλιμπάν του Πακιστάν, ο οποίος διευκρίνισε ότι η οργάνωση αυτή ενήργησε σε «συνεργασία» με άλλους τζιχαντιστές με στόχο να «εκδικηθούν» για τον θάνατο του ηγέτη της Λασκάρ-ι-Ζάνγκβι (Lej), μιας ισχυρής ισλαμιστικής οργάνωσης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ektakto.jpg
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγικό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης – Νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αναζητούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
iaponia
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
Επτά παιδιά τραυματίστηκαν αλλά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου – Ο δράστης συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
xrisoxoidis
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
Οργή Χρυσοχοΐδη για την επίθεση στη Νομική – Βολές κατά των πανεπιστημιακών αρχών για αδράνεια στην εφαρμογή του νόμου
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
pinakas_ekpaideutikoi
Στα 15 ευρώ το παράβολο για τους πίνακες ΑΣΕΠ – Οργή στους αναπληρωτές
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να πενταπλασιάσει το κόστος εγγραφής, με το Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ να καταγγέλλει ότι τα πλεονάσματα χτίζονται...
Στα 15 ευρώ το παράβολο για τους πίνακες ΑΣΕΠ – Οργή στους αναπληρωτές