Thumbnail
Εκτός διεκδίκησης, το «Alone yet not alone» του Μπρους Μπράουτον

Λιγότερα κατά ένα είναι πλέον τα υποψήφια τραγούδια στην κατηγορία «Καλύτερου Τραγουδιού», έπειτα από την απόφαση της Ακαδημίας Κινηματογράφου να αποβάλει από τη λίστα με τις υποψηφιότητες τον Μπρους Μπράουτον και το τραγούδι του, «Alone yet not alone».

 
Ο Μπρους Μπράουτον δήλωσε πως αισθάνεται «συντετριμμένος» από την απόφαση της Ακαδημίας. Αφορμή της αποβολής ήταν η ενέργεια του Μπρους Μπράουτον, συνθέτη του τραγουδιού «Alone Yet Not Alone» και πρώην μέλους της επιτροπής που ψηφίζει τους υποψήφιους, να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο για να ενημερώσει τους κριτές  πως έχει γράψει το συγκεκριμένο τραγούδι, κάτι που φυσικά απαγορεύεται από τους κανόνες της Ακαδημίας, η οποία σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν και το ηλεκτρονικό μήνυμα του συνθέτη «είχε καλή πρόθεση», εντούτοις δημιούργησε «ένα άδικο πλεονέκτημα».
 
 
Ο Μπρους Μπράουτον («Tombstone», «Lost In Space», «Young Sherlock Holmes», «Dallas», «Hawaii Five - O»), από την πλευρά του, δήλωσε πως αισθάνεται «συντετριμμένος» από την απόφαση της Ακαδημίας. 
 
Ο διάσημος ιταλός συνθέτης Νίνο Ρότα, είχε αποκλειστεί το 1972 για τη μουσική του στην ταινία «Ο Νονός».
 
Υποψηφιότητες Όσκαρ 2014
«Ασχολήθηκα με την πιο απλή μορφή προώθησης, και αυτό στράφηκε εναντίον μου, όταν το τραγούδι άρχισε να τραβά τα βλέμματα. Με νίκησε ο ανταγωνισμός που είχε μήνες προώθησης και διαφήμισης πίσω του. Απλά ζήτησα από κάποιους ανθρώπους να ακούσουν το τραγούδι και να το εξετάσουν (για τις υποψηφιότητες)».
Η κενή θέση που αφήνει πίσω του το τραγούδι, στην απονομή των Όσκαρ που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου, δεν θα συμπληρωθεί από κάποιο άλλο, αφήνοντας έτσι τέσσερα τραγούδια να διεκδικήσουν το χρυσό αγαλματίδιο («Happy», «Let it Go», «The Moon Song», «Ordinary Love»). Θυμίζουμε πως ο διάσημος ιταλός συνθέτης Νίνο Ρότα, είχε αποκλειστεί το 1972 για τη μουσική του στην ταινία «Ο Νονός», γιατί η επιτροπή θεώρησε ότι κάποιες νότες είχαν πηγή προέλευσης από παλαιότερη ταινία.
 
Πηγή: naftemporiki.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα