Thumbnail
Και επίσημα κυνηγοί κεφαλών: Στον ελεγκτή το μισό πρόστιμο

Σε κυνηγούς κεφαλών και επίσημα μετατρέπει τους ελεγκτές της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ πριν από μερικές ημέρες.

Η νέα  Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ορίζει πλέον και γραπτώς ότι θα αμείβονται με το μισό της αξίας των προστίμων που θα πληρώνουν οι επιβάτες που εντοπίζονται χωρίς εισιτήριο.

Η ΣΣΕ ενσωματώνει τη συμφωνία που ούτως ή άλλως βρισκόταν σε ισχύ και όριζε ότι οι «εθελοντές ελεγκτές» λάμβαναν το 50% του εισπραχθέντος προστίμου.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 19 της νέας ΣΣΕ αναφέρεται πως προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εκτεταμένης εισιτηριοδιαφυγής και να ενισχυθεί η προσπάθεια επίτευξης των στόχων της εταιρείας καθορίζεται ότι «εκ των εισπραχθέντων προστίμων από τους παραβάτες ποσοστό που δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 50%, θα αποδίδεται ως κίνητρο απασχόλησης για τον έλεγχο της εισιτηριοδιαφυγής στους μετέχοντες στη διαδικασία ελέγχου και επιβολής προστίμου υπαλλήλους της εταιρείας εφόσον η εργασία παρέχεται εκτός ειδικότητας και ωραρίου, και το ποσοστό θα χορηγείται χωρίς να ενσωματώνεται στις μηνιαίες αποδοχές».

Στο ίδιο άρθρο ορίζεται ότι θα χορηγείται ποσοστό 2 τοις χιλίοις επί των μηνιαίων εισπράξεων που θα αποδίδονται στην εταιρεία σε όλους τους απασχολουμένους στην πώληση προϊόντων κομίστρου (εισιτηρίων και μηνιαίων κουπονιών) ως κίνητρο απασχόλησης για την αύξηση των εσόδων της εταιρείας.

Η απόφαση αυτή, που ελήφθη μόλις λίγους μήνες μετά το περιστατικό του θανάτου του νεαρού κατά τη διάρκεια ελέγχου στο Περιστέρι, έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις ακόμα και μεταξύ των εργαζομένων.

Στην ΟΣΥ σήμερα ελέγχους για την εισιτηριοδιαφυγή πραγματοποιούν περίπου 20 μόνιμοι ελεγκτές, ενώ την ομάδα ελέγχων συμπληρώνουν και άλλοι 600 εργαζόμενοι που κάνουν ελέγχους εκτός των βαρδιών τους.

Ωστόσο, από τους 600 που διαθέτουν κάρτα ελεγκτή, υπολογίζεται ότι περίπου 250 είναι ενεργοί.

Πηγή: Έθνος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 19/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ.jpg
Θρήνος: "Έφυγε" από τη ζωή η εκπαιδευτικός Ιωάννα Κωστάκη σε ηλικία μόλος 43 ετών
Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της εκπαιδευτικού Ιωάννας Κωστάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 43 ετών. 
Θρήνος: "Έφυγε" από τη ζωή η εκπαιδευτικός Ιωάννα Κωστάκη σε ηλικία μόλος 43 ετών
κοτο
Φτερούγες κοτόπουλου: Συνταγή στο air fryer με μέλι και σουσάμι
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ορεκτικό ή για ένα ελαφρύ γεύμα. Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο τριμμένο κόκκινο πιπέρι στη σάλτσα
Φτερούγες κοτόπουλου: Συνταγή στο air fryer με μέλι και σουσάμι