Τις πρώτες κλινικές δοκιμές πέρασε το νέο εμβόλιο για τον ιό του AIDS, το οποίο ανέπτυξε ο διευθυντής του τμήματος μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Μπρέσια, Αρνάλντο Καρούζο.
Το εμβόλιο μέχρι στιγμής δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια, ενώ έχει τη ιδιότητα να συμβάλει στην δημιουργία ισχυρών αντισωμάτων που εξουδετερώνουν την τοξικότητα της πρωτεΐνης-κλειδί p17 του ιού HIV στο 100% των νοσούντων.
Το πολλά υποσχόμενο εμβόλιο, φέρει την κωδική ονομασία ΑΤ20, ενώ δοκιμάστηκε σε οροθετικούς εθελοντές ασθενείς σε τέσσερις κλινικές της Ιταλίας, που τους χορηγήθηκαν τα εμβόλια σε πέντε δόσεις, σε διάστημα πέντε μηνών.
Αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση των πειραμάτων σε ανθρώπους, οι δοκιμές αναμένεται να συνεχιστούν σε μεγαλύτερο αριθμό οροθετικών.
Επιμέλεια: Τέτα Πατουχέα
Πηγή: sport-fm.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom