Thumbnail
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία της ΠΟΜΙΔΑ σε σχέση με τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών ακινήτων

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία της ΠΟΜΙΔΑ σε σχέση με τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών ακινήτων. Σύμφωνα με μελέτη της Kapa Research που παρουσιάστηκε στο 31ο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ και δημοσιεύει η "Ημερησία", τέσσερις στους δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων θα εκχωρούσαν τα ακίνητά τους στο Δημόσιο στην αντικειμενική τους αξία, προκριμένου να μπορέσουν να πληρώσουν τις τρέχουσες αλλά και μελλοντικές τους υποχρεώσεις.

Σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες (45%) δηλώνουν ότι σε περίπτωση που καταργηθεί η δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο, θα επιχειρήσουν να απαλλαγούν το συντομότερο από τον ενοικιαστή προκειμένου να μην επιβαρυνθούν για ανύπαρκτο εισόδημα.

Προκειμένου να απαλλαγούν από την ολοένα αυξανόμενη φορολογία που επιβαρύνει την περιουσία τους, το 13,7% των ιδιοκτητών θα άφηναν το Δημόσιο να κατάσχει τα ακίνητά τους. Από την άλλη πλευρά, το 29,2% θα προσπαθούσαν να πουλήσουν τα ακίνητά τους σε τιμή κοντά στην αντικειμενική τους αξία, το 17,1% θα δανείζονταν για να πληρώσουν τους φόρους, ενώ το 14,7% θα πουλούσαν σε τιμές χαμηλότερες αυτής της αντικειμενικής τους αξίας.

Σημειώνεται ακόμη ότι περίπου ένας στους δέκα ιδιοκτήτες έχει προχωρήσει σε ρύθμιση για την πληρωμή των ΦΑΠ 2011, 2012 και 2013. Η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών (65%) θεωρεί πως το γεγονός ότι από τον νέο φόρο (ΕΝΦΙΑ) εξαιρέθηκαν τα αγροτικά ακίνητα και επιβαρύνθηκαν περισσότερο οι αστικές περιουσίες είναι λάθος, ενώ ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό (80%) θεωρεί λάθος το γεγονός ότι τα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται, δεν αποφέρουν έσοδα ή είναι μη ηλεκτροδοτούμενα δεν έχουν κάποια έκπτωση φόρου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paralia-kalokairi-oikogeneia.jpg
Μία στις πέντε οικογένειες χάνει φέτος το επίδομα τέκνων – Ποιοι αποκλείονται και γιατί
Oι δικαιούχοι ανήλθαν σε 488.735, ενώ τον Μάιο του ίδιου έτους ήταν 512.917 και τον Μάιο του 2024 604.293
Μία στις πέντε οικογένειες χάνει φέτος το επίδομα τέκνων – Ποιοι αποκλείονται και γιατί
digital content
Μεγάλος Οργανισμός αναζητά Δημιουργούς Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου (e-Learning)
Εάν θέλεις να γίνεις μέλος του μεγαλύτερου οργανισμού στην Ελλάδα στην ψηφιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού (e-learning) τότε αυτή η αγγελία σε αφορά
Μεγάλος Οργανισμός αναζητά Δημιουργούς Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου (e-Learning)