Thumbnail
Αποκαλυπτικό βίντεο που καίει τον Χάρη Τομπούλογλου. Η στιγμή που παίρνει το φακελάκι από τον μεσάζοντα

Αποκαλυπτικό οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο καταγράφεται η διαδικασία της δωροληψίας του τέως προέδρου του Νοσοκομείου "Αγλαϊα Κυριακού" με τον μεσάζοντα.

Η κάμερα καταγράφει τον πρώην πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη στιγμή της εισόδου του στο επίμαχο γραφείο της Ιπποκράτους, όπου είχε κλειστεί το ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων, μέχρι την ώρα που βάζει τον φάκελο με τα 25.000 ευρώ σε εσωτερική τσέπη στο σακάκι του.

 
Το σημαντικό αυτό αποδεικτικό στοιχείο πάνω στο οποίο βασίζεται και η δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του τέως προέδρου του νοσοκομείου και φέρνει στη δημοσιότητα το Έθνος της Κυριακής, αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα για την παράνομη συναλλαγή.
 

Η στιγμή που ο Τομπούλογλου παίρνει τη μίζα των... από newsview Στο μεταξύ, ο άνθρωπος που έκανε τον "ενδιάμεσο" ώστε ο Χάρης Τομπούλογλου να λάβει τη μίζα που ζήτησε για να μην κηρύξει έκπτωτη, όπως απειλούσε, από τον διαγωνισμό την ενδιαφερόμενη διαφημιστική περιέγραψε στην εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο" όλες τις διαπραγματεύσεις που είχε με τον καρατομηθέντα πρόεδρο του νοσοκομείου παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".
Όπως κατήγγειλε ο Τ. Γκιάτης, η πρώτη επαφή έγινε από μία φίλη του που εργαζόταν στη διαφημιστική εταιρεία που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό και του ζήτησε να μεσολαβήσει για να δει τι ακριβώς ήθελε ο Τομπόυλογλου.
Ο T. Γκιάτης, πρόεδρος εργαζομένων στην Alpha Bank, ανέφερε ότι από την πρώτη συνάντησή τους ο Τομπούλογλου του μίλησε ευθέως για τη μίζα που ήθελε.
"Μου λέει δεν με ενδιαφέρει η εταιρεία, μου προέκυψε μου λέει. Αλλά από εκεί και πέρα μου λέει ποιος είμαι να μοιράζει 190.000 ευρώ σε μια αγορά πεθαμένη όπως είναι αυτή των διαφημιστικών εταιρειών και εγώ τι ρόλο παίζω, είμαι ο μ.... της υπόθεσης που δεν θα πάρω ένα αξιοπρεπές ποσό;
Και βέβαια μου λέει να σε ενημερώσω ότι αυτό το ποσό δεν το απαιτώ μόνο εγώ, το απαιτεί και ο σύμβουλος που θα φανεί από τη δικογραφία και ένας σύμβουλός μου γιατρός ο οποίος είναι και διευθυντής του ΕΣΥ που μαζί έχουμε υπογράψει τον διαγωνισμό ο οποίος λείπει τώρα στο εξωτερικό και με πιέζει και αυτός ότι αν δεν κάνει κίνηση η εταιρεία θα την βγάλουμε έκπτωτη", είπε.
 
Ο συνδικαλιστής μαζί με τα στελέχη της εταιρείας κατήγγειλε τον εκβιασμό στην αστυνομία, και μάλιστα την ώρα που βρισκόταν μαζί με τους αστυνομικούς στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο Τομπούλογλου του έστειλε μήνυμα, απειλώντας ότι θα πετάξει έξω την εταιρεία αν δεν του έδιναν χρήματα.
 
"Εκείνη την ώρα μου χτυπάει το τηλέφωνο και ήταν ο Τομπούλογλου και μάλιστα τους λέω αργώ να το σηκώσω το τηλέφωνο, γίνεται ένας σχεδιασμός για να ακούνε και οι άνθρωποι ο διευθυντής ασφαλείας και οι υπόλοιποι, ο οποίος μου στέλνει και ένα μήνυμα εκείνη τη στιγμή και μου λέει αργούνε πολύ καθυστερούνε πολύ το θέμα και εγώ θα βάλω διοικητικό συμβούλιο μου λέει και τα περιθώρια στενεύουν μέχρι την Δευτέρα", αποκάλυψε.
Όπως φαίνεται ο Τομπούλογλου φοβόταν μήπως τον παγιδέψουν και γι' αυτό όταν αποφάσισε να ζητήσει 30.000 ευρώ ως μίζα για να ανάψει το πράσινο φως στην εταιρεία, πήγε ο ίδιος αιφνιδιαστικά στο γραφείο του Τάσου Γκιάτη, ζητώντας του μάλιστα να μιλάνε για τα χρήματα με κωδικό. Αυτό ήταν μόλις το τρίτο ραντεβού τους.
 
"Μου λέει αν δεν προχωρήσουν, και είσαι ο μόνος άνθρωπος που έχω εμπιστοσύνη και μάλιστα λέει στο συμβούλιο που κάναμε παρουσία της εταιρείας εγώ τους είπα ότι δεν μιλάω καθόλου μαζί σας παρά μόνο μέσω του κ. Γκιάτη, λοιπόν, μου λέει, πρέπει να βοηθήσεις εδώ πέρα να πάρουμε τα λεφτά. Του λέω πόσα λεφτά ζητάς Χάρη; Μου λέει 30.000 περίπου. 30.000 θέλω.
Αλλά μου λέει εν πάση περιπτώσει δεν ξέρω τι θα πουν αυτοί, μου λέει, το μόνο που σε παρακαλώ μου λέει είναι επειδή είναι πονηρές οι μέρες και φοβάμαι μην μου την στήσουν όταν μιλήσουμε στο τηλέφωνο και μιλήσεις με αυτούς θέλω να τα μεταφράζεις σε ημέρες αδείας. Δηλαδή ζητάει ο ασθενής 30 μέρες άδεια, αν μου λέει σου απαντήσουν ότι θέλουν 25 μέρες άδεια, θα μου λες εσύ από το τηλέφωνο ότι θέλουν 25 μέρες άδεια", πρόσθεσε.
 
Όταν κανονίστηκε το τελικό ραντεβού, για να πάρει ο Τομπούλογλου τη μίζα, η αστυνομία είχε παγιδέψει μα κοριούς και κάμερες το γραφείο του συνδικαλιστή και όπως αποκαλύπτει ο ίδιος όλα δείχνουν ότι ο Τομπούλογλου έδειχνε ότι δεν ήταν πρωτάρης.
 
"Επειδή καθυστερούσε μου είπαν να τον πάρω γύρω στις 13:40 ένα τηλέφωνο. Να ρωτήσω που είναι ή αν θέλει να το κάνουμε άλλη μέρα. Μου λέει σε πέντε λεπτά είμαι κάτω από το γραφείο σου. Μου λέει ανεβαίνω. Είχαν έρθει οι αστυνομικοί, καθίσαν μάλιστα δίπλα από το δικό μου το γραφείο για να παρακολουθούνε τις κινήσεις, μπήκε μόνο σε μένα ο κ. Τομπούλογλου, του λέω κοίταξε να δεις τρέχω αυτή τη στιγμή γιατί είναι παραμονή Χριστουγέννων και τα λοιπά, να σου δώσω τα λεφτά, μου τα έχει δώσει η εταιρεία τα λεφτά τα έχω στο συρτάρι μου, να σου τα δώσω τα λεφτά και απλώς να σου τονίσω ότι μην τους ρίξεις τους ανθρώπους.
 
Του έδωσα τον φάκελο, του παρέδωσα τον φάκελο, πήρε τον φάκελο, τον κοίταξε, στη συνέχεια τον έβαλε στο παλτό του και βγήκε από το γραφείο μου, όχι δεν τα μέτρησε απλώς άνοιξε τον φάκελο να δει αν υπάρχουν χρήματα. Έχουν καταγράψει τα πάντα οι κάμερες, το βίντεο που του δίνω τον φάκελο και τα λοιπά, με χαιρέτισε και βγήκε έξω.
 
Στη συνέχεια έμαθα πως έγινε η διαδικασία έξω γιατί δεν είχα οπτική. Με το που βγαίνει έξω δίνει στον συνεργό του τον φάκελο, υποδεικνύοντας να κατέβει αυτός από τις σκάλες και ο Τομπούλογλου από το ασανσέρ ώστε να διαχωριστεί η διαδρομή. Και μετά έγινε η διαδικασία της σύλληψης", είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Υπουργείο Παιδείας: Από 26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου η ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας 8.823 εκπαιδευτικών
Oι διοριζόμενοι/ες οφείλουν να παρουσιαστούν στον/στην προϊστάμενο/η της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από την...
Υπουργείο Παιδείας: Από 26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου η ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας 8.823 εκπαιδευτικών
πυροσβέστης
Χαλκίδα: Ανήλικος προκάλεσε πυρκαγιά στο Λευκαντί – Εντοπίστηκαν υπολείμματα βεγγαλικών
Ο ανήλικος προσήχθη στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, ενώ οι αρχές διερευνούν περαιτέρω την υπόθεση
Χαλκίδα: Ανήλικος προκάλεσε πυρκαγιά στο Λευκαντί – Εντοπίστηκαν υπολείμματα βεγγαλικών
tzia.jpg
Τζια: Καθηγητής επιδημιολογίας εξηγεί τι συμβαίνει με τα αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας
Αυξημένα περιστατικά γαστρεντερίτιδας καταγράφηκαν στην Τζια τις τελευταίες ημέρες, με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να βρίσκεται στο νησί για διερεύνηση της...
Τζια: Καθηγητής επιδημιολογίας εξηγεί τι συμβαίνει με τα αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας
Mayar Al-Arja, 2, right, and 5-month-old Yousef Al-Najjar, both suffering from malnutrition, are cared for by their mothers in a clinic in Nasser Hospital, Khan Younis, Gaza, on Wednesday, May 21, 2025. (AP Photo/Abdel Kareem Hana)
Γάζα: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νοσοκομείο με δεκάδες νεκρούς αμάχους - Αναμεσά τους και δημοσιογράφοι
Νέο πλήγμα στη Γάζα: Βομβαρδισμοί σε νοσοκομείο με θύματα αμάχους και δημοσιογράφους
Γάζα: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νοσοκομείο με δεκάδες νεκρούς αμάχους - Αναμεσά τους και δημοσιογράφοι