Thumbnail
Ο Χάρης Τομπούλογλου απολογείται σήμερα για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για παθητική δωροδοκία

Λία Νεσφυγέ, Μίνα Μουστάκα 

Χριστούγεννα {LF}στην Ευελπίδων για {LF}τον διοικητή {LF}του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου, που οδηγείται σιδηροδέσμιος από τους αστυνομικούς στον εισαγγελέα την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου
 
«Κωδικός: 25 ημέρες άδεια». Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος στην υπόθεση της επ' αυτοφώρω σύλληψης του διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογου, ο οποίος απολογείται σήμερα για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, αλλά και για παθητική δωροδοκία (πλημμέλημα). Η αξιόποινη δράση του κατηγορούμενου διοικητή, ο οποίος οδηγήθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα στον εισαγγελέα φορώντας χειροπέδες, έχει καταγραφεί με εικόνα και ήχο, όπως συνέβη πρόσφατα με τη σύλληψη των κατηγορουμένων για υπόθεση απάτης υπαλλήλων από το Ταμείο του Οίκου Ναύτου.
Ολα ξεκίνησαν πριν από περίπου 20 ημέρες, όταν ο ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας που είχε αναλάβει την υλοποίηση προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία δέχθηκε την πρώτη... ενόχληση από τον κατηγορούμενο, υπό την απειλή να κηρυχθεί έκπτωτη η επιχείρησή του.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης αξιοποιήθηκε και ένας μεσάζοντας, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις επαφές με τον Χάρη Τομπούλογλου, ενώ αμέσως ενημερώθηκε τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, λόγω και της ιδιότητας του καταγγελλόμενου προσώπου.
Μέσα στις επόμενες ημέρες ενεργοποιήθηκε το σύστημα καταγραφής ήχου και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι ανάμεσα στον κατηγορούμενο και τον μεσάζοντα αποτελούν πλέον «σώμα» της δικογραφίας.
«Εγώ μ...ς είμαι; Για μένα δεν θα βγει κάτι; Αυτοί θα πάρουν 190.000 ευρώ και εγώ τίποτα;», φέρεται να λέει σε μία από τις επίμαχες συνομιλίες ο Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος ήταν επιφυλακτικός και καχύποπτος στις τηλεφωνικές επαφές που είχε.
Σύμφωνα μάλιστα με τις Αρχές, για να μην κινήσει τις υποψίες φρόντιζε να χρησιμοποιεί κωδικούς που παρέπεμπαν στα χρήματα που απαιτούσε. Αρχικά η μίζα φέρεται να είχε... βαφτιστεί «εισιτήρια», ενώ στις τελευταίες συνομιλίες έγινε «ημέρες άδειας».
Σε έναν άλλο διάλογο μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες - όταν ο μεσάζων τού λέει γιατί δημιουργεί προβλήματα στην εταιρεία, ενώ εκείνη είναι άψογη στις υποχρεώσεις της, ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να απαντά: «Τόσα λεφτά κυκλοφορούν. Να κονομάνε όλοι από δουλειές και εγώ να μην παίρνω μία;».
Τελικά, όταν ο μεσάζων τον ενημέρωσε πως έχει τις «25 ημέρες άδεια», που αντιστοιχούσαν σε 25.000 ευρώ, το ραντεβού κλείστηκε την παραμονή των Χριστουγέννων σε κεντρικό σημείο της Αθήνας. Μόλις ο Χάρης Τομπούλογλου παρέλαβε τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα τον παρέδωσε στον 40χρονο συνεργό του. Και μέσα στα επόμενα λεπτά παρενέβησαν οι αστυνομικοί συλλαμβάνοντας και τους δύο.
Ο διοικητής του «Αγλαΐα Κυριακού» κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα έκανε λόγο για σκευωρία. «Πιστεύω στον Θεό και στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια θα λάμψει», είπε χαρακτηριστικά ισχυριζόμενος ότι το επίμαχο ποσό όχι μόνο δεν ήταν προϊόν εγκλήματος, αλλά το προόριζε για δωρεά στο νοσοκομείο! Ωστόσο, ο δικηγόρος του επιχειρηματία Αγις Τάτσης, ο οποίος θα δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής σεβόμενος τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του κατηγορουμένου αντέκρουσε τη θεωρία του περί δωρεάς λέγοντας: «Δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική. Οι δωρεές προς το Δημόσιο δεν γίνονται εν κρυπτώ, αλλά εγγράφως, καθώς απαιτείται απόφαση του Οργάνου προς το οποίο γίνεται η δωρεά και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν γίνεται σε μετρητά».

tanea.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Ξεκίνησε η διαβούλευση για το νέο στρατηγικό σχέδιο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
Το Υπουργείο Παιδείας καλεί εκπαιδευτικούς, φορείς και πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους για το νέο σχεδιασμό στην επαγγελματική εκπαίδευση και...
Υπουργείο Παιδείας: Ξεκίνησε η διαβούλευση για το νέο στρατηγικό σχέδιο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
αντωναρος
Μπαράζ αποχωρήσεων από το κόμμα Κασσελάκη: Μετά τον Καρανίκα ετοιμάζεται και ο Αντώναρος
Κατηγορεί τον Κασσελάκη ότι όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, διέταξε το μεγάλο κουκούλωμα
Μπαράζ αποχωρήσεων από το κόμμα Κασσελάκη: Μετά τον Καρανίκα ετοιμάζεται και ο Αντώναρος
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών
Σοφία Ζαχαράκη: Δύο τομές για την παιδεία με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών