Thumbnail
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε εξαιτίας της περίπτωσης της Βιρζινί Πολέν, πρώην αναπληρώτριας διευθύντριας επικοινωνίας της γαλλικής ΙΚΕΑ

Σοκ προκαλεί στην κοινή γνώμη της Γαλλίας η αποκάλυψη της πρακτικής που φέρεται να εφαρμόζει τακτικά η IKEA στη χώρα να βάζει ιδιωτικούς ντετέκτιβ να παρακολουθούν τους υπαλλήλους τους, όταν έχουν υποψίες για αυτούς.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε εξαιτίας της περίπτωσης της Βιρζινί Πολέν, πρώην αναπληρώτριας διευθύντριας επικοινωνίας της γαλλικής ΙΚΕΑ, η οποία το 2008 χρειάστηκε να πάρει αναρρωτική άδεια για ένα χρόνο, όμως η εταιρεία υποψιάστηκε πως δεν είχε στην πραγματικότητα κάποιο πρόβλημα υγείας, και έτσι έδωσε τα προσωπικά στοιχεία της υπαλλήλου του σε ιδιωτικό ντετέκτιβ, ώστε να εξακριβώσει τι συνέβαινε.

Η Πολέν απολύθηκε, παρά το γεγονός ότι όντως είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας (διαγνώστηκε με ηπατίτιδα C) και τώρα τα δικαστήρια καλούντα να αποφασίσουν αν η εταιρεία παραβίασε το νόμο προσλαμβάνοντας ντετέκτιβ, όχι μόνο στην περίπτωση αυτή, αλλά και για εκατοντάδες άλλους υπαλλήλους της.

Η γαλλική ΙΚΕΑ φέρεται να χρησιμοποιεί την παράνομη αυτή τακτική συστηματικά, είτε για να παγιδεύει «ενοχλητικούς» υπαλλήλους, είτε για να επιβεβαιώσει τα στοιχεία που δηλώνουν στα βιογραφικά τους.

Πάντως, μετά τις αποκαλύψεις, η ΙΚΕΑ προχώρησε σε εσωτερική έρευνα, που οδήγησε στην παραίτηση πολλών ανώτατων στελεχών, αν και η εταιρεία απέφυγε να τοποθετηθεί δημόσια για την υπόθεση.

koutipandoras.gr 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «εν κρυπτώ» αποφάσεις, κατάργηση των σχολείων της γειτονιάς και κατηγοριοποίηση μαθητών
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
Σε ανάρτησή της τόνισε ότι το σύστημα και ορισμένα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να την παρουσιάσουν γραφική και να την παραπλανήσουν, παρά τις δημόσιες...
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
καραχα
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)
Τόνισε ότι η δημοφιλία δεν αρκεί για πολιτική επιτυχία, υπογραμμίζοντας πως η ηγεσία απαιτεί όρια, αυτοέλεγχο και συνεργασία
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)