Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Όποιο πρόσχημα και αν επικαλούνται οι ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να δικαιολογήσει κανενός είδους επέμβαση στις υποθέσεις των χωρών της περιοχής. 

   Ο.Λ.Μ.Ε.                                                         

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255

FAX: 210 33 11 338                          

www.olme.gr                                                             

e-mail: [email protected]                                                           Αθήνα, 29/08/2013

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για τη Συρία

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την όξυνση της κατάστασης στη Ν.Α. Μεσόγειο και ειδικά στη Συρία.

Οι στρατιωτικές προετοιμασίες ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας – Τουρκίας των μοναρχιών του Κόλπου εντείνονται και απειλούν με ανάφλεξη την περιοχή και τους λαούς με αιματοχυσία.

Όποιο πρόσχημα και αν επικαλούνται οι ιμπεριαλιστές (π.χ. χρήση χημικών που, ως ενέργεια, είναι καταδικαστέα έτσι κι αλλιώς), δεν μπορεί να δικαιολογήσει κανενός είδους επέμβαση στις υποθέσεις των χωρών της περιοχής. Οι λαοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να μην εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο, άμεση ή έμμεσο, στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Καμιά διευκόλυνση στην επίθεση μέσω της βάσης της Σούδας ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Καμιά απόφαση οργάνου, ακόμα και του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την επέμβαση και το μακέλεμα του Συριακού λαού.

Οι εξελίξεις στην περιοχή φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για «έξοδο από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων, καταδίκη και άρνηση σε συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες σε όλο τον κόσμο και άμεσα στη Συρία, αποτροπή της απειλής ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή μας, διάλυση του άξονα Ελλάδας – Ισραήλ» (απόφαση 16ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ). 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η είσοδος στο κτήριο του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Δύο προκηρύξεις "Γίγας" 10.500 θέσεων απόφοιτων Γυμνασίου, Λυκείου
Δύο μεγάλες προκηρύξεις ετοιμάζει το ΑΣΕΠ για 10.500 μόνιμες θέσεις σε δήμους και Δημόσιο. Δείτε ειδικότητες, προσόντα, μοριοδότηση και πότε ανοίγουν...
ΑΣΕΠ: Δύο προκηρύξεις "Γίγας" 10.500 θέσεων απόφοιτων Γυμνασίου, Λυκείου