Θερμή υποδοχή των αγωνιστών της ελληνικής αποστολής
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι Έλληνες ακτιβιστές του στόλου για τη Γάζα

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασαν το βράδυ της Παρασκευής τα μέλη της ελληνικής αποστολής του Global Sumud Flotilla, έπειτα από την σύλληψή τους από το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Κύπρου και την επακόλουθη κράτησή τους.

Η υποδοχή των ακτιβιστών πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, κάλεσμα που είχε απευθύνει η συλλογικότητα March to Gaza.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο επαναπατρισμός κατέστη δυνατός έπειτα από έντονες πιέσεις.

Καταγγελίες για κακοποίηση στο Ισραήλ

Η οργάνωση March to Gaza καταγγέλλει με δριμύτητα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατήθηκαν οι ακτιβιστές του ανθρωπιστικού στόλου, κάνοντας λόγο για εμφανή σημάδια κακοποίησης στα σώματά τους μετά την απελευθέρωσή τους και τη μεταφορά τους, σε πρώτο χρόνο, στην Κωνσταντινούπολη.

 Θερμή υποδοχή των αγωνιστών της ελληνικής αποστολής

Στο κείμενο της ανακοίνωσης περιγράφεται με μελανά χρώματα η κατάσταση της υγείας των μελών της αποστολής: «Είδαμε ανθρώπους σοβαρά χτυπημένους, γεμάτους μελανιές και εκδορές σε όλα τα σημεία των σωμάτων τους, με σπασμένα πλευρά, σημάδια από πλαστικές σφαίρες ενώ ένα από τα μέλη της αποστολής μας έχει πιθανό κάταγμα στο πόδι. Με την αποφυλάκιση τους από το Ισραήλ, τα μέλη των πληρωμάτων έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη όπου έγινε μία πρώτη καταγραφή της κατάστασης τους.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν πολλά περιστατικά βίας και επιθέσεων, που μαζί με τη προκλητική εμφάνιση του ακροδεξιού υπουργού Μπεν Γκβιρ, αναδεικνύουν τη πραγματική όψη του ισραηλινού κράτους».

Global Sumud Flotilla: Θερμή υποδοχή στην Αθήνα για τα μέλη της ελληνικής αποστολής (Εικόνες)

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, παρά τις πιέσεις και τις συνθήκες κράτησης, οι συμμετέχοντες στην αποστολή αντιτάχθηκαν στις ισραηλινές αρχές και τον IDF, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελευθερίας της Παλαιστίνης.

Global Sumud Flotilla: Θερμή υποδοχή στην Αθήνα για τα μέλη της ελληνικής αποστολής (Εικόνες)

Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, οι ακτιβιστές επισημαίνουν ότι η κινητοποίησή τους πέτυχε να στρέψει εκ νέου τα βλέμματα της διεθνούς κοινής γνώμης στα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση τόσο της ελληνικής όσο και της κυπριακής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Global Sumud Flotilla: Θερμή υποδοχή στην Αθήνα για τα μέλη της ελληνικής αποστολής (Εικόνες)
Global Sumud Flotilla: Θερμή υποδοχή στην Αθήνα για τα μέλη της ελληνικής αποστολής (Εικόνες)
Global Sumud Flotilla: Θερμή υποδοχή στην Αθήνα για τα μέλη της ελληνικής αποστολής (Εικόνες)

Παρά την εμφανή σωματική ταλαιπωρία, τα μέλη της αποστολής εμφανίστηκαν αποφασισμένα να συνεχίσουν τη δράση τους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η είσοδος στο κτήριο του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Δύο προκηρύξεις "Γίγας" 10.500 θέσεων απόφοιτων Γυμνασίου, Λυκείου
Δύο μεγάλες προκηρύξεις ετοιμάζει το ΑΣΕΠ για 10.500 μόνιμες θέσεις σε δήμους και Δημόσιο. Δείτε ειδικότητες, προσόντα, μοριοδότηση και πότε ανοίγουν...
ΑΣΕΠ: Δύο προκηρύξεις "Γίγας" 10.500 θέσεων απόφοιτων Γυμνασίου, Λυκείου