Thumbnail
4.514 ιατροί και νοσηλευτές ζητούνται σε οκτώ χώρες

4.514 ιατροί και νοσηλευτές ζητούνται σε οκτώ χώρες
Με στόχο την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών, εργοδότες και εκπρόσωποι των υπηρεσιών Eures οκτώ χωρών θα επισκεφθούν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στις 11 και 13 Δεκεμβρίου αντιστοίχως.
Πιο συγκεκριμένα, στις εκδηλώσεις θα παραβρεθούν εκπρόσωποι νοσοκομείων και σύμβουλοι Eures από Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία (μόνο στη Θεσσαλονίκη), οι οποίοι θα ενημερώσουν νοσηλευτές και ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να εργαστούν στις παραπάνω χώρες.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις ιατρών μπορούν να έχουν μόλις αποφοιτήσει, να είναι στο στάδιο της ειδίκευσης ή να έχουν ήδη ολοκληρώσει την ειδικότητά τους
 

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις ιατρών μπορούν να έχουν μόλις αποφοιτήσει, να είναι στο στάδιο της ειδίκευσης ή να έχουν ήδη ολοκληρώσει την ειδικότητά τους. Οσο για τους νοσηλευτές, πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους είτε σε ανώτερο (ΤΕΙ) είτε σε ανώτατο (ΑΕΙ) επίπεδο. Επιπλέον, επιθυμητό είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν σε ένα βασικό επίπεδο τη γλώσσα της χώρας στην οποία σκοπεύουν να μεταβούν. Στο πλαίσιο των προσωπικών συνεντεύξεων, οι ιατροί και οι νοσηλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν στους εργοδότες τα βιογραφικά τους σημειώματα.

Οπως επισημαίνει στο «Εθνος - Εργασία» η συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Απασχόλησης Eures της Ελλάδας Κατερίνα Φλάκα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέτουν και στους συμβούλους Εures τα βιογραφικά τους, καθώς οι τελευταίοι θα εκπροσωπούν συγκεκριμένους εργοδότες και δεν θα περιορίζονται απλώς στην παρουσίαση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των χωρών του, όπως συνέβαινε σε προηγούμενες εκδηλώσεις. Η εκδήλωση στην Αθήνα θα φιλοξενηθεί στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ. Αμαλίας 8-10, Σύνταγμα) και αυτή της Θεσσαλονίκης θα λάβει χώρα στο Capsis Hotel (Μοναστηρίου 18) από τις 10.00 το πρωί έως τις 17.30 το απόγευμα. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δύο εκδηλώσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Κατερίνα Φλάκα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] και με τη σύμβουλο Eures Ελένη Φουλιρά στο [email protected].

Θέσεις για όλες τις ειδικότητες

Σε 4.514 ανέρχονται οι διαθέσιμες θέσεις στην ιστοσελίδα του Eures (http://ec.europa.eu/eures/) για ιατρούς και νοσηλευτές στις οκτώ χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία), οι οποίες θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της ερχόμενης εβδομάδας που διοργανώνονται από τον ΟΑΕΔ και τις υπηρεσίες Eures της Ελλάδας και των οκτώ χωρών.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να περιηγηθούν μεταξύ 4.137 θέσεων ιατρών, όλων των ειδικοτήτων και επιπέδων σταδιοδρομίας, και 377 θέσεων νοσηλευτών, στέλνοντας τις αιτήσεις του για τη διεκδίκησή τους.

Οπως φαίνεται και από τον πίνακα, η μεγαλύτερη ζήτηση για ιατρούς παρατηρείται στη Γερμανία (3.188 θέσεις), ενώ για νοσηλευτές στη Σουηδία (228).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΛΑΜΕΝΙΤΗΣ
[email protected]

Ζήτηση Ιατρών και Νοσηλευτών σε 8 χώρες
 
Ιατροί
Νοσηλευτές
Γαλλία
39
138
Γερμανία
3.188
2
Δανία
204
-
Αγγλία
1
-
Αυστρία
184
-
Ελβετία
99
6
Νορβηγία
84
3
Σουηδία
338
228
Σύνολο
4.137
377

Πηγή: Eures (http://ec.europa.eu/eures/)

ΕΘΝΟΣ

 

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙΟ

ΑΣΕΠ: Νέα Πιστοποίηση Υπολογιστών - Εξ αποστάσεως - Παίρνετε το ECDL από το σπίτι σας σε 2 μέρες

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - 125 προσλήψεις: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες υποβολής αίτησης για την κάλυψη 125 θέσεων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - 125 προσλήψεις: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο παιδείας: Για τους ελέγχους της ΑΑΔΕ - ΔΕΟΣ σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τους ελέγχους και τα ευρήματα της ΑΑΔΕ – ΔΕΟΣ σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης
Υπουργείο παιδείας: Για τους ελέγχους της ΑΑΔΕ - ΔΕΟΣ σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης