«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Με εργόσημο η αμοιβή και η ασφάλιση των Εμιμελητών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Παράλληλα, δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος 39/2022 του e-ΕΦΚΑ σχετικά με θέμα "Ένταξη κατηγοριών απασχολούμενων με αμοιβή και παρακράτηση εισφορών μέσω της διαδικασίας έκδοσης και εξαργύρωσης Εργοσήμου τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – Επιμελητές/τριες του Προγράμματος - Δράση «Νταντάδες της Γειτονιάς»".

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 41 του Ν. 4837/2021 (ΦΕΚ 178/τ.Α’/01-10-21), αλλά και της κατ’ εξουσιοδότηση (της παρ. 2 του αρ. 46 Ν. 4837/21) εκδοθείσας υπ’αριθμ. 6457/27-01-22 Κ.Υ.Α. και του αρ. 10 αυτής (ΦΕΚ 205/τ.Β΄/2022) εντάσσονται οι απασχολούμενοι ως Επιμελητές/τριες του Προγράμματος - Δράση «Νταντάδες της Γειτονιάς» στον κύκλο των προσώπων που αμείβονται και ασφαλίζονται με την διαδικασία του Εργοσήμου του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Για την εφαρμογή των διατάξεων του προγράμματος, «Επιμελητής / Επιμελήτρια» ορίζεται το φυσικό πρόσωπο που παρέχει κατ' οίκον υπηρεσίες φροντίδας σε βρέφη (ηλικίας 2 έως 12 μηνών) και νήπια (ηλικίας 12 μηνών έως 2 ετών και 6 μηνών) με αμοιβή, πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην παρ. 2 του αρ. 42 και είναι εγγεγραμμένο στο «Μητρώο Επιμελητών».

Υπηρεσίες κατ' οίκον φροντίδας, είναι οι υπηρεσίες φροντίδας των βρεφών και των νηπίων που δύνανται να παρέχονται εντός της οικίας των παιδιών ή της οικίας του Επιμελητή/της Επιμελήτριας.

Οι Επιμελητές/τριες υπάγονται στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ και αμείβονται με εργόσημο από το πρόσωπο με το οποίο συνάπτουν συμφωνία.

Κατά συνέπεια με την κοινοποιούμενη διάταξη, εντάσσονται και οι Επιμελητές/τριες της Δράσης «Νταντάδες της Γειτονιάς», στην διαδικασία αμοιβής και ασφάλισης με Εργόσημο του τ. ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, όπως και οι ήδη απασχολούμενοι κατ’ οίκον του εργοδότη, στην φύλαξη και μεταφορά παιδιών, νηπίων και βρεφών που δεν ανήκουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Επισημαίνεται ότι ο e-ΕΦΚΑ είναι αρμόδιος αποκλειστικά και μόνο για την διαδικασία ασφάλισης μέσω του Εργοσήμου και όχι για τα τυχόν υπόλοιπα σχετιζόμενα ζητήματα και ερωτήματα που αφορούν το ίδιο το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» και την εφαρμογή του.

Για τα λοιπά θέματα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα αρμόδια κατά περίπτωση όργανα.

Πανελλήνιος Διαγωνισμό

Παρακάτω παρουσιάζονται 10 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις με πληροφορίες που ενδιαφέρουν όσες και όσους θέλουν να εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών και να πιστοποιηθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΛΗ εδώ με μόνο 200 ευρώ

ΈΚΤΑΚΤΩΣ 400 ΕΥΡΩ σε χιλιάδες εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

4770_diek.jpg
ΔΙΕΚ: Από σήμερα οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα σπουδαστών - Οδηγίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους
ΔΙΕΚ: Από σήμερα οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα σπουδαστών - Οδηγίες
tilekpaideusi-1.jpg
Webex και ξερό ψωμί
«Η εκπαιδευτικός δε θέλησε να λογοφέρει μαζί του για την τηλεκπαίδευση, καθώς στο νέο σύστημα της αξιολόγησης δε θα την κρίνει προφανώς κάποιο...
Webex και ξερό ψωμί
papaiwannou-thanasis-asep.jpg
Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Την επόμενη εβδομάδα το ΦΕΚ προκήρυξης για τη Γενική
Την επόμενη εβδομάδα το ΦΕΚ της προκήρυξης για τη Γενική εκπαίδευση -Ποιες οι πιθανότητες διακοπής της διαδικασίας του γραπτού διαγωνισμού λόγω...
Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Την επόμενη εβδομάδα το ΦΕΚ προκήρυξης για τη Γενική