ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.264 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
Έως τα μέσα Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, όπου θα υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις άνω των 1.200 δημοτικών αστυνομικών

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΠΟΠ ΟΤΑ, σύντομα θα γίνουν 1.264 προσλήψεις στην Δημοτική Αστυνομία.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε στους συνδικαλιστές ότι αναφορικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά την απόφαση του ΣΤΕ για «ακύρωση της ειδικής εμπειρίας» εξετάζονται διάφοροι τρόποι Νομικής αντιμετώπισης και πάντως αυτοί θα συνεχίζουν να εργάζονται έως τότε.

Ο κ. Βορίδης μίλησε για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” . Μετά την απόφαση του ΣΤΕ, είπε ότι «Εξετάζονται διάφοροι τρόποι νομικής αντιμετώπισης και πάντως αυτοί θα συνεχίσουν να εργάζονται έως τότε. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των συναντήσεων με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας θα επανέλθουμε με νέα συνάντηση προκειμένου να καταλήξουμε για την πορεία και την επίλυση και των υπολοίπων θεμάτων».

Έως τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη για τις 1.264 προσλήψεις που θα γίνουν στη Δημοτική Αστυνομία. 

Το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, προβλέπει νέες αρμοδιότητες και νέο ρόλο για τους αστυνομικούς, με στόχο να βρίσκονται πιο κοντά στους πολίτες και τις τοπικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης και αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου του συγκεκριμένου σώματος.

Οι διαδικασίες για την πρόσληψη πάνω από 1.200 ατόμων που θα στελεχώσουν τη Δημοτική Αστυνομία σε όλη τη χώρα, θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, ενώ κατά το παρελθόν το προσωπικό αυτό εξαιρούνταν από τις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, και η πρόσληψη γινόταν με τις διατάξεις του ΠΔ 135/06.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των θέσεων για τους δημοτικούς αστυνόμους από 1.200 σε 1.700 (κατά μέγιστο όριο) ενώ μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται και η σχετική προκήρυξη στον ΑΣΕΠ.

Πώς θα κάνετε αίτηση;

Το Proson.gr αναλαμβάνει για εσάς να σας φτιάξει Μητρώο ΑΣΕΠ (πράγμα απαραίτητο για αιτήσεις σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ) αλλά και να σας κάνει την αίτηση - κατάθεση φακέλου έγκυρα και έγκαιρα.

Κάντε αίτηση στην προκήρυξη εδώ μέσω του Proson.gr

Τα προσόντα που απαιτούνται

Η λίστα με τα προσόντα, έχει ως εξής:

  • Απαιτείται οι υποψήφιοι να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί, προκειμένου για τους κλάδους ΠΕ23 και ΤΕ23, το 30ο έτος και για τον κλάδο ΔΕ23, το 26ο έτος.
  • Για τα φυσικά προσόντα των υποψηφίων γυναικών, προβλέπεται να έχουν ανάστημα, χωρίς υποδήματα, τουλάχιστον 1,67 μ (αντί 1,65 μ), ενώ για τους άνδρες παραμένει ως απαιτούμενο ύψος το 1,70 μ.

Πιστοποίηση Αγγλικών ως απαραίτητο Τυπικό προσόν

Απαιτείται ως τυπικό προσόν η γνώση τουλάχιστον μίας εκ των γλωσσών Αγγλικής, ή Γαλλικής, ή Ιταλικής, ή Γερμανικής, ή Ισπανικής σε επίπεδο τουλάχιστον «Πολύ Καλά», προκειμένου για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ και «Καλά», προκειμένου για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η γνώση της οποίας θα πρέπει και να πιστοποιείται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Πώς θα την πάρετε πολύ εύκολα χωρίς Προφορικά και έκθεση;

Η πιο εύκολη στην Ελλάδα Πιστοποίηση Αγγλικών είναι αυτή του GoLearn που δεν χρειάζεται προφορικά και έκθεση και μπορείτε να την πάρετε εξ αποστάσεως. Αποτελεί τον πιο εύκολο, οικονομικό (ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ) και γρήγορο τρόπο για να την πάρετε

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕΙ ΑΙΤΗΣΗ για όλη την Ελλάδα

Τυπικό προσόν και η Πιστοποίηση Υπολογιστών ELIC

Ως τυπικό προσόν συμπεριλαμβάνεται και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποκλείονται από τον διαγωνισμό όσοι δεν έχουν πιστοποίηση γνώσης κάποιας από τις προβλεπόμενες ξένες γλώσσες ή γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή και επομένως συντελείται κατ’ αυτόν τον τρόπο μια ουσιώδης αναβάθμιση από πλευράς γνώσεων και δεξιοτήτων του προσωπικού που θα προσλαμβάνεται από εδώ και στο εξής στην Δημοτική Αστυνομία.

Πώς μπορείτε να πάρετε την πιο εύκολη Πιστοποίηση Υπολογιστών ELIC μέσα σε λίγες ημέρες

Με μόνο 100 ευρώ για Αττική ή 125 ευρώ για εκτός Αττικής μπορείτε να πάρετε την Πιστοποίηση Υπολογιστών ELIC από το GoLearn μέσα σε λίγες μέρες!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Πάρτε την πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες

VOUCHER ΑΝΕΡΓΩΝ 1000 ΕΥΡΩ: Ξεκινήστε εδώ για την ΑΤΤΙΚΗ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για όλο το δημόσιο: Όλη η ύλη εδώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panellinies eksetaseis 2022
Πανελλήνιες 2024: Ολοι οι νέοι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.)
Οι συντελεστές ΕΒΕ των σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και των ειδικών μαθημάτων, μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών
Πανελλήνιες 2024: Ολοι οι νέοι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.)
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Έλαβε προθεσμία για την απολογία του ο 71χρονος - Δεν τον αναλαμβάνει κανένας δικηγόρος
Πήρε προθεσμία ως την Παρασκευή για την απολογία του
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Έλαβε προθεσμία για την απολογία του ο 71χρονος - Δεν τον αναλαμβάνει κανένας δικηγόρος