Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
Πώς θα μοριοδοτούνται από εδώ και στο εξής τα Διδακτορικά Διπλώματα στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ - Τι ισχύει σε περίπτωση που η διδακτορική διατριβή δεν είναι καταχωρημένη στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών

Στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας των υποψηφίων, το ΑΣΕΠ έκανε γνωστό ότι στις εφεξής εκδιδόμενες προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, είτε με σειρά προτεραιότητας είτε με γραπτό διαγωνισμό, η προβλεπόμενη, κατά περίπτωση, βαθμολόγηση του κριτηρίου του διδακτορικού διπλώματος θα αποδίδεται στους κατόχους διδακτορικού διπλώματος σε επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην οικεία προκήρυξη σύμφωνα με την ταξινόμηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών.  

Κατόπιν αυτού καλούνται οι υποψήφιοι, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, που προτίθενται να λάβουν μέρος στις ανωτέρω διαγωνιστικές διαδικασίες να επιβεβαιώσουν ότι η διδακτορική τους διατριβή είναι καταχωρημένη στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών (ΕΑΔΔ) (Δείτε το εδώ).

Σε περίπτωση που η διδακτορική τους διατριβή δεν είναι καταχωρημένη στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών θα πρέπει άμεσα να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την καταχώριση αυτής ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.

Οι μεν κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος της ημεδαπής, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του οικείου εκπαιδευτικού ιδρύματος, οι δε κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος της αλλοδαπής με τη Γραμματεία του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).

Στην περίπτωση διδακτορικών διατριβών παρελθόντων ετών, για τις οποίες το επιστημονικό πεδίο στο οποίο κατηγοριοποιήθηκαν δεν είναι το σωστό, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) θα ανταποκριθεί σε αιτήματα για άπαξ τροποποίηση αυτού, με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας.

Πώς μοριοδοτούνται οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

Όπως έχει δείξει η εμπειρία μας μέχρι και σήμερα σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ πλέον ζητείται από τους υποψηφίους να κατέχουν πιστοποιήσεις που να αποδεικνύουν την γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας όσο και την γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Παλαιότερα η απόκτηση τέτοιων πιστοποιήσεων ήταν μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτούσε από τους υποψηφίους να αφιερώσουν πολύ χρόνο σε δια ζώσης μαθήματα και εξετάσεις. 

Πλέον όμως, υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος θέλει άμεσα, να λάβει πολύ εύκολα είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ που παρέχει το GoLearn για να τις χρησιμοποιήσει για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ να την δώσει εξ αποστάσεως όποτε θέλει αυτός.

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι

Μοριοδότηση με Πιστοποίηση γνώσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή σε λιγότερο από 10 ημέρες

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Νέα Πιστοποίηση Υπολογιστών - Εξ αποστάσεως - Παίρνετε το ECDL από το σπίτι σας σε 2 μέρες

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δοντια
Το λάθος που κάνουμε όλοι πριν τον ύπνο: Γιατί δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια την τελευταία στιγμή
Οι ειδικοί εξηγούν πώς μικρές συνήθειες στη βραδινή ρουτίνα μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου
Το λάθος που κάνουμε όλοι πριν τον ύπνο: Γιατί δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια την τελευταία στιγμή
τυριά
Τα πιο υγιεινά τυριά στο πιάτο σας: Οι 5 επιλογές που ξεχωρίζουν, σύμφωνα με ειδικούς
Πλούσια σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και προβιοτικά, αυτά τα τυριά αποδεικνύουν ότι η απόλαυση μπορεί να συμβαδίζει με τη σωστή διατροφή
Τα πιο υγιεινά τυριά στο πιάτο σας: Οι 5 επιλογές που ξεχωρίζουν, σύμφωνα με ειδικούς
egkefalos
Εγκέφαλος σε φόρμα: Τα χόμπι που «φρενάρουν» το Αλτσχάιμερ έως και 5 χρόνια
Νέα επιστημονικά δεδομένα αποκαλύπτουν πως μια ζωή γεμάτη πνευματικά ερεθίσματα μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά τη γνωστική φθορά
Εγκέφαλος σε φόρμα: Τα χόμπι που «φρενάρουν» το Αλτσχάιμερ έως και 5 χρόνια