βελονισμος
Τι δείχνουν έρευνες για τους άντρες και τις γυναίκες

Η μέθοδος του βελονισμού μπορεί να βοηθήσει άντρες και γυναίκες στη βελτίωση της σεξουαλικής υγείας τους.

Η χαμηλή λίμπιντο, η στυτική δυσλειτουργία, ή η δυσκολία στον οργασμό δεν σχετίζονται αυστηρά και πάντα με οργανικά προβλήματα. Ενδέχεται να προέρχονται από την ψυχική και συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου ή από ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας.

Πολλοί άνθρωποι για να καταπολεμήσουν αυτά τα προβλήματα στρέφονται στον βελονισμό, μια πρακτική που προήλθε από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Η τεχνική περιλαμβάνει τη χρήση μικροσκοπικών βελονών από ανοξείδωτο χάλυβα, οι οποίες διεισδύουν στο δέρμα.

«Συχνά έρχονται σε μας άνθρωποι για θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική υγεία», λέει ο Joseph Alban, βελονιστής από την Νέα Υόρκη.

«Η μέθοδος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα πρωταρχικό πρόβλημα, όπως είναι η κακή λίμπιντο, ή η πρόωρη εκσπερμάτιση ή μπορεί ακόμη και να σχετίζεται με ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας, όπως ο πυελικός πόνος ή η ενδομητρίωση», αναφέρει.

Τι δείχνει έρευνα

Μια πιλοτική μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2022 στο Sexual Medicine διαπίστωσε ότι ο βελονισμός συσχετίστηκε με σημαντική βελτίωση στη γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία.

Συνολικά 24 γυναίκες που έκαναν βελονισμό από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2022 παρατήρησαν βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία τους. Η σεξουαλική επιθυμία, η σεξουαλική διέγερση, η κολπική λίπανση, ο οργασμός, η σεξουαλική ικανοποίηση και η δυσπαρεύνια (πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή) βελτιώθηκαν σημαντικά μετά τη θεραπεία.

Επίσης σε μια συστηματική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2021 στο Journal of Complementary and Integrative Medicine, η οποία είχε στόχο να αξιολογήσει την επίδραση του βελονισμού στη σεξουαλική δυσλειτουργία, οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία και απέδειξαν ότι ο βελονισμός έχει θετική επίδραση. Οφέλη παρατηρήθηκαν στην επιθυμία, τη λίμπιντο, τη στυτική δυσλειτουργία και την ανικανότητα.

Αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας

Εάν ένας ασθενής έχει μια πάθηση που επηρεάζει τη λίμπιντο, όπως ορμονικά προβλήματα, ενδομητρίωση, κατάθλιψη, πονοκέφαλο, κόπωση ή άλλα αίτια, ένας βελονιστής θα αναζητήσει διάγνωση και θα χρησιμοποιήσει βελόνες στα αντίστοιχα σημεία.

Μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη μελέτη με τη συμμετοχή 106 γυναικών με ενδομητρίωση που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2023 στο Fertility and Sterility διαπίστωσε ότι ο βελονισμός βελτίωσε τις εμμηνορροϊκές κράμπες, μείωσε τη διάρκεια του πόνου και βελτίωσε την ευεξία και την ποιότητα ζωής.

Ο βελονισμός μπορεί επίσης να βοηθήσει τους άνδρες με υποκείμενα νοσήματα. Μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2022 στο European Urology Open Science ανέφερε ότι «τα τρέχοντα στοιχεία υποστηρίζουν τον βελονισμό ως αποτελεσματική θεραπεία για συμπτώματα χρόνιας προστατίτιδας/συνδρόμου χρόνιου πυελικού πόνου».

Ο βελονισμός «εργάζεται» κατά άγχους και υπέρ του σεξ

Η Dr. Anita Sadaty, γυναικολόγος και γιατρός λειτουργικής ιατρικής στο Roslyn της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει τον βελονισμό για την ενίσχυση της σεξουαλικής υγείας. Κατά την άποψή της, ένα από τα πιο ισχυρά αποτελέσματά του είναι μέσω της οδού της ορμόνης του στρες.

«Ο βελονισμός είναι μια καταπληκτική τεχνική για τη μείωση και την εξισορρόπηση των επιπέδων της ορμόνης του στρες, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει την κατάσταση του νου, τη χαλάρωση και επομένως την επιθυμία», λέει.Βρείτε έναν έμπειρο βελονιστή

Πηγή: everydayhealth.com

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πιερρακάκης
Κυριάκος Πιερρακάκης: Μπαίνουμε σε περίοδο πολύ πυκνού κοινοβουλευτικού έργου για την Παιδεία!
Στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
Κυριάκος Πιερρακάκης: Μπαίνουμε σε περίοδο πολύ πυκνού κοινοβουλευτικού έργου για την Παιδεία!
Αστυνομία στις Βρυξέλλες
Συναγερμός στο Βέλγιο: Πυροβολισμοί και τρεις τραυματίες στο κέντρο των Βρυξελλών
Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες σε κεντρική λεωφόρο - Στο σημείο σπεύδει ο δήμαρχος Βρυξελλών
Συναγερμός στο Βέλγιο: Πυροβολισμοί και τρεις τραυματίες στο κέντρο των Βρυξελλών