sex
Ο σίγουρος τρόπος να βελτιώσετε τη λίμπιντο, τη στύση και τη συχνότητα των επαφών

Όλο και περισσότερες είναι οι έρευνες που αναζητούν τους λόγους μείωσης της σεξουαλικής δραστηριότητας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, όσο και τρόπους για να αντιστραφεί αυτή η τάση.

Κατά μεγάλη πλειοψηφία, μάλιστα, οι έρευνες αυτές δείχνουν ότι η σωματική άσκηση ενισχύει τη λίμπιντο και πολλές φορές αυξάνει τη συχνότητα των επαφών. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από αυτές.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης ρώτησαν 1.709 άνδρες άνω των 40 ετών για τον τρόπο ζωής τους και τη σεξουαλική ικανοποίηση που αισθάνονται. Όσοι από αυτούς γυμνάζονταν ανέφεραν ότι έκαναν καλύτερο σεξ και ότι είχαν τα λιγότερα σεξουαλικά προβλήματα.

Άλλη ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια εξέτασε τη σεξουαλική ζωή 78 ανδρών ηλικίας 48 ετών κατά μέσο όρο, οι οποίοι έκαναν καθιστική ζωή. Οι επιστήμονες έβαλαν τους άνδρες αυτούς να ξεκινήσουν να ασκούνται, κάνοντας μεγάλους περιπάτους διάρκειας περίπου μίας ώρας, τέσσερις φορές την εβδομάδα. Μετά από εννέα μήνες, η φυσική κατάσταση των ανδρών βελτιώθηκε σημαντικά, όπως επίσης και η σεξουαλική τους ζωή. Είχαν μεγαλύτερη ερωτική επιθυμία, πιο εύκολη και μεγαλύτερη διέγερση, αυξημένη σεξουαλική συχνότητα, πιο έντονους οργασμούς και μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Κέντρο Καινοτομίας Ηπείρου
Κ. Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα: Εντός του 2026 η παράδοση και στα 13 Κέντρα Καινοτομίας
Στα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός με τη Σοφία Ζαχαράκη - «Μακάρι και εμείς όταν κάναμε βιολογία να είχαμε τέτοια εργαλεία»
Κ. Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα: Εντός του 2026 η παράδοση και στα 13 Κέντρα Καινοτομίας
Ακαδημία Φαρμάκου
Υπουργείο Παιδείας: Σε ΦΕΚ η ίδρυση της Ακαδημίας Φαρμάκου στην Τρίπολη
Στο Εθνικό Τυπογραφείο η απόφαση για την πρώτη Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης της χώρας - Πώς θα λειτουργεί
Υπουργείο Παιδείας: Σε ΦΕΚ η ίδρυση της Ακαδημίας Φαρμάκου στην Τρίπολη