Thumbnail
Οι απόλυτες τροφές που θα λύσουν τα προβλήματά σας

Αν θέλετε να αυξήσετε τη λίμπιντο και να μειώσετε τα συμπτώματα που συνδέονται με τη στυτική δυσλειτουργία, βάλτε αυτές τις τρεις τροφές στη διατροφή σας.

Ορισμένες τροφές περιέχουν θρεπτικά συστατικά που μπορεί να ωφελήσουν τη σεξουαλική σας ζωή, να μειώσουν τα συμπτώματα που εμφανίζει η στυτική δυσλειτουργία και να ενισχύσουν τη λίμπιντο.

Το να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή έχετε ταυτόχρονα σωματική και ψυχική υγεία, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι τροφές που τρώτε παίζουν ρόλο στην τόνωση της σεξουαλικής σας ζωής, όπως αναφέρει το oloygeia.gr

Χυμός καρπουζιού

Το καρπούζι, έχει ονομαστεί «viagra της φύσης», και όχι άδικα γιατί μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική υγεία των ανδρών. Το λυκοπένιο, ένα από τα βασικά αντιοξειδωτικά του, βοηθά στη μείωση του οξειδωτικού στρες και της υπεροξείδωσης των λιπιδίων, που με τη σειρά του μπορεί να ενισχύσει την ανδρική γονιμότητα. Επίσης, η κιτρουλίνη που περιέχει το καρπούζι βελτιώνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα και μπορεί να αυξήσει την λίμπιντο.

Ορισμένες μελέτες επισημαίνουν ότι τα οφέλη του καρπουζιού για τους άνδρες μπορεί να περιλαμβάνουν καλύτερη σεξουαλική ζωή και βελτιωμένη υγεία του προστάτη. Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε κιτρουλίνη, αργινίνη και λυκοπένιο.

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care, το καρπούζι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα αργινίνης στην κυκλοφορία του αίματος και να μειώσει την αρτηριακή πίεση σε ενήλικες με προ-υπέρταση ή υπέρταση. Οι ερευνητές αποδίδουν αυτά τα οφέλη στην l-κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε αργινίνη στον οργανισμό.

Η κιτρουλίνη αυξάνει την αγγειοδιαστολή και μπορεί να βελτιώσει την καρδιομεταβολική υγεία, όπως αναφέρεται σε μια ερευνητική εργασία του Ιουλίου 2018 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients. Επιπλέον, μπορεί να προστατεύσει από την ενδοθηλιακή βλάβη, να μειώσει τη φλεγμονή και να μειώσει την αρτηριακή ακαμψία.

Μια μελέτη του Φεβρουαρίου 2017 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Andrology υποδηλώνει ότι η l-κιτρουλίνη μπορεί να παίζει ρόλο στη σεξουαλική υγεία των ανδρών. Οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία είχαν χαμηλότερα επίπεδα κιτρουλίνης, αργινίνης ή και των δύο. Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η αύξηση των επιπέδων αυτών των αμινοξέων μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της στυτικής δυσλειτουργίας.

Μοσχοκάρυδο

Ένα από τα πιο γνωστά βελτιωτικά της διάθεσης για τις γυναίκες (και τους άνδρες) είναι το μοσχοκάρυδο, γνωστό και ως το «γυναικείο βιάγκρα». Αυτό το μπαχαρικό έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τους ιατρικούς του σκοπούς τόσο στην Αγιουρβέδα όσο και από τους Έλληνες. Στην Αγιουρβέδα, το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται σε φάρμακα για να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος και να γλυκάνει την αναπνοή. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για τη χαμηλή λίμπιντο.

Ερευνητές στην Ινδία ανακάλυψαν ότι το μοσχοκάρυδο ενισχύει τη λίμπιντο, που οδηγεί σε αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα και σεξουαλική ορμή.

Το μοσχοκάρυδο δρα ως αντικαταθλιπτικό επειδή μιμείται τις επιδράσεις της σεροτονίνης και ως αφροδισιακό γιατί διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και αυξάνει τη θερμότητα στην ηβική περιοχή. Η πικάντικη γεύση του μοσχοκάρυδου προκαλεί διέγερση και το άρωμά του χαλαρώνει το σώμα. Μια πρέζα μοσχοκάρυδο στον καφέ ή το τσάι μπορεί να τονώσει τη σεξουαλική σας ζωή.

Ωστόσο, προσέξτε όταν το χρησιμοποιείτε. Το πολύ μοσχοκάρυδο (περισσότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού) μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη και ναυτία.

Στρείδια

Τα στρείδια είναι μια καλή πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών που μπορεί να βοηθήσουν στην υποστήριξη της σεξουαλικής υγείας και μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον Καζανόβα που έκανε γνωστή τη συνήθειά του να καταναλώνει 50 στρείδια την ημέρα για να έχει σεξουαλική απόδοση.

Αλλά και την επιστήμη, που εξήγησε πως τα υψηλά επίπεδα ψευδαργύρου που έχουν τα στρείδια ενισχύουν την αναπαραγωγική υγεία και στα δύο φύλα και πιστεύεται ότι αυξάνουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης ενώ διατηρούν τη ντοπαμίνη σε υγιή επίπεδα, έναν νευροδιαβιβαστή που συμβάλλει στη σεξουαλική διέγερση.

Τα υγιή για την καρδιά ωμέγα-3 λιπαρά τους μπορεί να αυξήσουν τη ροή του αίματος, προλαμβάνοντας προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathites
Πρότυπα-Πειραματικά-Εκκλησιαστικά Σχολεία: Συγκρότηση επιτροπών για τις εξετάσεις και την κλήρωση
Συγκρότηση επιτροπών για την διεξαγωγή της δοκιμασίας για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία και στα Εκκλησιαστικά Σχολεία και της κλήρωσης για την...
Πρότυπα-Πειραματικά-Εκκλησιαστικά Σχολεία: Συγκρότηση επιτροπών για τις εξετάσεις και την κλήρωση
EKPA
ΕΚΠΑ: Τελετή εγκαινίων του Ρομποτικού Χειρουργικού Συστήματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αρεταίειο
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου και ώρα 10:00
ΕΚΠΑ: Τελετή εγκαινίων του Ρομποτικού Χειρουργικού Συστήματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αρεταίειο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ PISA.jpg
Ελληνική PISA: Στάση εργασίας από τη ΔΟΕ για την ακύρωση των εξετάσεων κατηγοριοποίησης και αποκλεισμού
ΔΟΕ: Επιχειρούν να αλλάξουν τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και να το μετατρέψουν σε ένα εξεταστικό κέντρο όπου θα κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση...
Ελληνική PISA: Στάση εργασίας από τη ΔΟΕ για την ακύρωση των εξετάσεων κατηγοριοποίησης και αποκλεισμού