Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) μπορεί να μεταμορφώσει το δυναμικό παραγωγικότητας και του ΑΕΠ της παγκόσμιας οικονομίας. Στρατηγικές επενδύσεις σε διάφορους τύπους τεχνολογίας ΑΙ απαιτούνται για να συμβεί αυτό τονίζεται σε ανάρτηση της PwC, με αφορμή παγκόσμια μελέτη τεχνητής νοημοσύνης που διενήργησε.
Όπως προκύπτει από τη δημοσίευση, οι βελτιώσεις της παραγωγικότητας της εργασίας θα οδηγήσουν σε αρχικά κέρδη του ΑΕΠ, καθώς οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να αυξήσουν την παραγωγικότητα του εργατικού τους δυναμικού με τεχνολογίες AI και να αυτοματοποιήσουν ορισμένα καθήκοντα και ρόλους.
Η έρευνα δείχνει επίσης ότι 45% των συνολικών οικονομικών κερδών μέχρι το 2030 θα προέλθουν από τη βελτίωση των προϊόντων, με την τόνωση της καταναλωτικής ζήτησης. Αυτό συμβαίνει επειδή η Τεχνητή Νοημοσύνη θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων, με αυξημένη εξατομίκευση, ελκυστικότητα και οικονομική προσιτότητα με την πάροδο του χρόνου.
Επισημαίνεται εξάλλου, ότι τα μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη από την Τεχνητή Νοημοσύνη θα απολαύσουν η Κίνα (αύξηση 26% στο ΑΕΠ το 2030) και η Βόρεια Αμερική (αύξηση 14,5%), που ισοδυναμεί με συνολικά 10,7 τρισεκατομμύρια δολάρια και αντιπροσωπεύει σχεδόν 70% των παγκόσμιων οικονομικών επιπτώσεων.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να συνεισφέρει έως και 15,7 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία το 2030, περισσότερο από την τρέχουσα παραγωγή της Κίνας και της Ινδίας, μαζί. Από αυτά, τα 6,6 τρισεκατομμύρια δολάρια πιθανόν να προέρχονται από την αύξηση της παραγωγικότητας και τα 9,1 τρισεκατομμύρια δολάρια από επιπτώσεις στην κατανάλωση.
Όπως τονίζει η PwC, ενώ ορισμένες αγορές, τομείς και μεμονωμένες επιχειρήσεις είναι πιο προηγμένες από άλλες, η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο ανάπτυξης, συνολικά. Από μακροοικονομική άποψη, υπάρχουν επομένως ευκαιρίες για τις αναδυόμενες αγορές να ξεπεράσουν περισσότερο αναπτυγμένες χώρες. Και στον επιχειρηματικό τομέα, μια από τις σημερινές νεοσύστατες επιχειρήσεις ή μια επιχείρηση που δεν έχει ακόμη ιδρυθεί, θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης της αγοράς σε δέκα χρόνια.
Οι περιοχές που κερδίζουν τα περισσότερα από την Τεχνητή Νοημοσύνη
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ
Κίνα: 26,01% του ΑΕΠ, 7,0 τρισ. δολ
Β. Αμερική: 14,5% 3,7
Β. Ευρώπη: 9,9% 1,8
Ν. Ευρώπη: 11,5% 0,7
Ανεπτυγμένες
Περιοχές Ασίας: 10,4% 0,9
Λατ. Αμερική: 5,4% 0,5
Υπόλοιπος κόσμος: 5,6% 1,2
Το γράφημα αποτυπώνει τα εκτιμώμενα οικονομικά οφέλη από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και τις χώρες που θα καρπωθούν τα περισσότερα / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Βασ. Κοριμέντζας
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη