Thumbnail
Πληροφορική

Ο νέος ιός, που -σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος- κολλάει μέσω e-mail, ονομάζεται Locky kai δύναται να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.

Στόχος του κακόβουλου λογισμικού είναι η καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα», προκειμένου να ξεκλειδωθούν – αποκρυπτογραφηθούν τα ψηφιακά αρχεία και δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη και έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση του εν λόγω ιού και στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό αποτελεί εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού «Cryptolocker» ή «Ransomware», συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου Crypto-Malware και δύναται να επηρεάσει όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η AEGEAN
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και AEGEAN υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας
Η συνεργασία αφορά, μεταξύ άλλων, στην προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και AEGEAN υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας