υπουργείο Παιδείας
Απολογιστική συνάντηση Μαθητικού Διαγωνισμού ταινίας μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων»

Την Τετάρτη, 29 Απριλίου 2026 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η απολογιστική συνάντηση του Μαθητικού Διαγωνισμού δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων» σχολικού έτους 2025-2026 για τους διακριθέντες από την Αττική.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργου Καλαντζή, του Γενικού Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Βίκτωρα Ελιέζερ και ιστορικών από το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.

υπουργείο Παιδείας

Κατά το σχολικό έτος 2025-2026 έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, που διεξάγεται με επιτυχία τα τελευταία δώδεκα χρόνια, 17 σχολικές μονάδες με 41 ταινίες από 112 μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου. Οι μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, το οποίο περιλάμβανε εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου» στην Πολωνία τον Μάρτιο του 2026.

Στην απολογιστική συνάντηση συμμετείχαν και οι διακριθέντες ου εν θέματι διαγωνισμού σχολικού έτους 2024-2025 από την Αττική και την Κεφαλονιά, οι οποίοι επίσης είχαν επισκεφθεί το «Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου» τον Απρίλιο του 2025.

Κατά την απολογιστική συνάντηση δόθηκε στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία τους, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους από τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι τέτοιου είδους δράσεις διευρύνουν την κριτική και δημιουργική ικανότητα των παιδιών, εντείνουν την ευαισθησία τους σε θέματα που άπτονται των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της καταπολέμησης του αντισημιτισμού και διαμορφώνουν τον υπεύθυνο πολίτη του αύριο, που θα αγωνιστεί για να μην επαναληφθούν ανάλογα εγκλήματα στο μέλλον.

υπουργείο Παιδείας

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και συγχαίρει τους διακριθέντες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών για τη στήριξή τους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βια στα σχολεία
ΠΟΣΔΕΠ: «Μηδενική ανοχή» στον εκφοβισμό και τις στοχοποιήσεις ακαδημαϊκών στα ελληνικά Πανεπιστήμια
«Μπλόκο» της ΠΟΣΔΕΠ στη βία: Καταδίκη για τις επιθέσεις σε καθηγητές ΕΜΠ, ΕΚΠΑ και ΑΠΘ
ΠΟΣΔΕΠ: «Μηδενική ανοχή» στον εκφοβισμό και τις στοχοποιήσεις ακαδημαϊκών στα ελληνικά Πανεπιστήμια
κοτοπουλο
Υγειονομική «βόμβα» από τη Βραζιλία: Σαλμονέλα στο 80% των εισαγόμενων κοτόπουλων υπό τη σκιά της Mercosur
Υγειονομικός «συναγερμός» για μολυσμένα κοτόπουλα στη σκιά της νέας συμφωνίας
Υγειονομική «βόμβα» από τη Βραζιλία: Σαλμονέλα στο 80% των εισαγόμενων κοτόπουλων υπό τη σκιά της Mercosur