πδε κρητης
Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε η έκθεση και η τελετή απονομής στο πλαίσιο του 2ου Παγκρήτιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Φωτογραφίας με θέμα "Ιστορίες Χεριών & Επαγγελμάτων" στην κατάμεστη αίθουσα «Μ. Καρέλλης» στο Κτήριο Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, προσελκύοντας πάνω από 250 προσκεκλημένους, μαθητές και μαθήτριες, γονείς, διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς από όλη την περιφέρεια της Κρήτης.

Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και με την Υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν βραβεία και επαίνους ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας, κα Μηλάκη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα Παπαδάκη-Σκαλίδη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Φουντουλάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Μπελαδάκης, καθώς και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, κ. Μαμάκης. Επίσης, βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Φωτογράφων (GPU) και μέλος της κριτικής επιτροπής κ. Μετζάκης, η Σύμβουλος ΠΕ06 Αγγλικής Ηρακλείου και μέλος της κριτικής επιτροπής, κα Μαρκάκη, καθώς και η Προϊσταμένη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διοικητικής Οικονομικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης της Π.Δ.Ε. Κρήτης, κα Ανδρεαδάκη και το στέλεχος της Π.Δ.Ε. Κρήτης και μέλος της κριτικής επιτροπής, κ. Σταυρακάκης.

Πριν την έναρξη της τελετής Απονομής, οι προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν στην Έκθεση με τα έργα των μαθητών και μαθητριών.

Την εκδήλωσε άνοιξε ο κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης & Πρόεδρος της οργανωτικής & κριτικής επιτροπής, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες και ευχαρίστησε τους συν-διοργανωτές, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ. Ευγένιο, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηρακλείου, κ. Συριγωνάκη, τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κα Παπαδάκη-Σκαλίδη, για τη στήριξη του διαγωνισμού, καθώς και τα μέλη της κριτικής και οργανωτικής επιτροπής. Τέλος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «σήμερα βραβεύουμε την καινοτομία, βραβεύουμε την εξωστρέφεια, την ιδιαίτερη ματιά που μπορεί να δώσει η φωτογραφία σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Βραβεύουμε την ιδιαίτερη ματιά που έχει κάθε φωτογράφος για το φως, για τους ανθρώπους και τα συναισθήματα» .

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και Αντιπρόεδρος της κριτικής επιτροπής, κ. Πολυχρόνης Νικηφοράκης, συνεχάρη όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, επισημαίνοντας τη δυσκολία του θέματος του διαγωνισμού και σημειώνοντας πως «τα έργα επιβεβαιώνουν πως οι νέοι μας μπορεί να δώσουν πολλά".

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τις δυνατότητες που δίνονται στα παιδιά για την εμπλοκή τους με ασχολίες προαγωγικές στο μυαλό και στον πολιτισμό, ενώ ενθάρρυνε τους μαθητές και τις μαθήτριες να συνεχίσουν το έργο του φωτογράφου «να καταγράφει όχι απλά πρόσωπα και γεγονότα αλλά να καταγράφει τον δικό του ψυχισμό, περνώντας τον μέσα από τις διόπτρες και τους φακούς και απαθανατίζοντάς τον για να μείνει».

Αποτίμηση του διαγωνισμού έκανε η κα Δήμητρα Κουρμπέλη, συντονίστρια της οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν αποκαλύφθηκε στους μαθητές η έκπληξη που επεφύλαξαν οι διοργανωτές, η οποία αφορούσε στην έκδοση φωτογραφικού λευκώματος με τα διακριθέντα έργα του διαγωνισμού και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ευγενίου, στον οποίο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης προσέφερε συμβολικά το πρώτο φωτογραφικό λεύκωμα.

Βραβεία και επαίνους απέσπασαν μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Γαζίου, του 5ου ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Γυμνασίου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου, του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, του ΓΕΛ Παλαιόχωρας Χανίων, του 3ου Γυμνασίου Χανίων, του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου, του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου, του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Νικολάου Λασιθίου, του Μουσικού Σχολείου Θερίσου Χανίων, του Γυμνασίου Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου και του 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας Λασιθίου.

Τον ειδικό έπαινο σχολικών μονάδων με τη μεγαλύτερη συμμετοχή έλαβαν το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ηρακλείου, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου και το 3ο Γυμνάσιο Χανίων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες στους οποίους και στις οποίες απενεμήθησαν τα βραβεία, οι έπαινοι και οι βεβαιώσεις συμμετοχής των έργων που διακρίθηκαν στην έκθεση μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τις φωτογραφίες τους, τα συναισθήματά τους και την εμπειρία που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον 3ο Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
Αναλυτικά οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πτυχιούχων πανεπιστημίων του Εξωτερικού
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
apple-books_foto_education.jpg
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα
Το παρόν κείμενο δεν γράφεται για να λυπηθεί κανείς αντίθετα, όπως ακριβώς με τα θέματα υγείας, γράφτηκε για να αφυπνίσει
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα
Αντώνης Ρέμος
Αντώνης Ρέμος για την υπόθεση φοροδιαφυγής: «Κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν σαν τέρας»
Αντώνης Ρέμος: Τι είπε στη συναυλία του στο Θέατρο Γης για την υπόθεση φοροδιαφυγής
Αντώνης Ρέμος για την υπόθεση φοροδιαφυγής: «Κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν σαν τέρας»