Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής εκπροσώπων των εργαζομένων

Οχι στις εκλογές αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια με ηλεκτρονική διαδικασία λένε οι παρεμβάσεις Π.Ε, τονίζοντας ότι με την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος, δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.

«Η Κεραμέως όχι μόνο έκανε ψευτοεκλογές με συμμετοχή του 3% αλλά τις νομιμοποίησε ορίζοντας δοτούς «αιρετούς», διορισμένους από το ΥΠΑΙΘ στα υπηρεσιακά συμβούλια. Όλα αυτά συνοδεύτηκαν με μια συνολική επίθεση στην εκπαίδευση», τονίζει η παράταξη.

Η ανακοίνωση

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής εκπροσώπων των εργαζομένων

Όχι στις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές

Ήδη από τον Νοέμβριο του 2020 η υπ. Παιδείας έδειξε τις προθέσεις της. Επιτίθεται στα σωματεία μέσω των ηλεκτρονικών ψευτοεκλογών για τους αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια της Εκπαίδευσης με στόχο να τα μετατρέψει σε ηλεκτρονικές καρικατούρες χειροκροτητών της κυβερνητικής πολιτικής.

Η απάντηση του κόσμου της εκπαίδευσης ήταν συντριπτική! To 97% της αποχής των εκπαιδευτικών από τις ηλεκτρονικές φιέστες σηματοδοτεί το μέγεθος της ήττας της πολιτικής της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και της Κεραμέως στην προσπάθειά της να διαλύσει τα σωματεία, χρησιμοποιώντας ως όπλο τον λεγόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις είχαμε αναδείξει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως εργαλείο και συνολικότερα με το ιδεολόγημα της ηλεκτρονικής «δημοκρατίας» εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο:

  • Απομόνωσης των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες.

  • Χτυπήματος των σωματείων και διάλυσης του ζωντανού χαρακτήρα τους, κατάργησης των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων .

  • Χτυπήματος της ελεύθερης διάδοσης ιδεών, ώστε οι εργαζόμενοι να χειραγωγούνται εύκολα από τα κατευθυνόμενα και πλήρως ελεγχόμενα από την κυβέρνηση και το κράτος Μ.Μ.Ε.

  • Ελέγχου των σωματείων και των αποφάσεών τους.

  • Αποδυνάμωσης των αγώνων που αντιστέκονται στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές πολιτικές.

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος, δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων. Η Κεραμέως όχι μόνο έκανε ψευτοεκλογές με συμμετοχή του 3% αλλά τις νομιμοποίησε ορίζοντας δοτούς «αιρετούς», διορισμένους από το ΥΠΑΙΘ στα υπηρεσιακά συμβούλια. Όλα αυτά συνοδεύτηκαν με μια συνολική επίθεση στην εκπαίδευση.

2022: Τέλειωσαν οι δικαιολογίες περί πανδημίας για την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια και η υπουργός παιδείας θυμήθηκε ξανά το ψηφιακό κράτος για να δικαιολογήσει την αντεργατική και αντιδημοκρατική επιλογή της να καταργήσει τη δια ζώσης ψηφοφορία και να επιβάλει την ηλεκτρονική.

Η μετωπική επίθεση της κυβέρνησης στοχεύει να πλήξει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, να αποδυναμώσει το εκπαιδευτικό κίνημα, που μάχεται ενάντια στους σχεδιασμούς ΕΕ και ΟΟΣΑ για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εις βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών. Να εξουδετερώσουν το ενοχλητικότερο κομμάτι του δημόσιου τομέα, με το οποίο η κυρίαρχη πολιτική μέσα από παλιές και νέες κυβερνήσεις έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, από τις μεγάλες απεργίες των καθηγητών, τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το `98, τη μεγάλη απεργία των δασκάλων του 2006, την κατάληψη της πρυτανείας το 2019, τον καθολικό αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

Η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα βαθαίνει

Ο νόμος Χατζηδάκη (που χρησιμοποιήθηκε και ενάντια στην απεργία αποχή) και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ηλεκτρονική ψηφοφορία βάζει ταφόπλακα στη δράση των σωματείων, στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου.

Ειδικότερα, με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, επιδιώκουν την επιστροφή στην εποχή του «άβατου», των αιρετών που αποτελούν τη συνέχεια της διοίκησης και μπορούν να μεταπηδάν εύκολα από τη  θέση του αιρετού στη θέση του στελέχους εκπαίδευσης, των μουχλιασμένων σκοτεινών δωματίων της συνδιαχείρισης, όπου κυριαρχούσαν τα «κονέ» και οι προσωπικές εξυπηρετήσεις χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων.

Η εμπειρία της λειτουργίας των δοτών Υ.Σ. που συγκροτήθηκαν με ορισμό των μελών τους από τη Διοίκηση σε εφαρμογή της τροπολογίας καταδεικνύει ακριβώς αυτές τις στοχεύσεις .

Τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους κατακτημένες με αγώνες διαδικασίες, για την εκλογή των οργάνων τους και δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους παρέμβαση στη λειτουργία τους. Μπροστά στη νέα επιχείρηση του υπουργείου Παιδείας να διεξάγει και πάλι ψευδοεκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υ.Σ. για τη διετία 2022-2024 δηλώνουμε ξανά:

Η χειραγώγηση και ο «ευνουχισμός» του συνδικαλιστικού κινήματος

μέσα από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, δεν θα περάσουν.

Καλούμε τη ΔΟΕ:

Να απαιτήσει οι εκλογές να γίνουν αποκλειστικά δια ζώσης. Να λάβει απόφαση ότι απέναντι στην επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών τον ερχόμενο Νοέμβριο, οι παρατάξεις θα δηλώσουν ότι δεν θα καταθέσουν ψηφοδέλτια και δεν θα συμμετέχουν συνολικά και καθολικά στις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές ακυρώνοντάς στην πράξη τη συμμετοχή στη διαδικασία.

Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις δηλώνουμε ότι δεν θα καταθέσουμε ψηφοδέλτια, δεν θα συμμετέχουμε σε ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές, δεν θα νομιμοποιήσουμε με κανέναν τρόπο το έλεγχο του κράτους στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Με αίσθημα πολιτικής ευθύνης, σεβόμενοι την ιστορία του κλάδου και του εκπαιδευτικού κινήματος, δεν θα συναινέσουμε!

Στην εμμονική επιμονή του Υπουργείου να επιβάλει τις ηλεκτρονικές διαδικασίες δε χωρούν δικαιολογίες και υπεκφυγές. Όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις οφείλουν να απονομιμοποιήσουν και αυτήν την προσπάθεια του κράτους για έλεγχο των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Όλοι θα κριθούν.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ» ΚΑΙ ΤΟΝ «ΤΗΛΕΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ»

ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

rena_koumioti
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
Η ίδια, ύστερα από απόφαση δικής της αλλά και των πολύ στενών της συγγενών, αποφάσισε να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο Αθηνών. Εκεί όπου φιλοξενείται τα...
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
dimosio
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος δύναται να υποβάλει αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή/και για απόσπασή του για προσωρινή κάλυψη αναγκών από...
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Android
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην Εύβοια και... ταρακούνησε για τα καλά και την Αθήνα, πολλοί χρήστες κινητών έλαβαν...
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας