Εκλογές εκπαιδευτικών: Καλούν σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία
«Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών δεν θα συναινέσουμε στο νέο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος. Σε σωματεία που θα προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, θα απέχουμε από τις εκλογές»

Σε μαζική αποχή από την εκλογική διαδικασία σε σωματεία που θα προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες καλούν τους εκπαιδευτικούς οι Αγωνιστικές Κινήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη τονίζει ότι αν ο κλάδος γύρισε μία φορά την πλάτη του στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (που είναι, έτσι κι αλλιώς, όργανα του αντιπάλου – κρατικά και όχι συνδικαλιστικά), πρέπει να γυρίσει δέκα φορές την πλάτη του στη νομιμοποίηση αυτού του ενδεχόμενου μέσα σε αυτά που πρέπει να είναι δικά του όργανα πάλης - τα σωματεία μας.

«Οι εργατοπατέρες κλαψουρίζουν ότι τα σωματεία μας πρέπει να λογοδοτούν στο κράτος και να είναι νόμιμα. Όμως, με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, κάθε ζωντανή αγωνιστική κίνηση ενός σωματείου, τίθεται από τον αντίπαλο παράνομη. Τα σωματεία πρέπει να λογοδοτούν στα μέλη τους και όχι στο αστικό κράτος, την κυβέρνηση και το σύστημα», σημειώνουν.

Ολη η ανακοίνωση 

Η πέμπτη φάλαγγα του συστήματος μέσα στα σωματεία μεθοδεύει τη συμμόρφωση στο Νόμο 4808 (Χατζηδάκη) και την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών «εκλογών»

Να μαζικοποιήσουμε συνελεύσεις που θα ανατρέψουν αυτή την κατεύθυνση.

Δεν θα συμμετέχουμε σε ηλεκτρονικές εκλογές – δεν συναινούμε σε ακόμα μεγαλύτερη εκχώρηση των σωματείων μας στον αντίπαλο

Η πάλη για ανατροπή του Ν.4808 θα συνεχιστεί

Η κυβέρνηση κλιμακώνει μέσω των διάφορων συστημικών συνδικαλιστών την προσπάθειά της να χτυπήσει ακόμα περισσότερο τα σωματεία. Εκμεταλλευόμενη τη διαλυτική κατάσταση που αυτές οι ηγεσίες έχουν καταφέρει στο συνδικαλιστικό κίνημα και με τη δική τους βοήθεια, επιχειρεί να γενικεύσει σε διάφορους ΣΕΠΕ (για την ώρα) την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στις εκλογές που θα διεξαχθούν την περίοδο αυτή.

Οι ηλεκτρονικές εκλογές δεν είναι «βολικές» ή «άβολες». Είναι μια ακόμα προσπάθεια:

- Να χτυπηθούν κι άλλο –έως κατάργησης- οι ήδη χτυπημένες ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, ώστε το κίνημα να αντικατασταθεί πλήρως από εικονική συμμετοχή με likeκαι dislike, μια διαδικασία , όπου ο αντίπαλος ηγεμονεύει.

- Να ανοίξει ο δρόμος στη συνολική εφαρμογή του απεργοκτόνου Ν. 4808, ο οποίος προβλέπει ως προαπαιτούμενο τις αντίστοιχες ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για οποιαδήποτε απεργιακή απόφαση.

- Να ελεγχθεί πλήρως η εσωτερική ζωή των Σωματείων.

Αν ο κλάδος γύρισε μία φορά την πλάτη του στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (που είναι, έτσι κι αλλιώς, όργανα του αντιπάλου – κρατικά και όχι συνδικαλιστικά), πρέπει να γυρίσει δέκα φορές την πλάτη του στη νομιμοποίηση αυτού του ενδεχόμενου μέσα σε αυτά που πρέπει να είναι δικά του όργανα πάλης - τα σωματεία μας.

Οι εργατοπατέρες κλαψουρίζουν ότι τα σωματεία μας πρέπει να λογοδοτούν στο κράτος και να είναι νόμιμα. Όμως, με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, κάθε ζωντανή αγωνιστική κίνηση ενός σωματείου, τίθεται από τον αντίπαλο παράνομη. Τα σωματεία πρέπει να λογοδοτούν στα μέλη τους και όχι στο αστικό κράτος, την κυβέρνηση και το σύστημα.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν αυτή τη μεγάλη διολίσθηση. Τους καλούμε να μαζικοποιήσουν συνελεύσεις και να ανατρέψουν αυτήν την απόφαση. Οσο μας αφορά, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών δεν θα συναινέσουμε στο νέο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος. Σε σωματεία που θα προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, θα απέχουμε από τις εκλογές και καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να απέχουν. Αντίστοιχα, καλούμε τις παρατάξεις και τα σχήματα που έχουν τοποθετηθεί ενάντια στο Ν.4808 να αντιστοιχίσουν τις πράξεις τους στα λόγια τους και να απέχουν.

  • Δεν χαρίζουμε τα σωματεία μας στο κράτος, την κυβέρνηση και το σύστημα. Παλεύουμε να τα κάνουμε όργανα συγκρότησης αγώνα. Κάτω ο Ν.4808.

  • Κανένα σωματείο να μην προχωρήσει σε ηλεκτρονικές εκλογές. Σε μια τέτοια περίπτωση, καλούμε σε Μαζική ΑΠΟΧΗ.

apohi.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hlektroniki apati kyvernoepithesi
Κοζάνη: Νέα ηλεκτρονική απάτη- Απέσπασαν χρήματα από 51χρονο για δήθεν πώληση αυτοκινήτου
Από την έρευνα των αστυνομικών Αρχών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 25χρονου αλλοδαπού και μίας 42χρονης ημεδαπής
Κοζάνη: Νέα ηλεκτρονική απάτη- Απέσπασαν χρήματα από 51χρονο για δήθεν πώληση αυτοκινήτου
xeiropedes
Φιλιατρά: 46χρονος χτύπησε άγρια την 25χρονη σύζυγό του με σιδερολοστό και την έστειλε στο νοσοκομείο
Ο 46χρονος δράστης της επίθεσης συνελήφθη από τους Αστυνομικούς και κρατείται, ενώ την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας.
Φιλιατρά: 46χρονος χτύπησε άγρια την 25χρονη σύζυγό του με σιδερολοστό και την έστειλε στο νοσοκομείο
texniti-noimosini-ekpaideush
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ακόμα και μόνιμοι στρέφονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη για το μάθημα
Πώς οι Έλληνες εκπαιδευτικοί (παλιοί και νέοι) νακαλύπτουν τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση. Τι μπορεί να κάνουν οι εφαρμογές...
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ακόμα και μόνιμοι στρέφονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη για το μάθημα