Εκλογές εκπαιδευτικών: Καλούν σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία
«Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών δεν θα συναινέσουμε στο νέο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος. Σε σωματεία που θα προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, θα απέχουμε από τις εκλογές»

Σε μαζική αποχή από την εκλογική διαδικασία σε σωματεία που θα προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες καλούν τους εκπαιδευτικούς οι Αγωνιστικές Κινήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη τονίζει ότι αν ο κλάδος γύρισε μία φορά την πλάτη του στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (που είναι, έτσι κι αλλιώς, όργανα του αντιπάλου – κρατικά και όχι συνδικαλιστικά), πρέπει να γυρίσει δέκα φορές την πλάτη του στη νομιμοποίηση αυτού του ενδεχόμενου μέσα σε αυτά που πρέπει να είναι δικά του όργανα πάλης - τα σωματεία μας.

«Οι εργατοπατέρες κλαψουρίζουν ότι τα σωματεία μας πρέπει να λογοδοτούν στο κράτος και να είναι νόμιμα. Όμως, με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, κάθε ζωντανή αγωνιστική κίνηση ενός σωματείου, τίθεται από τον αντίπαλο παράνομη. Τα σωματεία πρέπει να λογοδοτούν στα μέλη τους και όχι στο αστικό κράτος, την κυβέρνηση και το σύστημα», σημειώνουν.

Ολη η ανακοίνωση 

Η πέμπτη φάλαγγα του συστήματος μέσα στα σωματεία μεθοδεύει τη συμμόρφωση στο Νόμο 4808 (Χατζηδάκη) και την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών «εκλογών»

Να μαζικοποιήσουμε συνελεύσεις που θα ανατρέψουν αυτή την κατεύθυνση.

Δεν θα συμμετέχουμε σε ηλεκτρονικές εκλογές – δεν συναινούμε σε ακόμα μεγαλύτερη εκχώρηση των σωματείων μας στον αντίπαλο

Η πάλη για ανατροπή του Ν.4808 θα συνεχιστεί

Η κυβέρνηση κλιμακώνει μέσω των διάφορων συστημικών συνδικαλιστών την προσπάθειά της να χτυπήσει ακόμα περισσότερο τα σωματεία. Εκμεταλλευόμενη τη διαλυτική κατάσταση που αυτές οι ηγεσίες έχουν καταφέρει στο συνδικαλιστικό κίνημα και με τη δική τους βοήθεια, επιχειρεί να γενικεύσει σε διάφορους ΣΕΠΕ (για την ώρα) την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στις εκλογές που θα διεξαχθούν την περίοδο αυτή.

Οι ηλεκτρονικές εκλογές δεν είναι «βολικές» ή «άβολες». Είναι μια ακόμα προσπάθεια:

- Να χτυπηθούν κι άλλο –έως κατάργησης- οι ήδη χτυπημένες ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, ώστε το κίνημα να αντικατασταθεί πλήρως από εικονική συμμετοχή με likeκαι dislike, μια διαδικασία , όπου ο αντίπαλος ηγεμονεύει.

- Να ανοίξει ο δρόμος στη συνολική εφαρμογή του απεργοκτόνου Ν. 4808, ο οποίος προβλέπει ως προαπαιτούμενο τις αντίστοιχες ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για οποιαδήποτε απεργιακή απόφαση.

- Να ελεγχθεί πλήρως η εσωτερική ζωή των Σωματείων.

Αν ο κλάδος γύρισε μία φορά την πλάτη του στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (που είναι, έτσι κι αλλιώς, όργανα του αντιπάλου – κρατικά και όχι συνδικαλιστικά), πρέπει να γυρίσει δέκα φορές την πλάτη του στη νομιμοποίηση αυτού του ενδεχόμενου μέσα σε αυτά που πρέπει να είναι δικά του όργανα πάλης - τα σωματεία μας.

Οι εργατοπατέρες κλαψουρίζουν ότι τα σωματεία μας πρέπει να λογοδοτούν στο κράτος και να είναι νόμιμα. Όμως, με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, κάθε ζωντανή αγωνιστική κίνηση ενός σωματείου, τίθεται από τον αντίπαλο παράνομη. Τα σωματεία πρέπει να λογοδοτούν στα μέλη τους και όχι στο αστικό κράτος, την κυβέρνηση και το σύστημα.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν αυτή τη μεγάλη διολίσθηση. Τους καλούμε να μαζικοποιήσουν συνελεύσεις και να ανατρέψουν αυτήν την απόφαση. Οσο μας αφορά, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών δεν θα συναινέσουμε στο νέο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος. Σε σωματεία που θα προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, θα απέχουμε από τις εκλογές και καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να απέχουν. Αντίστοιχα, καλούμε τις παρατάξεις και τα σχήματα που έχουν τοποθετηθεί ενάντια στο Ν.4808 να αντιστοιχίσουν τις πράξεις τους στα λόγια τους και να απέχουν.

  • Δεν χαρίζουμε τα σωματεία μας στο κράτος, την κυβέρνηση και το σύστημα. Παλεύουμε να τα κάνουμε όργανα συγκρότησης αγώνα. Κάτω ο Ν.4808.

  • Κανένα σωματείο να μην προχωρήσει σε ηλεκτρονικές εκλογές. Σε μια τέτοια περίπτωση, καλούμε σε Μαζική ΑΠΟΧΗ.

apohi.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτικα
Φοιτητές/τριες: «Στις 8 Μαρτίου είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας»
«Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με την πανελλαδική κινητοποίηση των Συλλόγων και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση»
Φοιτητές/τριες: «Στις 8 Μαρτίου είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας»