«Δεκάδες τα εκπαιδευτικά κενά για τη νέα σχολική χρονιά, παρά τους διορισμούς», τονίζει ο Σύλλογος Π.Ε. «Ο Σωκράτης

Με δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων θα ξεκινήσει η φετινή σχολική χρονιά, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Π.Ε. «Ο Σωκράτης, ενώ επισημαίνει πως ακόμη περισσότερα θα είναι τα κενά και στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής.

Κατά την παράσταση του ΔΣ του Συλλόγου τη Δευτέρα 5/9 με τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, οι εκπαιδευτικοί διαβεβαιώθηκαν ότι θα καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών και αναφορικά με τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς θα μπορούν να γυρίσουν στην οργανική τους θέση, αν δημιουργηθεί λειτουργικό κενό.

«Τα πραγματικά κενά σε εκπαιδευτικούς, χωρίς τα μαγειρέματα και το πετσόκομμα, παραμένουν μεγάλα ακόμα, και μετά τις πρώτες προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5/9 η προγραμματισμένη παράσταση του Δ. Σ. του Συλλόγου Π.Ε. «Ο Σωκράτης» στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής για τα κενά στα σχολεία, στα Τμήματα Ένταξης και Παράλληλη Στήριξη, για τη δυνατότητα των υπεράριθμων εκπαιδευτικών να γυρίσουν στην οργανική τους θέση, εφόσον δημιουργηθεί λειτουργικό κενό, καθώς και για το δικαίωμα βελτίωσης θέσης για όποιον εκπαιδευτικό το επιθυμεί.

Αναφορικά με τα κενά στα σχολεία, είχαμε τη διαβεβαίωση ότι έχουν καλυφθεί όλα των εκπαιδευτικών ΠΕ70, ωστόσο για άλλη μια χρονιά, τα σχολεία θα ξεκινήσουν με πάρα πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του πρωινού και ολοήμερου προγράμματος.

Δεκάδες παραμένουν τα κενά και στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής ( Τμήματα Ένταξης και Παράλληλη Στήριξη).  Πολυτέλεια για την Κυβέρνηση των «περικοπών» η ικανοποίηση όλων των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη (σε όλη την Ανατολική Αττική, από τα 750 αιτήματα ικανοποιήθηκαν 530).  Για άλλη μια χρονιά, στο «αναβαθμισμένο σχολείο» που ευαγγελίζονται Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα εφαρμοστεί το απαράδεκτο καθεστώς ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης να μοιράζεται σε 2 ή και περισσότερα παιδιά.

Όσον αφορά στους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, ο Δ/ντης εκπαίδευσης μας διαβεβαίωσε ότι θα μπορούν να γυρίσουν στην οργανική τους θέση, αν δημιουργηθεί λειτουργικό κενό. Επίσης όποιος εκπαιδευτικός το επιθυμεί θα έχει το δικαίωμα βελτίωσης θέσης. Με ιδιαίτερη προσοχή όμως θα εξετάζονται τα αιτήματα για βελτίωση θέσης των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης, για παιδαγωγικούς λόγους, με δεδομένη τη σχέση που «χτίζεται» ανάμεσα στον εκπαιδευτικό και το μαθητή με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες.

Τέλος, καταγγέλλουμε ότι συνάδελφοι αναπληρωτές ενημερώνονται πως θα στελεχώσουν τμήματα του διευρυμένου προγράμματος του Ολοήμερου, τη στιγμή που στους πίνακες των κενών των σχολείων δεν υπήρχε ως επιλογή. Ήλιου φαεινότερον τι σημαίνει το γεγονός για τον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Τα πραγματικά κενά σε εκπαιδευτικούς, χωρίς τα μαγειρέματα και το πετσόκομμα, παραμένουν μεγάλα ακόμα, και μετά τις πρώτες προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών. Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα (όχι όμως και δεδομένα) για την εκπαίδευση που αξίζει στα παιδιά μας και για τα εργασιακά μας δικαιώματα στον 21ο αιώνα..

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ