ekloges
Nick Paleologos / SOOC

Το ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίου της ανακοίνωσε η παράταξη «Διέξοδος» στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου για τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων του Συλλόγου στην 91η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ που θα γίνουν την Τρίτη 7 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι της παράταξης

 • Ζαρωτιάδου Φωτεινή Δασκάλα 2ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς
 • Ηλιάκης Γιάννης  Εικαστικών   18ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου
 • Ησαΐα Θάλεια Γαλλικών 1ο και 2ο Δημ. Σχ. Μελισσίων
 • Ιωσηφίδου Άννα Φυσ. Αγωγής  1ο Δημ. Σχ. Πεύκης
 • Καββαδία Φωτεινή Δασκάλα   3ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου
 • Κεραμά Βίλη Δασκάλα 4ο Δημ. Σχ. Πεύκης
 • Κοκκινομηλιώτης Γιώργος  Δάσκαλος  8ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου
 • Κολοκυθάς Κωνσταντίνος (αναπλ.) Δάσκαλος 2ο Δημ. Σχ. Ν. Ερυθραίας
 • Κουκουβίνου Βάση  Δασκάλα  5ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου
 • Λιάκος Αθανάσιος Δάσκαλος 1ο Ειδ. Δημ. Σχ. Αμαρουσίου (Σικιαρίδειο)
 • Μοναστήρας Κώστας Δάσκαλος   2ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς
 • Μπαρμπαρούση Ευθυμία Νηπιαγωγός 12ο Νηπ. Αμαρουσίου
 • Νταλαμπέκη Ελένη Εικαστικών (αναπλ.) 10ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου
 • Ντούβλη Κατερίνα (αναπλ.) Νηπιαγωγός 1ο Νηπ. Πεύκης
 • Οικονόμου Μαρία – Νεφέλη (αναπλ.) Δασκάλα 18ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου
 • Παπαγεωργίου Γιάννης  Δάσκαλος  4ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς
 • Παπαδοπούλου Ναταλία Εικαστικών 3ο Δημ. Σχ. Μελισσίων
 • Πολυχρονιάδης Δημήτρης Δάσκαλος 1ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου
 • Σαπουνάς Γιώργος Εικαστικών (αναπλ.) 4ο Δημ. Σχ. Μελισσίων
 • Σιούτογλου Έφη Εικαστικών 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου
 • Σταμούλου Παναγιώτα Δασκάλα  1ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου
 • Συνοδινού Σοφία Μουσικής 5ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς
 • Τσισμαλίδου Ιωάννα Δασκάλα 15ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου
 • Χαψής Χρήστος  Δάσκαλος  1ο Δημ. Σχ. Μελισσίων

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης «Διέξοδος»:

Δ  Ι  Ε  Ξ  Ο  Δ  Ο  Σ

… με τη συμμετοχή και την ψήφο μας

για συνδικάτο προπύργιο του αγώνα

ενάντια στα καταστροφικά μέτρα κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας !

Γεν.  Συνέλευση και ΕΚΛΟΓΕΣ ανάδειξης αντιπροσώπων για την 91η Γ. Σ. της Δ.Ο.Ε.  του Συλλόγου Εκπ. Π. Ε. Αμαρουσίου

Δευτέρα 6 Ιουνίου: Γενική Συνέλευση (18:30 μ.μ.) και Τρίτη 7 Ιουνίου: εκλογές (12:00 μ.μ. έως 21:00 μ.μ.),  στο 3ο- 11ο Δημ. Σχολ. Αμαρουσίου, (Φλοίας 33 & Μεσογείων Μαρούσι)

Λογαριάζουν ότι επειδή δεν μας έδωσαν άδεια θα διαλύσουν τους Συλλόγους μας

ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ;

Ἔλα νὰ παίξουμε…
Θὰ σοῦ χαρίσω τὴ βασίλισσά μου
Ἦταν γιὰ μένα μιὰ φορὰ ἡ ἀγαπημένη
Τώρα δὲν ἔχω πιὰ ἀγαπημένη

Θὰ σοῦ χαρίσω τοὺς πύργους μου
Τώρα πιὰ δὲν πυροβολῶ τοὺς φίλους μου
Ἔχουν πεθάνει ἀπὸ καιρὸ
πρὶν ἀπὸ μένα

Κι ὕστερα τόσους στρατιῶτες τί τοὺς θέλω!
Τραβᾶνε μπρὸς σκυφτοὶ δίχως κἂν ὄνειρα

Ὅλα, ὅλα καὶ τ᾿ ἄλογά μου θὰ στὰ δώσω

Μονάχα ἐτοῦτο τὸν τρελό μου θὰ κρατήσω
ποὺ ξέρει μόνο σ᾿ ἕνα χρῶμα νὰ πηγαίνει

δρασκελώντας τὴν μίαν ἄκρη ὡς τὴν ἄλλη

γελώντας μπρὸς στὶς τόσες πανοπλίες σου
μπαίνοντας μέσα στὶς γραμμές σου ξαφνικὰ
ἀναστατώνοντας τὶς στέρεες παρατάξεις

Κι αὐτὴ δὲν ἔχει τέλος ἡ παρτίδα…

Μανόλης Αναγνωστάκης, Το σκάκι

Η ελπίδα αναπνέει στους αγώνες μας!

Η 91η Γ. Σ. της ΔΟΕ θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιούνη. Οι Γ. Σ. και οι εκλογές που γίνονται σε όλη τη χώρα αυτή την περίοδο, εκλέγουν τους αντιπροσώπους των Συλλόγων μας που θα πάνε στη Γ. Σ. της ΔΟΕ για να αποφασίσουν για μια σειρά ζητήματα και να εκλέξουν το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας.

Επομένως, είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Και μάλιστα, σε μια στιγμή:

Όπου μαίνεται η μάχη της αξιολόγησης, με το Υπουργείο να οδηγείται σε διαδοχικές παρατάσεις μετά από τη σθεναρή αντίσταση του εκπαιδευτικού κινήματος με κάθε μέσο (ενιαία κείμενα, απεργία/αποχή, ανυπακοή).

Όπου είναι ανάγκη να γενικευτεί ένας αγώνας ενάντια στην ακρίβεια και την πλήρη απαξίωση των μισθών και της ζωής μας, στο όνομα του πολέμου, των εξοπλισμών και της συμμετοχής της χώρας στις νέες πολεμικές ιμπεριαλιστικές περιπέτειες, εξαιρετικά επικίνδυνες.

Όπου η κυβέρνηση εξαγγέλλει νέες αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών, για να περάσουμε από το προσοντολόγιο Γαβρόγλου που έκανε πλούσια τη βιομηχανία μεταπτυχιακών και ποικίλων πιστοποιητικών, στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ της Κεραμέως που θα (ξανα)κάνει πλούσια τα φροντιστήρια.

Στις 6 Ιουνίου: Με τη μαζική συμμετοχή μας στη Γ. Σ. υπερασπίζουμε τον Σύλλογό μας και τις ζωντανές συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες από τα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης και αποδυνάμωσης των συνδικάτων και απορρίπτουμε την αποδόμηση των σωματείων μέσω των «ηλεκτρονικών εκλογών», και των «ψηφιακών συνελεύσεων» του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη.

Στις 7 Ιουνίου: Καταδικάζουμε τις πολιτικές της λιτότητας, της ακρίβειας και των περικοπών, αποδοκιμάζουμε τις διάφορες ψηφοθηρικές επιλογές του κομματικού, κυβερνητικού, κατεστημένου συνδικαλισμού.

Στέλνουμε μήνυμα μαζικής αποδοκιμασίας της πολιτικής του αυταρχισμού, της αδιαλλαξίας, της αυθαιρεσίας και της πλήρους απαξίωσης των εκπαιδευτικών από την Κεραμέως και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Στηρίζουμε την πολιτική επιλογή της ανυποχώρητης αντίστασης στην αξιολόγηση με κάθε μέσο, στηρίζουμε τον τιτάνιο αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος, τις μάχες που δώσαμε στα σχολεία μας, τη μαζικότατη συμμετοχή στις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της Δ.Ο.Ε., ενάντια σε κάθε επιλογή αποδοχής της αξιολόγησης/χειραγώγησης/κατηγοριοποίησης.

Στηρίζουμε το κίνημα που εδώ και δεκαετίες δίνει σκληρές μάχες για σταθερή και μόνιμη εργασία στην εκπαίδευση, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, ενάντια στην αδιοριστία και τα ελαστικά συστήματα πρόσληψης που καταργούν τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου και την προϋπηρεσία που κατακτήθηκε με τόσο κόπο.

Στηρίζουμε το ανεξάρτητο αγωνιστικό ρεύμα που χρόνια τώρα στον Σύλλογό μας έχει δώσει εξετάσεις με τη στάση του. Υπερασπίζουμε σταθερά τη δημοκρατία στα σχολεία και στους Συλλόγους Διδασκόντων, με την αποφασιστική στάση του Συλλόγου μας, με τη συνεχή μας παρουσία στα σχολεία όπου υπάρχουν προβλήματα, με την αδιάλλακτη στάση μας απέναντι σε κάθε φαινόμενο αυταρχισμού, αυθαιρεσίας, ευνοιοκρατίας.

Σήμερα χρειάζεται πάνω απ’ όλα να περάσουμε ένα καθαρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα!

Ούτε μια ψήφος να μην πάει χαμένη. Στηρίζουμε το ανεξάρτητο αγωνιστικό ρεύμα, στηρίζουμε τη Δ Ι Ε Ξ Ο Δ Ο.

Τι είναι και τι θέλει η ΔΙΕΞΟΔΟΣ

Όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, αποτελούν προέκταση του ενός ή του άλλου κόμματος, υπηρετούν την γενικότερη στρατηγική του και υποτάσσουν την συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών στους ευρύτερους κυβερνητικούς ή αντιπολιτευτικούς σχεδιασμούς. Η Δ Ι Ε Ξ Ο Δ Ο Σ, όχι. Στη Δ Ι Ε Ξ Ο Δ Ο έχουμε άλλους τρόπους σκέψης και οργάνωσης.

Η Δ Ι Ε Ξ Ο Δ Ο Σ είναι μια ανεξάρτητη ομάδα εκπαιδευτικών, ανοιχτή σε κάθε συναδέλφισσα ή συνάδελφο που δέχεται τις βασικές αρχές της και θέλει να συμμετάσχει ισότιμα στις διαδικασίες της. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται από την ολομέλεια της ομάδας. Η Δ Ι Ε Ξ Ο Δ Ο Σ αγωνίζεται για την ανάπτυξη του ανεξάρτητου ταξικού συνδικαλισμού.

Όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν, δεν κρύψαμε ποτέ ότι είμαστε πολιτικοποιημένοι. Έχουμε ο καθένας – καθεμιά τις δικές του πολιτικές και ιδεολογικές αναζητήσεις και προβληματισμούς και μάλιστα με αγωνιστικό – ριζοσπαστικό πρόσημο. Μας ενώνει όμως, η προτεραιότητα να αγωνιστούμε μαζί κάτω από ένα κοινό πλαίσιο, ενάντια στην συντηρητική αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση και την κοινωνία, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν τον κόσμο της ζωντανής εκπαίδευσης και της εργασίας στην οικονομική εξαθλίωση ιδιαίτερα σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και πολέμου.

Για μας, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις γενικές συνελεύσεις και τις συλλογικές διαδικασίες, στη λήψη των αποφάσεων και στο σχεδιασμό των κινητοποιήσεων, είναι καθοριστικής σημασίας. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, όταν περιοριζόμαστε μόνο να ψηφίζουμε αυτόν ή τον άλλο «εκπρόσωπο», εμείς, οι εκπαιδευτικοί, χάνουμε την αξιοπρέπειά μας, την αγωνιστική μας δυναμική, την ικανότητα να σκεφτόμαστε μόνοι μας, να είμαστε ανεξάρτητοι. Συνέπεια είναι, η κυβέρνηση και οι κρατικοί και κομματικοί μηχανισμοί να μας κάνουν ό,τι θέλουν.

Δεν μας ενδιαφέρει να μένουμε μόνο σε επίπεδο καταγγελιών και αναλύσεων, απλοί θεατές στην όλο και μεγαλύτερη επιδείνωση των συνθηκών ζωής και εργασίας μας. Επιδιώκουμε πραγματικούς αγώνες, που θα έρχονται σε αντιπαράθεση με την πολιτική της λιτότητας, της ελαστικής εργασίας, του αυταρχισμού και των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων και θα μπορούν να πετυχαίνουν μικρές και μεγάλες νίκες, από τα μικρά και καθημερινά μέχρι τα μεγάλα προβλήματα. Γι' αυτό και τα αιτήματα μας δεν καθορίζονται από τα στενά πλαίσια που βάζουν οι κυρίαρχες πολιτικές, αλλά στηρίζονται και εκφράζουν τις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Εμείς στη Δ Ι Ε Ξ Ο Δ Ο θεωρούμε ότι ο συνδικαλισμός και η διεκδίκηση των αιτημάτων μας δεν είναι το μόνο πεδίο δράσης. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να αναπτύξουν τη συλλογική τους δράση, τόσο για τον παιδαγωγικό τους ρόλο και τη στάση τους μέσα στις σχολικές τάξεις, όσο και για ευρύτερα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα που δεν μπορεί να αποτελούν μονοπώλιο των κομματικών μηχανισμών. Οφείλουν να έχουν άποψη για το σχολείο. Να έχουν πάντα στραμμένη την ματιά τους στον κόσμο του μόχθου και του μεροκάματου, στον κόσμο της εργασίας, που αγωνιά για το εκπαιδευτικό και εργασιακό μέλλον των παιδιών του και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο.

Το ανεξάρτητο αγωνιστικό δυναμικό έδωσε σκληρές μάχες, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, την αξιολόγηση, το προσοντολόγιο και την ελαστική εργασία.  Σήμερα, έχουμε ανάγκη από τη μεγαλύτερη, την πλατύτερη δυνατή συσπείρωση αγωνιστών, την αναζωογόνηση και την ενίσχυση των διαδικασιών του σχήματός μας ενάντια στη συνήθεια της ανάθεσης, στην παθητικότητα, στον ατομισμό. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα ενότητας, αγωνιστικής δράσης και συσπείρωσης, σε όσους/-ες δίνουμε μαζί τις μάχες της αξιολόγησης, της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης με αξιοπρεπείς συνθήκες, της σταθερής και μόνιμης εργασίας με μαζικούς διορισμούς, διορισμό όλων των αναπληρωτών. Τώρα είναι η ώρα της μεγαλύτερης δυνατής συστράτευσης, της συσπείρωσης, του αγώνα.

Αντιστεκόμαστε:

Στις πολιτικές Κυβέρνησης - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. – ΟΟΣΑ και στα μνημόνιά τους,

στο σχολείο της αγοράς και της φτώχειας, στην «αξιολόγηση»,

στην αδιοριστία, την κινητικότητα, την ελαστική εργασία,

στον κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό

στη μετατροπή των δικαιωμάτων μας σε εξυπηρετήσεις

Υποψήφιοι για την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ

Στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2022 ζητούμε τη στήριξή σας, γιατί πιστεύουμε ότι εξακολουθούμε να υπηρετούμε αρχέγονες εκπαιδευτικές αρχές:  συλλογικότητα, συναδελφικότητα, αλληλεγγύη.

Γιατί εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε

ένα παιδί - κατεργάρη που δε θα υποτάσσεται στο διδακτισμό.

ΨΗΦΙΣΤΕ – ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΔΙΕΞΟΔΟ

για Ταξικό Συνδικάτο στην υπηρεσία των μελών του.

ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Υ  Π  Ο  Ψ  Η  Φ  Ι  Ο  Ι

Ζαρωτιάδου Φωτεινή Δασκάλα 2ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς

Ηλιάκης Γιάννης  Εικαστικών   18ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου

Ησαΐα Θάλεια Γαλλικών 1ο και 2ο Δημ. Σχ. Μελισσίων

Ιωσηφίδου Άννα Φυσ. Αγωγής  1ο Δημ. Σχ. Πεύκης

Καββαδία Φωτεινή Δασκάλα   3ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου

Κεραμά Βίλη Δασκάλα 4ο Δημ. Σχ. Πεύκης

Κοκκινομηλιώτης Γιώργος  Δάσκαλος  8ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου

Κολοκυθάς Κωνσταντίνος (αναπλ.) Δάσκαλος 2ο Δημ. Σχ. Ν. Ερυθραίας

Κουκουβίνου Βάση  Δασκάλα  5ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου

Λιάκος Αθανάσιος Δάσκαλος 1ο Ειδ. Δημ. Σχ. Αμαρουσίου (Σικιαρίδειο)

Μοναστήρας Κώστας Δάσκαλος   2ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς

Μπαρμπαρούση Ευθυμία Νηπιαγωγός 12ο Νηπ. Αμαρουσίου

Νταλαμπέκη Ελένη Εικαστικών (αναπλ.) 10ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου

Ντούβλη Κατερίνα (αναπλ.) Νηπιαγωγός 1ο Νηπ. Πεύκης

Οικονόμου Μαρία – Νεφέλη (αναπλ.) Δασκάλα 18ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου

Παπαγεωργίου Γιάννης  Δάσκαλος  4ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς

Παπαδοπούλου Ναταλία Εικαστικών 3ο Δημ. Σχ. Μελισσίων

Πολυχρονιάδης Δημήτρης Δάσκαλος 1ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου

Σαπουνάς Γιώργος Εικαστικών (αναπλ.) 4ο Δημ. Σχ. Μελισσίων

Σιούτογλου Έφη Εικαστικών 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου

Σταμούλου Παναγιώτα Δασκάλα  1ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου

Συνοδινού Σοφία Μουσικής 5ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς

Τσισμαλίδου Ιωάννα Δασκάλα 15ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου

Χαψής Χρήστος  Δάσκαλος  1ο Δημ. Σχ. Μελισσίων

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Serres-Sxoleio
Κλειστά σχολεία στο Δήμο Σερρών μέχρι την ημέρα της κηδείας του άτυχου μαθητή

Ολα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας του...

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Σερρών μέχρι την ημέρα της κηδείας του άτυχου μαθητή