Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Πολύ σύντομα» ο διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο

Εκπαίδευση 0

Κλειστά σχολεία: Πού δεν θα γίνουν μαθήματα σήμερα Τρίτη

Κλειστά σχολεία
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κλειστά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας λόγω κακοκαιρίας, χωρίς μαθήματα σε φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Δύο διαφορετικοί λόγοι οδηγούν σε κλειστά σχολεία σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου, από τη μια η κακοκαιρία Agneta που σαρώνει τη χώρα και από την άλλη ο εορτασμός του πολιούχου στη Νέα Ιωνία.

Κλειστά σχολεία σε όλη τη Ρόδο λόγω «Agneta»

Με απόφαση του Δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη, αναστέλλεται προληπτικά σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου, η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Η αναστολή αφορά σχολικές μονάδες, Παιδικούς Σταθμούς και όλα τα Ειδικά Σχολεία, με βασικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας ασφάλειας ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, αναστέλλεται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου η λειτουργία κάθε εξωσχολικής εκπαιδευτικής και αθλητικής δραστηριότητας: Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), Δημοτικό Ωδείο, αθλητικές εγκαταστάσεις και κάθε είδους εργαστήρια που λειτουργούν στον Δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι το νησί βρίσκεται στο «κόκκινο» από την Κυριακή, με το 112 να ηχεί ξανά και τις αρχές να ζητούν από κατοίκους και επισκέπτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Στη Σάμο, εξάλλου, παρέμειναν κλειστά το Εσπερινό ΕΠΑΛ και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ενώ ανακοινώθηκε παύση υπαίθριων εργασιών και delivery σε συγκεκριμένες περιοχές.

Κλειστά σχολεία στη Νέα Ιωνία λόγω Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη

Στη Νέα Ιωνία, κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω του εορτασμού του πολιούχου της πόλης, Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη. Σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου και της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Παιδικής Προστασίας, κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες των δύο βαθμίδων, ενώ αντίθετα οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λόγω της τοπικής αργίας, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ούτε στα φροντιστήρια ούτε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται ανήμερα της εορτής, με την πρώτη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου στο «Ιωνικό Κέντρο» (Λεωφ. Ηρακλείου 141), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση στην Αίθουσα Πολιτισμού και Νεολαίας του «Ιωνικού Κέντρου» για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του.

Το alfavita.gr θα ενημερώνει έγκαιρα για κάθε νέα απόφαση που αφορά κλειστά σχολεία, ώστε γονείς και μαθητές να γνωρίζουν έγκαιρα τι θα ισχύσει.

 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

ΑΤΜ στο εξωτερικό: Πώς θα καταλάβετε αν σας χρεώνουν έξτρα προμήθεια

13ος και 14ος μισθός: Στο Δικαστήριο της ΕΕ το ερώτημα για τα δώρα στο Δημόσιο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση