ekloges ekpaideutikon
INTIME/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Ύστερα από 40 χρόνια ανελλιπούς χορήγησης άδειας - Η καταγγελία του ΣΕΠΕ «η Αθηνά»

Ακόμη ένα περιστατικό που στοχεύει στο χτύπημα των σωματείων και την παρεμπόδιση των συλλογικών διαδικασιών και των αγώνων έγινε γνωστό αυτή τη φορά από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ «η Αθηνά».

«Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται» καθώς το ΥΠΑΙΘ δεν χορήγησε άδεια από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να προχωρήσουν σε τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 91η ΓΣ της ΔΟΕ.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΣΕΠΕ «η Αθηνά» αυτό συμβαίνει ύστερα από 40 χρόνια ανελλιπούς χορήγησης άδειας.

Χωρίς άδεια θα γίνουν οι εκλογές

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ «η Αθηνά» τονίζει: «Τα σωματεία και ο Σύλλογος Αθηνά δεν θα μπουν στο γύψο! Η καλύτερη απάντηση από την πλευρά όλων των συναδέλφων είναι η μαζική συμμετοχή και αυτή τη φορά στις διαδικασίες του Συλλόγου μας, που θα γίνουν χωρίς άδεια».

Στη συνέχεια καλεί:

-    Στην τακτική εκλογοπολογιστική Γ. Σ. της Τρίτης 7 Ιούνη στις 7μμ και

-    Στις εκλογές ΔΟΕ του Συλλόγου μας για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 91η ΓΣ της ΔΟΕ την Τετάρτη 8 Ιούνη από 2μμ έως 7.30μμ στο 3ο-4ο Δ.Σ. Γαλατσίου (Πρωτοπαπαδάκη και Ελ.Βενιζέλου)»

Τι θα συζητηθεί στη ΓΣ

Η ημερήσια διάταξη της Γενική Συνέλευσης είναι:

19.00- 19:15:   Προσέλευση

19:15- 19:30:   Εκλογή Προεδρείου και Εφορευτικής Επιτροπής.

19:30.-20:45:   Τοποθετήσεις μελών του συλλόγου επί των θεμάτων της Η.Δ.  της 91ης Γ.Σ της   ΔΟΕ  και της κριτικής πεπραγμένων της ΔΟΕ.

20:45-21:00:   Ψηφοφορίες επί των πεπραγμένων και των προτάσεων –Ψηφίσματα

Πώς θα διεξαχθούν οι εκλογές για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ

Σχετικά με τις εκλογές αναφέρεται: «Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τετάρτη  8 Ιουνίου 2022 σε τέσσερα εκλογικά τμήματα εντός του 3ου και 4ου Δημοτικού σχολείου, από 2μμ έως 7.30μμ,  σε χώρο με ξεχωριστή είσοδο και καμία επαφή με τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων. Ευχαριστούμε θερμά, για άλλη μια φορά, τις σχολικές μονάδες για τη φιλοξενία των συλλογικών μας διαδικασιών. Για να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στην ψηφοφορία πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα. Στους χώρους των εκλογικών  διαδικασιών θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα (αντισηπτικά, αποστάσεις, μάσκες).

Στις εκλογές αυτές μπορούν να ψηφίσουν χωρίς άλλη οικονομική υποχρέωση όλοι οι συνάδελφοι που είναι μέλη  μας, δηλαδή όσοι-ες πλήρωσαν τη συνδρομή τους μετρητοίς στη Γ.Σ και στις εκλογές της 8ης Δεκέμβρη 2021 και όσοι-ες τους παρακρατήθηκε η συνδρομή μέσω της μισθοδοσίας Απριλίου -Μαΐου  2022.

Ως νέα μέλη, για το υπόλοιπο διάστημα του συνδικαλιστικού έτους 2021-2022, μπορούν να εγγράφονται και να ψηφίσουν στις εκλογές αυτές, όλοι οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων) που υπηρετούν με οποιαδήποτε σχέση στα σχολεία του συλλόγου (οργανική θέση, τοποθέτηση, απόσπαση, αναπληρωτές, αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου- ΑΜΩ, μετάταξη από Β/θμια ή ολική διάθεση από Β/θμια Εκπαίδευση σε Α/θμια). Αυτοί οι συνάδελφοι-νέα μέλη πρέπει να πληρώσουν τη συνδρομή τους μετρητοίς, στο ταμείο του συλλόγου, την ημέρα της Γ.Σ ή την ημέρα των εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι η συνδρομή για τη συνδικαλιστική χρονιά 2021-2022 για τους μόνιμους συναδέλφους είναι 27 ευρώ, εκ των οποίων τα 22 ευρώ αποδίδονται στη ΔΟΕ και μόνο τα 5 παραμένουν στο σύλλογο. Η συνδρομή  για τους αναπληρωτές είναι 15 ευρώ και για τους ΑΜΩ 7 ευρώ, που είναι αποκλειστικά τα χρήματα που αποδίδονται υποχρεωτικά στη ΔΟΕ.

Το ΔΣ θα δέχεται υποψηφιότητες μέχρι την Τετάρτη 1 Ιουνίου και τη μέρα εκείνη από 7-8 μμ στo 3o και 4ο ΔΣ Γαλατσίου.

Ο σύλλογος Αθηνά, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να πάρουν μαζικά μέρος στις διαδικασίες για να ισχυροποιήσουμε τη διεκδικητική δύναμη του σωματείου μας και του κλάδου».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ