ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Κάλεσμα προς τη ΔΟΕ να μην εφαρμόσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία
Καμιά εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη στη λειτουργία των συνδικάτων – Η ΔΟΕ να δώσει αυτή την κοινή κατεύθυνση σε όλους τους Σ.Ε.Π.Ε.

Κάλεσμα προς τη ΔΟΕ και όλους τους ΣΕΠΕ να μην εφαρμόσουν τις ηλεκτρονικές αρχαιρεσίες στις επικείμενες εκλογές για ΔΣ και για αντιπροσώπους απηύθυνε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου.

Ουσιαστικά καλεί τη ΔΟΕ να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση με την απόφαση της ολομέλειας των προέδρων της ΟΛΜΕ που στις 02/04/2022 αποφάσισε να μην εφαρμόσει στην πράξη τον νόμο Χατζηδάκη ως προς τον τρόπο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών.  

Μάλιστα όπως τονίζεται στην ανακοίνωση αν η ΔΟΕ και οι ΣΕΠΕ ευθυγραμμιστούν με αυτή την απόφαση το «90% των εργαζόμενων στον Δημόσιο θα αρνηθούν de facto τις ηλεκτρονικές – εξ αποστάσεως αρχαιρεσίες καθιστώντας αδύνατο για την κυβέρνηση να αγνοήσει όλο σχεδόν το συνδικαλιστικό κίνημα».

Ολόκληρο το κάλεσμα του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων με την ακρίβεια, την ένταση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και την όλο και εντονότερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τον πόλεμο. 

Την ίδια στιγμή κλιμακώνει την επίθεση στα συνδικάτα με την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα όσο και με την προσπάθεια παρέμβασης στην ίδια τη λειτουργία των συνδικάτων με την προσπάθεια να επιβάλει τις ηλεκτρονικές διαδικασίες και την εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ. Μόνο το τελευταίο διάστημα προχώρησε στην ποινικοποίηση της απεργίας - αποχής στους εκπαιδευτικούς που δε συμμετείχαν στην αξιολόγηση  ενώ κήρυξε παράνομη την απεργία των εργαζόμενων στον ΟΑΕΔ.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα στην ανάγκη να υπάρχει κοινή ενιαία στάση από όλο το συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και την οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή του. 

Εν όψη του συνεδρίου της ΔΟΕ και των αρχαιρεσιών που θα γίνουν σε όλους τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό και αναγκαίο να υπάρξει κοινή κατεύθυνση και στάση ώστε να επιβάλλουμε ντε φάκτο την μη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και των ηλεκτρονικών αρχαιρεσιών.

Πρέπει να πάρουμε υπ’ όψη μας ότι αυτή την περίοδο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία των εργαζόμενων στις περιφέρειες) και της ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) ενώ είναι προγραμματισμένα τα συνέδρια της ΠΟΕΔΗΝ και της ΠΟΕ – ΟΤΑ μέσα στο Μάιο και σε κανένα χώρο από αυτούς – ενώ έχουν πραγματοποιηθεί ήδη το μεγαλύτερο μέρος των αρχαιρεσιών στα σωματεία τους - δεν έχει γίνει πουθενά παράλληλη ηλεκτρονική διαδικασία. 

Στην ίδια κατεύθυνση η ολομέλεια των προέδρων της ΟΛΜΕ στις 2 – 4 – 2022 αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα εφαρμόσει ηλεκτρονικές αρχαιρεσίες στις επικείμενες εκλογές για ΔΣ και για αντιπροσώπους.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό και αναγκαίο να υπάρξει αντίστοιχη απόφαση και από τη ΔΟΕ και όλους τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π. Ε. 

Με την απόφαση και της ΔΟΕ στην ίδια κατεύθυνση θα έχει ήδη δημιουργηθεί το δεδομένο ότι όλες οι μεγάλες ομοσπονδίες του δημοσίου που καλύπτουν περισσότερο από το 90% των εργαζόμενων σε αυτό θα αρνηθούν de facto τις ηλεκτρονικές – εξ αποστάσεως αρχαιρεσίες καθιστώντας αδύνατο για την κυβέρνηση να αγνοήσει όλο σχεδόν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Με βάση αυτά: 

•    Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει την ίδια απόφαση με την ΟΛΜΕ δίνοντας ενιαία κατεύθυνση σε όλους τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. για τις επερχόμενες αρχαιρεσίες.

•    Καλούμε όλους τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π. Ε. να προσυπογράψουμε ως κοινή απόφαση μας για τις εκλογές στο επόμενο διάστημα την ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας των προέδρων της ΟΛΜΕ και να καλούμε από κοινού τη ΔΟΕ να κάνει το ίδιο.  

Συγκεκριμένα να προσυπογράψουμε το ψήφισμα :

«Δεν εφαρμόζουμε το νόμο Χατζηδάκη στις αρχαιρεσίες του κλάδου

Οι Σ.Ε.Π.Ε. όλης της χώρας, αποφασίζουμε ότι οι επερχόμενες αρχαιρεσίες τόσο για την εκλογή νέων Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. όσο και για την εκλογή αντιπροσώπων για την επερχόμενη 90η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από το Καταστατικό των συλλόγων και της ΔΟΕ. Απορρίπτουμε τα όσα προβλέπονται από τον αντιδημοκρατικό – αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη (ΓΕΜΗΣΟΕ, ηλεκτρονικές κάλπες, αλλαγή Καταστατικών, κ.λπ.). 

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει την ίδια απόφαση και να δώσει αυτή την κοινή κατεύθυνση σε όλους τους Σ.Ε.Π.Ε.

 Οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. της χώρας: «Κ. Σωτηρίου», Αμαρουσίου, «Αριστοτέλης», «Γληνός», «Δελμούζος», «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», Σύρου – Τήνου – Μυκόνου, Κορινθίας».  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα