Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευτικοί συγκεντρώνουν σχολικά είδη για τους πρόσφυγες μαθητές
Συναντήσεις για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τους πρόσφυγες μαθητές στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης

Ακόμη δεν έχει προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για τα τμήματα υποδοχής και την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων μαθητών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

«Οι πρόσφυγες μαθητές μας από το καμπ Διαβατών πρόσφατα δέχθηκαν επίθεση από φασιστικές ομάδες» αναφέρει.

«Σε συναντήσεις που πραγματοποίησε με τη Διεύθυνση Β/θμιας και την Περιφερειακή Διεύθυνση έθεσε την υποχρέωση της πολιτείας για τη  διασφάλιση  συνθηκών που θα επιτρέπουν στους πρόσφυγες μαθητές να παρακολουθούν το σχολείο με ασφάλεια» προσθέτει..

Επίσης, η ΕΛΜΕ αποφάσισε επίσκεψη αλληλεγγύης στο καμπ των Διαβατών, στήριξη των προσφύγων μαθητών και προσφορά σχολικών ειδών. Για τον λόγο αυτό καλεί τους εκπαιδευτικούς να τους ενισχύσουν σε αυτή την προσπάθεια, συγκεντρώνοντας σχολικά είδη (σχολικές τσάντες, μπλοκ ζωγραφικής, τετράδια, μπογιές, μαρκαδόρους, παιχνίδια).

Μάλιστα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης την Πέμπτη 17/2 και την Παρασκευή 18/2 και ώρες 2:30 μμ – 3:30 μμ και το Σάββατο 19/2 από τις 12:00μ. – 1:00 μμ.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στα σχολεία μας φοιτούν μαθητές πρόσφυγες που διαμένουν είτε στο καμπ Διαβατών  είτε σε σπίτια. Παρά  τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και στην καθημερινότητά τους και  στο σχολείο, αυξημένες σε τεράστιο βαθμό λόγω πανδημίας, γι’ αυτούς το σχολείο είναι η αχτίδα φωτός στο δρόμο της ελπίδας  στο μέλλον. Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε τη λάμψη της μόρφωσης και της ελπίδας και γι’ αυτά τα παιδιά, ενάντια στη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό  και τις φασιστικές πρακτικές που επιδιώκουν να θέσουν σε αμφισβήτηση το δικαίωμα  αυτό.

 Το ΔΣ της  Ε ΕΛΜΕ συνεχίζει να διεκδικεί τη διάθεση όλου του απαραίτητου προσωπικού για τα τμήματα υποδοχής  το οποίο ακόμη δεν έχει προσληφθεί και την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων μαθητών μας. Σε συναντήσεις που πραγματοποίησε με τη Διεύθυνση Β/θμιας και την Περιφερειακή Διεύθυνση έθεσε την υποχρέωση της πολιτείας για τη  διασφάλιση  συνθηκών που θα επιτρέπουν στους πρόσφυγες μαθητές να παρακολουθούν το σχολείο με ασφάλεια.

Ακόμη, το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε συνεδρίασή του αποφάσισε επίσκεψη αλληλεγγύης στο καμπ των Διαβατών, στήριξη των προσφύγων μαθητών μας και προσφορά σχολικών ειδών. Οι πρόσφυγες μαθητές μας από το καμπ Διαβατών πρόσφατα δέχθηκαν επίθεση από φασιστικές ομάδες.

Καλούμε τους συναδέλφους να ενισχύσουν την προσπάθειά μας αυτή, όπως πολλές φορές έχουν κάνει μέχρι τώρα. Σε κάθε σχολείο συγκεντρώνουμε σχολικά είδη.

Καλούμε τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους κοινωνικούς φορείς να ανταποκριθούν στην προσπάθεια μας και να  στηρίξουν τα προσφυγόπουλα με σχολικά είδη.

Συγκεντρώνουμε τα παρακάτω είδη:

σχολικές τσάντες ,

μπλοκ ζωγραφικής,

τετράδια,

μπογιές,

μαρκαδόρους,

παιχνίδια

Οι συναντήσεις για τη συγκέντρωση των σχολικών ειδών:

Είναι στο  1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης την Πέμπτη 17/2 και την Παρασκευή 18/2 και ώρες 2.30 μμ – 3.30 μμ και το Σάββατο 19/2 από τις 12μ. – 1 μμ. Η ημέρα επίσκεψης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες θα ανακοινωθεί.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                         Η γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης                 Ειρήνη Σωπιάδου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθηγητές
Όταν το σχολείο τελειώνει στις 14:00… αλλά οι απαιτήσεις συνεχίζονται
Η αλήθεια είναι σκληρή: κάθε ώρα που ένας δάσκαλος ή καθηγητής περνά στην τάξη, είτε για «απασχόληση» είτε για αντικατάσταση, είναι διδακτικό έργο....
Όταν το σχολείο τελειώνει στις 14:00… αλλά οι απαιτήσεις συνεχίζονται
tameio.jpg
Συντάξεις: Πόσα κερδίζουν ανά Ταμείο οι συνταξιούχοι το 2026 και το 2027 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς
Συντάξεις: Έως 312 ευρώ πάνω το 2026 και έως 696 ευρώ το 2027 [Αναλυτικοί πίνακες]
Συντάξεις: Πόσα κερδίζουν ανά Ταμείο οι συνταξιούχοι το 2026 και το 2027 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς