pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
maska
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Κολλήστε όσοι κολλήστε – πεθάνετε όσοι πεθάνετε» - «Οι μαθητές κι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα στο μεγάλο πείραμα για ανοσία αγέλης»

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στη Σάμο την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, από τις 11:00 έως τις 14:00 για τα ελλειπή μέτρα στα σχολεία κατά της διασποράς του κορονοϊού, τα οποία αποφάσισε η κυβέρνηση.

Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά με το πέρας των διακοπών με αύξηση των διαγνωστικών τεστ (self, rapid) για μαθητές κι εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Σάμου, «τα σχολεία ανοίγουν κανονικά με το πέρας των διακοπών με αύξηση των διαγνωστικών τεστ(self, rapid) για μαθητές κι εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους. Τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, που πληρώνουν απ’ την τσέπη τους τα πάντα, είναι σαν να τους τιμωρεί με βαρύ πρόστιμο».

«Όλα αφορούν στη διάγνωση και δεν υπάρχει τίποτε για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας πλην της μάσκας και του αντισηπτικού. Η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει ό,τι έκανε και να αρνιέται πεισματικά να πάρει μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών τάξεων» επισημαίνουν.

«Τα σχολεία είναι κι αυτά εκκολαπτήρια του κορονοϊού. Αποστάσεις και καθαρισμός δεν υπάρχει. Τα διάφορα πρωτόκολλα ουσιαστικά δεν εφαρμόζονται γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα. Οι μαθητές κι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα στο μεγάλο πείραμα για ανοσία αγέλης» τονίζουν.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Σάμου:

«Κολλήστε όσοι κολλήστε – πεθάνετε όσοι πεθάνετε»

Ο κυνισμός της εγκληματικής πολιτικής του υπουργείου, της κυβέρνησης και του συστήματος

ΟΛΟΙ στη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Σάμου 11:00-14:00 την Τετάρτη 12/1 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 12μ. στην πλατεία Πυθαγόρα (βαθύ)

Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά με το πέρας των διακοπών με αύξηση των διαγνωστικών τεστ(self, rapid) για μαθητές κι εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους. Τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, που πληρώνουν απ’ την τσέπη τους τα πάντα, είναι σαν να τους τιμωρεί με βαρύ πρόστιμο. Όλα αφορούν στη διάγνωση και δεν υπάρχει τίποτε για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας πλην της μάσκας και του αντισηπτικού. Η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει ό,τι έκανε και να αρνιέται πεισματικά να πάρει μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών τάξεων. Αυτό θα σήμαινε μείωση των μαθητών ανά τμήμα, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, αναδιαμόρφωση και μείωση της ύλης των μαθημάτων. Όλα αυτά σημαίνουν πως θα έπρεπε να αναθεωρήσει την πολιτική της.

Αντίθετα, η πανδημία της δίνει ευκαιρία να περάσει με άνεση ό,τι θέλει. Δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς και προχωράει ακάθεκτη με την ΕΒΕ και την Τράπεζα θεμάτων. Η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν επιτρέπει την προστασία της υγείας μαθητών κι εκπαιδευτικών.

Τα σχολεία είναι κι αυτά εκκολαπτήρια του κορονοϊού. Αποστάσεις και καθαρισμός δεν υπάρχει. Τα διάφορα πρωτόκολλα ουσιαστικά δεν εφαρμόζονται γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα. Οι μαθητές κι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα στο μεγάλο πείραμα για ανοσία αγέλης.

Πριν το κλείσιμο για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, η υπουργός και τα στελέχη του υπουργείου δήλωναν με κάθε ευκαιρία πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά. Βλέποντας, τα κρούσματα να αυξάνονται, πριν ξεφύγουν εντελώς τα νούμερα και γίνουν απαγορευτικά και μη διαχειρίσιμα, η υπουργός έσπευσε να ανακοινώσει τις αποφάσεις της. Σε αυτή τη φάση, δεν επιλέγει την τηλε-«εκπαίδευση», όχι κυρίως για τεχνικούς λόγους που είναι υπαρκτοί, αλλά γιατί το κλείσιμο των σχολείων θα σήμαινε πως η διαχείριση της πανδημίας δεν απέδωσε αλλά και γιατί οι νόμοι της εφαρμόζονται σε ανοιχτά σχολεία. Επομένως τα σχολεία ανοίγουν για να εφαρμοστεί η πολιτική της. Το δίλημμα δια ζώσης ή τηλε-«εκπαίδευση» δεν έχει για την κυβέρνηση παιδαγωγικό χαρακτήρα. Κάθε φορά επιλέγει αυτό που τη βολεύει.

Σε ότι αφορά στην τηλε-«εκπαίδευση» αποδεικνύεται πως είναι ένα αντιδραστικό πολυεργαλείο. Η δήλωση Γεραπετρίτη πως «εάν για κάποιες ημέρες δεν μπορεί ένας δάσκαλος να βρεθεί στην τάξη με φυσική παρουσία, τότε να λειτουργήσει η τηλε-«εκπαίδευση» σημαίνει πολύ απλά πως η αναρρωτική άδεια συνοδεύεται με εργασία.

Τα σχολεία ανοίγουν αλλά για πόσο θα παραμείνουν ανοιχτά; Το σίγουρο είναι πως είμαστε αντιμέτωποι με την πανδημία που θερίζει ζωές και την κυβέρνηση που θερίζει δικαιώματα. Ο αγώνας για μέτρα για την προστασία της υγείας μας και η πάλη για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής πάνε μαζί.

Ø  Να σταματήσει ο χαρτοπόλεμος και οι εικονικές κλιμακώσεις από τα σωματεία. Να καλέσουν σε αγώνα!

Ø  Διεκδικούμε μικρά τμήματα – καθαρισμό των σχολείων - προσλήψεις εκπαιδευτικών και υγειονομικών – δωρεάν τεστ για όλους (κόντρα στον διαχωρισμό εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων) – άνοιγμα ΜΕΘ και δομών Υγείας.

Ø  Να ανακληθούν οι συμπτύξεις τμημάτων – όχι σε συνδιδασκαλία λόγω νόσησης εκπαιδευτικών – όχι σε υπερωρίες – άδειες στους νοσούντες συναδέλφους,

Ø  Να μειωθεί η ύλη – να καταργηθεί η ΕΒΕ και η Τράπεζα Θεμάτων – καμία ώρα φιάσκου τηλε-«εκπαίδευσης»!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Από που παίρνεις ΔΩΡΕΑΝ Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά - Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είναι πια πατέρας, είναι ένας ξένος
«Μετά την αποφυλάκιση του, η Λυδία θα είναι 20 ετών, και τότε θα μπορεί να αποφασίσει μόνη της αν θα τον συναντήσει»
Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά - Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είναι πια πατέρας, είναι ένας ξένος
Αξιολόγηση σχολείων: Oι προθεσμίες και ο μονόδρομος της απεργίας – αποχής
Με την απεργία – αποχή συσπειρώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, δεν προκαλούνται συγχύσεις και οι εκπαιδευτικοί πετυχαίνουν να μην...
Αξιολόγηση σχολείων: Oι προθεσμίες και ο μονόδρομος της απεργίας – αποχής