Για απαράδεκτη κατάσταση με τα κενά στα σχολεία του Βύρωνα, της Καισαριανής και του Παγκρατίου κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου «Ρόζα Ιμβριώτη»

Να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία ζητούν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου «Ρόζα Ιμβριώτη», καθώς όπως επισημαίνουν βρισκόμαστε στο «τέλος του πρώτου τριμήνου και τα κενά παραμένουν! Κλειστά ολοήμερα και τμήματα ένταξης, κενά σε όλες τις ειδικότητες, ενώ η παράλληλη στήριξη παραμένει σε δύο και τρία παιδιά!».

Μάλιστα, αναφέρει ενδεικτικά τα κενά που υπάρχουν σε σχολεία του Συλλόγου:

  • Κλειστό παραμένει το ολοήμερο στο Ειδικό Δημοτικό Ρόζα Ιμβριώτη, χρειάζονται 3 δάσκαλοι.
  • Κλειστά ακόμα Τμήματα Ένταξης (5ο και 3ο Νηπιαγωγεία Βύρωνα, 5ο και 12ο Δημοτικό Βύρωνα)
  • Παράλληλες (κάλυψη το πολύ 45%) κενά: λείπουν 2 στο 1ο , 5 στο 2ο, 3 στο 3ο Δημοτικό Καισαριανής. Επίσης, λείπουν 1 στο 1ο Δημοτικό Αθηνών και από 1 στα 4ο, 5ο, 6ο, 11ο, 12ο Δημοτικό κι από 2 στα 1ο, 7ο Δημοτικά Βύρωνα.

«Αρκετά κενά σε ώρες σε πολλά σχολεία: Αγγλικών, Εικαστικών, Πληροφορικής, Θεατρικής Αγωγής, ώστε να μη βγαίνει τελικό πρόγραμμα» τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

  • Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό ΕΛΕΠΑΠ λείπουν: 1 δάσκαλος/α ΕΑ, 2 ΕΒΠ, 1 Νοσηλεύτρια, 1 Φυσικοθεραπεία, 1 Εργοθεραπεία, 1 Λογοθεραπεία.
  • Στο 2ο Ειδικό Δημ. ΕΛΕΠΑΠ λείπουν: 1 δάσκαλος ΕΑ, 1 Γυμναστής ΕΑ, 1 Νοσηλεύτρια
  • Στο 2ο Ειδ. Νηπ. ΕΛΕΠΑΠ λείπουν: Θεατρικής Αγωγής, 2 ΕΒΠ, 1 Λογοθεραπεία, 1 Εργοθεραπεία, 1 Κοινωνική Λειτουργός, 1 Νηπιαγωγός και καθαρίστρια.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»:

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ! ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ, ΚΕΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ 2 και 3 ΠΑΙΔΙΑ!!! ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΡΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς

Κοντεύει να τελειώσει το  πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς και τα σχολεία του Συλλόγου μας εξακολουθούν να λειτουργούν με κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, παράλληλης στήριξης, τμημάτων ένταξης, σε δασκάλους και νηπιαγωγούς στο πρωινό και στο ολοήμερο πρόγραμμα! Οι διορισμοί των συναδέλφων αναπληρωτών, παρ’ όλο που έχουν ολοκληρωθεί τέσσερις φάσεις προσλήψεων, είναι πολύ λιγότεροι από πέρσι. Πιο συγκεκριμένα, οι προσλήψεις της φετινής χρονιάς, που μετά τη Δ΄ φάση ξεπερνούν τις 37.000, είναι μέχρι στιγμής λιγότερες κατά 6.522 σε σχέση με την περσινή χρονιά στην Πρωτοβάθμια και κατά 3.810 στη Δευτεροβάθμια, συνολικά δηλαδή πάνω από 10.000 λιγότερες προσλήψεις. Οι αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης αναλαμβάνουν δύο, τρία ακόμη και τέσσερα παιδιά, ενώ σε άλλα σχολεία το ολοήμερο, αν δεν είναι κλειστό, υπολειτουργεί! Άραγε πώς «αξιολογείται» το Υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση στη στήριξη του Δημόσιου σχολείου και στην ουσιαστική αναβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας; Πλήρως ανεπαρκείς και επιεικώς απαράδεκτοι! Περισσεύουν από πλευράς τους οι απειλές και οι πιέσεις προς τους εκπαιδευτικούς για να περάσουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική που με θέρμη υποστηρίζουν, ενώ στο δια ταύτα αποδεικνύεται  για άλλη μια φορά ότι αδιαφορούν επιδεικτικά και στην πράξη για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, καταδικάζουν στην ομηρία και στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές που περιμένουν με τη βαλίτσα στο χέρι μήπως δουλέψουν φέτος!

Στον Σύλλογό μας «Ρόζα Ιμβριώτη» ενδεικτικά η κατάσταση με τα κενά διαμορφώνεται ως εξής:

Κλειστό παραμένει το ολοήμερο στο Ειδ Δημοτικό Ρόζα Ιμβριώτη, χρειάζονται 3 δάσκαλοι.

Κλειστά ακόμα Τμήματα Ένταξης (5ο και 3ο Νηπιαγωγεία Βύρωνα, 5ο και 12ο Δημ. Βύρωνα…)

Παράλληλες (κάλυψη το πολύ 45%) κενά: λείπουν 2 στο 1ο , 5 στο 2ο, 3 στο 3ο Δημ. Καισ/νής… 1 στο 1ο Δημ. Αθηνών… από 1 στα 4ο, 5ο, 6ο, 11ο, 12ο Δημ. κι από 2 στα 1ο, 7ο Δημοτικά Βύρωνα… !!!

Αρκετά κενά σε ώρες σε πολλά σχολεία: Αγγλικών, Εικαστικών, Πληροφορικής, Θεατρικής Αγωγής, ώστε να μη βγαίνει τελικό πρόγραμμα, πολλά σχολεία λειτουργούν ακόμα με προσωρινό πρόγραμμα!!

Στα Ειδικά η κατάσταση απαράδεκτη:

Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό ΕΛΕΠΑΠ λείπουν: 1 δάσκαλος/α ΕΑ, 2 ΕΒΠ, 1 Νοσηλεύτρια, 1 Φυσικοθεραπεία, 1 Εργοθεραπεία, 1 Λογοθεραπεία!

Στο 2ο Ειδικό Δημ. ΕΛΕΠΑΠ λείπουν: 1 δάσκαλος ΕΑ, 1 Γυμναστής ΕΑ, 1 Νοσηλεύτρια

Στο 2ο Ειδ. Νηπ. ΕΛΕΠΑΠ λείπουν: Θεατρικής Αγωγής, 2 ΕΒΠ, 1 Λογοθεραπεία, 1 Εργοθεραπεία, 1 Κοινωνική Λειτουργός, 1 Νηπιαγωγός και καθαρίστρια! Η καθαριότητα ζητούμενο σε πολλά σχολεία!!!

Αίσχος! Δεν φτάνει που εδώ και δύο χρόνια κυριολεκτικά λειτουργούν όλα τα σχολεία σε τεντωμένο σκοινί, χωρίς ούτε ένα μέτρο ασφάλειας και υγιεινής για την πανδημία, παγιώνεται και μια απαράδεκτη πρακτική να υπάρχουν κενά στα σχολεία μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς! Κι όλα αυτά σε αντιδιαστολή με το ζεστό χρήμα να ρέει στην ενίσχυση πολυεθνικών, στην αγορά πολεμικών εξοπλισμών και στη μηχανή του ΝΑΤΟ! Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής και αυταπατών! Απαιτούμε να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά άμεσα! Να μπει τέλος στην καταστρατήγηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών! Συνεχίζουμε να παλεύουμε για σύγχρονο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο με μόνιμο προσωπικό, αντίστοιχο των αναγκών μας! 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σούπερ μάρκετ
Ακρίβεια: Είδος πολυτελείας τα αυγά - Αισχροκέρδεια όταν βγαίνουν από το «καλάθι του νοικοκυριού»
«Χρυσά» τα αυγά ίδιας εταιρείας στο ίδιο σούπερ μάρκετ όταν βγαίνουν από το «καλάθι του νοικοκυριού
Ακρίβεια: Είδος πολυτελείας τα αυγά - Αισχροκέρδεια όταν βγαίνουν από το «καλάθι του νοικοκυριού»
dolofonia
Μακελειό σε σχολείο του Νάσβιλ: Η στιγμή της εξουδετέρωσης της ένοπλης 28χρονης
Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στο σχολείο του Νάσβιλ και την εξουδετέρωση της 28χρονης ένοπλης
Μακελειό σε σχολείο του Νάσβιλ: Η στιγμή της εξουδετέρωσης της ένοπλης 28χρονης
opke_1.jpg
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα