maska
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολικών κτiρίων είναι ηλικίας άνω των 30, 40 ακόμα και 50 ετών, ενώ, αντί για νέα κτίρια, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα προκάτ – κλουβιά!» αναφέρει ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη»

Μία ακόμη καταγγελία για ακατάλληλες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές έφτασε στο alfavita.gr. Αυτή τη φορά από την Καισαριανή και συγκεκριμένα από το 7ο Δημοτικό Σχολείο, όπου προ ημερών, σε ώρα λειτουργία του σχολείου, αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της οροφής και έπεσε στη σκάλα που συνδέει την ταράτσα με τον πρώτο όροφο. Η πτώση συνέβη ελάχιστα λεπτά πριν το διάλειμμα και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παιδιού.

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μια γενικευμένη τραγική κατάσταση στην πλειοψηφία των σχολικών κτηρίων!» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ήδη τα τεράστια κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία των περιοχών αυτών και κατηγορεί την κυβέρνηση για «εγκληματική αδιαφορία».

Η ανακοίνωση

Πριν καλά καλά συνέρθουμε από το σοκ της πτώσης του ταβανιού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όπου χάρη στην ετοιμότητα της συναδέλφου δε θρηνήσαμε θύματα, πληροφορηθήκαμε για  ανάλογο συμβάν στο 7ο Σχολείο Καισαριανής, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μια γενικευμένη τραγική κατάσταση στην πλειοψηφία των σχολικών κτηρίων! Άλλωστε ήδη έχουμε καταγγείλει ότι στην τελευταία κακοκαιρία Μπάλλος και στην περιοχή μας σε μια σειρά σχολεία πλημμύρισαν αυλές και …ηλεκτρολογικά (!), έσταζαν ταβάνια κλπ και τώρα πέφτουν σοβάδες!

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5/11 και σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της οροφής και έπεσε στη σκάλα που συνδέει την ταράτσα με τον πρώτο όροφο. Να σημειώσουμε ότι αυτό συνέβη ακριβώς 4 λεπτά πριν από το διάλειμμα!

Η εγκληματική αδιαφορία της τωρινής κυβέρνησης της ΝΔ  αλλά και των  προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ είναι πλέον φανερή και στον πιο ανυποψίαστο! Οι χρόνιες περικοπές της χρηματοδότησης της Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και η ανάληψη της ευθύνης των κτηριακών υποδομών από τους Δήμους, η κατάργηση του ΟΣΚ και η πολιτική που θεωρεί κόστος ό,τι δεν αποφέρει επιχειρηματικά κέρδη  έχουν φτάσει τις κτηριακές υποδομές σε αυτά τα χάλια. Το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολικών κτηρίων είναι ηλικίας άνω των 30, 40 ακόμα και 50 ετών, ενώ, αντί για νέα κτήρια, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα προκάτ – κλουβιά! Κατά τα άλλα με την αυτονομία της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση η κυβέρνηση και οι εταίροι της (ΕΕ, ΟΟΣΑ , ΣΕΒ κλπ) επιλέγουν να μεταφέρουν τα βάρη της συντήρησης των σχολικών υποδομών στις πλάτες των εκπαιδευτικών και των γονιών!

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα! Η κοροϊδία και η καραμέλα της ατομικής ευθύνης έχει παραγίνει! Δεν μπορεί μαθητές και εκπαιδευτικοί να ποντάρουν την ασφάλειά τους στην καλή τους τύχη! Απαιτούμε από τις Δημοτικές αρχές Βύρωνα, Καισαριανής και Αθήνας να ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους και επισκευές σε όλα τα σχολεία! Πρέπει να δίνεται πιστοποιητικό καταλληλότητας κάθε σχολικού κτηρίου! Να καταργηθούν οι αίθουσες προκάτ και να χτιστούν νέα σχολικά κτήρια! Να εξασφαλιστεί γενναίο κονδύλι από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την ενίσχυση των σχολικών Επιτροπών!

Υ.Γ. Συνάδελφοι, μάλλον πρέπει να συνηθίσουμε να κοιτάμε ψηλά. Όχι για μάννα εξ ουρανού, αλλά μήπως και προλάβουμε καμιά πτώση ταβανιού και τη γλιτώσουμε οι μαθητές μας και μεις!!!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΙΡΟΠΙ
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 66, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Clumsies
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
Από τα τρία αυτά μπαρ, τα δύο εξ αυτών ήταν στη συγκεκριμένη λίστα ουκ ολίγες φορές, ενώ ένα πέτυχε τη συγκεκριμένη διάκριση για πρώτη φορά φέτος.
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης) έχει μήκος 2.833 μέτρα και φαίνεται ξεκάθαρα από τον δορυφόρο, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι κολοσσιαία...
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
dimosio
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)
Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείο Εσωτερικών για τη βαθμολογική προαγωγή των Δημοσίων υπαλλήλων κατά ένα έτος κατόπιν αξιολόγησης
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)