maska
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολικών κτiρίων είναι ηλικίας άνω των 30, 40 ακόμα και 50 ετών, ενώ, αντί για νέα κτίρια, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα προκάτ – κλουβιά!» αναφέρει ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη»

Μία ακόμη καταγγελία για ακατάλληλες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές έφτασε στο alfavita.gr. Αυτή τη φορά από την Καισαριανή και συγκεκριμένα από το 7ο Δημοτικό Σχολείο, όπου προ ημερών, σε ώρα λειτουργία του σχολείου, αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της οροφής και έπεσε στη σκάλα που συνδέει την ταράτσα με τον πρώτο όροφο. Η πτώση συνέβη ελάχιστα λεπτά πριν το διάλειμμα και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παιδιού.

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μια γενικευμένη τραγική κατάσταση στην πλειοψηφία των σχολικών κτηρίων!» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ήδη τα τεράστια κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία των περιοχών αυτών και κατηγορεί την κυβέρνηση για «εγκληματική αδιαφορία».

Η ανακοίνωση

Πριν καλά καλά συνέρθουμε από το σοκ της πτώσης του ταβανιού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όπου χάρη στην ετοιμότητα της συναδέλφου δε θρηνήσαμε θύματα, πληροφορηθήκαμε για  ανάλογο συμβάν στο 7ο Σχολείο Καισαριανής, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μια γενικευμένη τραγική κατάσταση στην πλειοψηφία των σχολικών κτηρίων! Άλλωστε ήδη έχουμε καταγγείλει ότι στην τελευταία κακοκαιρία Μπάλλος και στην περιοχή μας σε μια σειρά σχολεία πλημμύρισαν αυλές και …ηλεκτρολογικά (!), έσταζαν ταβάνια κλπ και τώρα πέφτουν σοβάδες!

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5/11 και σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της οροφής και έπεσε στη σκάλα που συνδέει την ταράτσα με τον πρώτο όροφο. Να σημειώσουμε ότι αυτό συνέβη ακριβώς 4 λεπτά πριν από το διάλειμμα!

Η εγκληματική αδιαφορία της τωρινής κυβέρνησης της ΝΔ  αλλά και των  προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ είναι πλέον φανερή και στον πιο ανυποψίαστο! Οι χρόνιες περικοπές της χρηματοδότησης της Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και η ανάληψη της ευθύνης των κτηριακών υποδομών από τους Δήμους, η κατάργηση του ΟΣΚ και η πολιτική που θεωρεί κόστος ό,τι δεν αποφέρει επιχειρηματικά κέρδη  έχουν φτάσει τις κτηριακές υποδομές σε αυτά τα χάλια. Το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολικών κτηρίων είναι ηλικίας άνω των 30, 40 ακόμα και 50 ετών, ενώ, αντί για νέα κτήρια, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα προκάτ – κλουβιά! Κατά τα άλλα με την αυτονομία της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση η κυβέρνηση και οι εταίροι της (ΕΕ, ΟΟΣΑ , ΣΕΒ κλπ) επιλέγουν να μεταφέρουν τα βάρη της συντήρησης των σχολικών υποδομών στις πλάτες των εκπαιδευτικών και των γονιών!

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα! Η κοροϊδία και η καραμέλα της ατομικής ευθύνης έχει παραγίνει! Δεν μπορεί μαθητές και εκπαιδευτικοί να ποντάρουν την ασφάλειά τους στην καλή τους τύχη! Απαιτούμε από τις Δημοτικές αρχές Βύρωνα, Καισαριανής και Αθήνας να ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους και επισκευές σε όλα τα σχολεία! Πρέπει να δίνεται πιστοποιητικό καταλληλότητας κάθε σχολικού κτηρίου! Να καταργηθούν οι αίθουσες προκάτ και να χτιστούν νέα σχολικά κτήρια! Να εξασφαλιστεί γενναίο κονδύλι από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την ενίσχυση των σχολικών Επιτροπών!

Υ.Γ. Συνάδελφοι, μάλλον πρέπει να συνηθίσουμε να κοιτάμε ψηλά. Όχι για μάννα εξ ουρανού, αλλά μήπως και προλάβουμε καμιά πτώση ταβανιού και τη γλιτώσουμε οι μαθητές μας και μεις!!!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα