pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
olme kinitopoiiseis
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Πέντε προτάσεις των Παρεμβάσεων Δευτεροβάθμιας για την ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη - Καμία αλλαγή στα καταστατικά ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ - «Όχι» στο ηλεκτρονικό φακέλωμα

Πέντε προτάσεις για «ενιαίο ανυποχώρητο μαζικό και πανεργατικό αγώνα» για την ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη κατέθεσαν οι Παρεμβάσεις Δευτεροβάθμιας ενόψει της πανελλήνιας συνδιάσκεψης της ΑΔΕΔΥ. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μεταξύ άλλων να μην υπάρξει καμία αλλαγή των καταστατικών των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ και να μη γίνει δεκτό το «ηλεκτρονικό φακέλωμα».

«Οι εκλογές των ΕΛΜΕ, το συνέδριο της ΟΛΜΕ να γίνουν αποκλειστικά με φυσική παρουσία», ζητούν οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, ενώ σημειώνουν ότι οι Γενικές Συνελεύσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται «αποκλειστικά με αυτοπρόσωπη παρουσία, προασπίζοντας τον ζωντανό χαρακτήρα των συλλογικών διαδικασιών, τον διάλογο, την συζήτηση, την δυνατότητα να παίρνονται αποφάσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων ΔΕ:

Μπροστά στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ (19-20/11)

Πρόταση 5 σημείων προς την ΟΛΜΕ ενάντια στον αντεργατικό νόμο «Χατζηδάκη»

Το αντεργατικό τερατούργημα του ν. Χατζηδάκη που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, με βάναυσο τρόπο χτυπάει τα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, την συνδικαλιστική δράση, τα δημοκρατικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία. Νομιμοποιεί την στυγνή τρομοκρατία της εργοδοσίας, με σκοπό την ένταση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Οδηγεί τους εργαζόμενους σε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα για να αυξηθούν τα κέρδη και η κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου. Μπροστά στην μεγάλη πρόκληση της κυβέρνησης το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να πάρει άμεσα καθαρή και αγωνιστική θέση για την ανατροπή του αντεργατικού νόμου «Χατζηδάκη». 

Ενόψει μάλιστα της επικείμενης Συνδιάσκεψης των Ομοσπονδιών του Δημοσίου που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ (19 – 20/11) καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις – θέσεις στην ΟΛΜΕ

1. Καλούμε σε ενιαίο ανυποχώρητο μαζικό και πανεργατικό αγώνα για την ανατροπή του. Στην κατεύθυνση αυτή τα σωματεία, τα συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οφείλουν να συγκροτήσουν ένα κοινό πανεργατικό μέτωπο για την ανατροπή και την κατάργησή του. Με μαζικούς όρους τα σωματεία να μην εφαρμόσουν καμία πτυχή του ν. «Χατζηδάκη».

2. Καμιά αλλαγή των καταστατικών των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ. Οι εκλογές των ΕΛΜΕ, το συνέδριο της ΟΛΜΕ να γίνουν αποκλειστικά με φυσική παρουσία. Όχι στις «εξ αποστάσεως» συλλογικές διαδικασίες και ηλεκτρονικές εκλογές. Δεν νομιμοποιούμε κανέναν εκπρόσωπο που «εκλέγεται» με αυτό τον τρόπο.

3. Οι Γ.Σ να πραγματοποιούνται αποκλειστικά με αυτοπρόσωπη παρουσία, προασπίζοντας τον ζωντανό χαρακτήρα των συλλογικών διαδικασιών, τον διάλογο, την συζήτηση, την δυνατότητα να παίρνονται αποφάσεις. Δεν κάνουμε δεκτό το να συμμετέχει κάποιος/α στην Γ.Σ εξ αποστάσεως και να ψηφίζει εξ αποστάσεως για τις αποφάσεις των Γ.Σ όπως πχ για την κήρυξη απεργίας. 

4. Οι ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ να μην δεχτούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Κανένα στοιχείο και προσωπικό δεδομένο από συνάδελφο/ισσα, κανένα πρακτικό Γ.Σ δεν παραδίδεται στο κράτος, τον εργοδότη μας, στον ΓΕ.ΜΗ.ΣΟ.Ε 

5. Περιφρουρούμε τις απεργίες μας, τις στάσεις εργασίας. Κηρύσσουμε, οργανώνουμε, υλοποιούμε τις απεργίες, τις στάσεις εργασίας και τα συλλαλητήρια όπως πάντα. Αυτό σημαίνει πχ ότι δεν καθορίζουμε ποσοστό προσωπικού ασφαλείας ή προσωπικού εγγυημένης λειτουργίας, ημερομηνίες κατάθεσης εξώδικου για στάσεις εργασίας. Η πραγματοποίηση μιας απεργίας να μην εξαρτάται από την έκθεση ή την σύμφωνη γνώμη του ΟΜΕΔ.

Η Συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ να μετατραπεί σε βήμα πανδημοσιοϋπαλληλικού – πανεργατικού απεργιακού αγώνα για την ανατροπή του νόμου «Χατζηδάκη». Η ΟΛΜΕ να αναλάβει αγωνιστική πρωτοβουλία σ’ αυτή την κατεύθυνση προτείνοντας την κήρυξη και πραγματοποίηση πανεργατικής απεργίας το αμέσως επόμενο διάστημα χωρίς καθυστέρηση.

Τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση δεν θα μπουν στο γύψο! Μαζικά και αγωνιστικά περιφρουρούμε τα σωματεία μας! Με τους αγώνες μας θα πούμε την τελευταία λέξη!

Νοέμβρης 2021
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις
Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

fysiki_agogi
Μαμουλάκης για αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής: Πολύ περισσότερα κενά από διορισμούς
Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τους αναπληρωτές καθηγητές Φυσικής Αγωγής προανήγγειλε ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης
Μαμουλάκης για αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής: Πολύ περισσότερα κενά από διορισμούς
Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν
Η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - «Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η...
Τι απαντά η Αθήνα στο «δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης» του Ερντογάν