Συγχωνεύσεις τμημάτων: «Πετσοκόβουν τμήματα και τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών»
Η Β΄ Διεύθυνση Π.Ε Αθήνας τηλεφώνησε την Παρασκευή στους διευθυντές σχολικών μονάδων να προχωρήσουν σε συμπτύξεις τμημάτων, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.Σεφέρης»

Ανίκανο να πείσει τον οποιονδήποτε για την υποτιθέμενη αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.Σεφέρης».

«Στα πλαίσια της εφαρμογής αυτού του σχολείου, για να καλύψει τα χιλιάδες κενά, χωρίς να προχωρά σε νέες μαζικές προσλήψεις, καλεί τις τελευταίες μέρες με προφορικές οδηγίες τις Διευθύνσεις να διαχειριστούν το πρόβλημα με το υπάρχον προσωπικό δρομολογώντας, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, συμπτύξεις τμημάτων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του.

Στη συνέχεια, καταγγέλλει ότι «η Β΄ Διεύθυνση Π.Ε Αθήνας παίζοντας τον δικό της ρόλο στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής ξεκίνησε την επίθεσή της τηλεφωνώντας την Παρασκευή μεσημεριάτικα στους διευθυντές σχολικών μονάδων να προχωρήσουν σε συμπτύξεις τμημάτων».

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μην κλείσει κανένα τμήμα, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Επίσης, ζητούν την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»:

Ούτε  να το σκέφτονται το ΥΠΑΙΘ  και  η  Β΄ Διεύθυνση  για  συγχωνεύσεις  τμημάτων !

Πετσοκόβουν τμήματα και τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Εκπαιδευτικοί και γονείς Τρίτη  στις 9 π.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Β΄Αθήνας

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Το ΥΠΑΙΘ μπροστά στην μαζική  αγωνιστική απάντηση των εκπαιδευτικών με την απεργία – αποχή απέναντι στο εργαλείο της αξιολόγησης (σύμφωνα  με το οποίο βαθμολογείται η συνεισφορά τους  στην  εφαρμογή   ενός σχολείου στην υπηρεσία της αγοράς, με περικοπές των κρατικών πόρων,  με κάλυψη των κενών και των  ελλείψεων με όσο το δυνατόν λιγότερο προσωπικό, ενός σχολείου της ταξικής κατηγοριοποίησης) ανίκανο να πείσει τον οποιονδήποτε για την υποτιθέμενη αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου που υπόσχεται μέσα από τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 4823, έχει επιδοθεί σε έναν νομικό αγώνα για να επιβάλει με δικαστικές αποφάσεις τις επιδιώξεις του.

Στα πλαίσια της εφαρμογής αυτού του σχολείου, για να καλύψει τα χιλιάδες κενά, χωρίς να προχωρά σε νέες μαζικές προσλήψεις, καλεί τις τελευταίες μέρες με προφορικές οδηγίες τις Διευθύνσεις να διαχειριστούν το πρόβλημα με το υπάρχον προσωπικό δρομολογώντας, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους,  συμπτύξεις τμημάτων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Η Β΄ Διεύθυνση Π.Ε Αθήνας παίζοντας τον δικό της ρόλο στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής ξεκίνησε την επίθεσή της τηλεφωνώντας την Παρασκευή μεσημεριάτικα στους διευθυντές σχολικών μονάδων να προχωρήσουν σε συμπτύξεις τμημάτων, εκεί που ο συνολικός αριθμός της τάξης δεν ξεπερνά τους 25 μαθητές, αδιαφορώντας προκλητικά και τις περιπτώσεις μαθητών που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής φροντίδας και φοιτούν σε αυτά τα τμήματα. Ενώ σήμερα ημέρα της μεγάλης απεργίας των εκπαιδευτικών έστειλε με excel τις συγχωνεύσεις.  Ασκεί πιέσεις για μείωση τμημάτων ακόμη και στα ειδικά σχολεία, ενώ μετακινεί τηλεφωνικά εκπαιδευτικούς  με απειλές «μείωσης μισθού» σε άλλη σχολική μονάδα.

 Έτσι εννοεί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ την αναβάθμιση της εκπαίδευσης!

ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ 7ο ΚΑΙ ΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ  Ν.  ΙΩΝΙΑΣ

Να λοιπόν γιατί, ενώ έχουμε ζητήσει, κατ΄ επανάληψη και εγγράφως από τη Β΄Δ/νση, να ανακοινωθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς και κατά σχολείο, η Δ/νση ισχυρίζεται ότι δεν τα γνωρίζει (!! ) σφυρίζοντας αδιάφορα….

ΩΣ  ΕΔΩ! Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΣΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ  ΕΧΕΙ  ΚΑΙ  ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/10  9.00 Π.Μ. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- ΓΟΝΙΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ  Β΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ. 

Απαιτούμε:

Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών. 15 μαθητές ανά τάξη.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν όλα τα κενά.

Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις.

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ            ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                                                                        

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φυσικός Βαρβακείου για το θέμα της Φυσικής των Πανελληνίων: Eάν ο Π. Πολάκης δεν ανακαλέσει θα κινηθώ νομικά

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vaseis20150905.jpg
Πανελλαδικές 2024: Πτώση βάσεων από Φυσική, Ιστορία - Ανάλυση για όλα τα πεδία
Με βάση τον υψηλό πήχη δυσκολίας των φετινών θεμάτων, εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι δύσκολα οι περιζήτητες σχολές θα διατηρήσουν τις βάσεις τους και...
Πανελλαδικές 2024: Πτώση βάσεων από Φυσική, Ιστορία - Ανάλυση για όλα τα πεδία