ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία: «Εξωφρενική η απόφαση της κυβέρνησης»
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η συγκρότηση τμημάτων με 28 και 30 μαθητές είναι οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδος, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Θα συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΛΜΕ – ΚΙ).

Η ΕΛΜΕ – ΚΙ χαρακτηρίζει εξωφρενική την απόφαση της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία και υποστηρίζει ότι «είναι πολιτική επιλογή με συγκεκριμένο στόχο να καλύψει τα χιλιάδες κενά σε όλη την Ελλάδα σε βάρος των μαθητών και των εκπαιδευτικών».

Στη συνέχεια, προσθέτει ότι «ως παιδαγωγοί αρνούμαστε να κατηγοριοποιήσουμε τα σχολεία και τους μαθητές μας με την λεγόμενη αξιολόγηση».

«Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε συνεργοί στο έγκλημα, ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν φοβόμαστε» επισημαίνει.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΛΜΕ – ΚΙ) για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία:

Η συγκρότηση τμημάτων με 28 και 30 μαθητές είναι οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδος.

Το τελευταίο διάστημα και εν μέσω πανδημίας, το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση παίρνει το ένα αντιεκπαιδευτικό μέτρο πίσω από το άλλο, επιδιώκοντας με όλα τα μέσα (δικαστήρια ,αγωγές, τρομοκρατία, απειλές και εγκυκλίους) να υλοποιήσει άμεσα τον στόχο για το φθηνό και αυτόνομο σχολείο, των ιδιωτικών φορέων, των επιχειρήσεων και των  ΜΚΟ, με βαθειά το χέρι στην τσέπη για τους γονείς.

  Μετά την θεσμοθέτηση της Τράπεζας Θεμάτων και του κόφτη της  Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που άφησε έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση 40.000 μαθητές, μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους  χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σχολείων και των εκπαιδευτικών,  χωρίς επαρκή χρηματοδότηση για την  κάλυψη όλων των κενών, μετά την ποινικοποίηση του πάνδημου αγώνα των εκπαιδευτικών από την κατάπτυστη διαδικασία της αξιολόγησης που υποβαθμίζει και κατηγοριοποιεί τα σχολεία, επιδιώκει τώρα, την βίαιη συγχώνευση εκατοντάδων τμημάτων σε όλη τη χώρα και στο νομό μας προκειμένου να εξοικονομήσει προσωπικό!! Οκτώβριο μήνα - επαναϋπολογίζει τα κενά, βάζοντας τις Διευθύνσεις Δευτ/θμιας Εκπ/σης και τα σχολεία, να κάνουν “διορθώσεις” στα τμήματα, δηλαδή να τα συγχωνεύσουν σε νέα  με 27-28 έως και 30 μαθητές!!!  

Η παραπάνω εντολή για όλα σχεδόν τα σχολεία του νομού μας σημαίνει κλείσιμο δεκάδων τμημάτων, δημιουργία νέων πολυπληθών με απαράδεκτο στρίμωγμα σε αίθουσες κλουβιά, σημαίνει νέες συνθήκες υπερμετάδοσης του ιού, ντε φάκτο υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών κ.α.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ θεωρεί ότι αυτή η εξωφρενική απόφαση της κυβέρνησης, δεν είναι ούτε τυχαία ούτε άλλο ένα λάθος. Είναι πολιτική επιλογή με συγκεκριμένο στόχο να καλύψει τα χιλιάδες κενά σε όλη την Ελλάδα σε βάρος των μαθητών και των εκπαιδευτικών, κενά που η ίδια η Υπουργός τα χρεώνει στις άδειες των εκπαιδευτικών λόγω δυσίατων ασθενειών και  εγκυμοσύνων!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Ως παιδαγωγοί αρνούμαστε να κατηγοριοποιήσουμε τα σχολεία και τους μαθητές μας με την λεγόμενη αξιολόγηση,  αρνούμαστε να εκθέσουμε τους μαθητές μας στην πανδημία με τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού, αρνούμαστε να αποδεχτούμε οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση στις ήδη δύσκολες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων. Οι αρνήσεις μας αυτές αποτελούν μια απόλυτα συμβατή πράξη μας ως παιδαγωγοί, ενώ η ποινικοποίησή τους από την κυβέρνηση αποτελεί μια κατάπτυστη πολιτική πράξη, που πρέπει να βρει απέναντι όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και όλο το λαό.

Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε συνεργοί στο έγκλημα, ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν φοβόμαστε.

Καλούμε γονείς και μαθητές σε συστράτευση, για να ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ τα ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Ελάχιστη βάση εισαγωγής, τράπεζα θεμάτων, κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων).

Δίνουμε σήμερα 11 Οκτώβρη απάντηση με την συμμετοχή μας στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:30 πμ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και σε κάθε άλλη κινητοποίηση οργανωθεί το επόμενο διάστημα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσφορές σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

covid delta κορονοϊός, μετάλλαξη Δέλτα, άντρας, μάσκα
Κορονοϊός: Τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα
Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορoνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα...
Κορονοϊός: Τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα
Εστίαση
Κορονοϊός: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στα καταστήματα
Μεταξύ άλλων, στα νέα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού, περιλαμβάνεται και η κατάργηση του προαιρετικά διευρυμένου ωράριού...
Κορονοϊός: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στα καταστήματα
τηλεκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Τηλεκπαίδευση ή αλλιώς φάρμακο «…δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν»;
«Κάθε συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση στην περίπτωση που σε ένα σχολείο πραγματοποιείται αποχή των μαθητών από τα μαθήματα δεν προβλέπεται από την...
Εκπαιδευτικοί: Τηλεκπαίδευση ή αλλιώς φάρμακο «…δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν»;