sxoleia-foto-apolimansi-memaska
Nikos Libertas / SOOC
«Να σπάσουν τα πολυπληθή τμήματα» ζητά η ΕΛΜΕ Λευκάδας

«Είναι αδιανόητο σε συνθήκες πανδημίας να υπάρχουν πολυπληθή τμήματα και να μη σπάνε ενώ υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίας» επισημαίνει η ΕΛΜΕ Λευκάδας σε ανακοίνωσή της.

Στη συνέχεια, αναφέρει ως παράδειγμα το 1ο ΓΕΛ Λευκάδας, στο οποίο έχουν διαμορφωθεί τμήματα με 26-27 παιδιά και υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα.

Τέλος, καλούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν άμεσα στο σπάσιμο των πολυπληθών τμημάτων στα σχολεία και να προσληφθεί το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας:

Γιατί δε σπάνε τμήματα ενώ υπάρχουν αίθουσες;

Είναι αδιανόητο σε συνθήκες πανδημίας να υπάρχουν πολυπληθή τμήματα και να μη σπάνε ενώ υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίας. Στη Λευκάδα υπάρχουν αρκετά μεγάλα τμήματα σε διάφορα σχολεία και σε κάποια από αυτά υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες. Για παράδειγμα, στο 1ο ΓΕΛ Λευκάδας έχουν διαμορφωθεί τμήματα με 26-27 παιδιά και υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα. Ομοίως στο ΓΕΛ Νυδριού το τμήμα της Γ΄ Λυκείου έχει 25 παιδιά και υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα.

Για την προστασία της υγείας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Διευθυντή ΔΔΕ, Περιφερειακό Διευθυντή, Υπουργείο Παιδείας) να προβούν άμεσα στο σπάσιμο των πολυπληθών τμημάτων, τουλάχιστον όπου υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι, και να προσληφθεί το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολεία Ηλιούπολης
Μια μητέρα μαθητή σε ειδικό σχολείο: «Μιλούν για «συμπερίληψη», για "στήριξη" και φέρονται σα να είναι τα παιδιά μας "βαλίτσες"
«Ποτέ δεν φανταζόμουν πως το σχολείο του παιδιού μου θα έπρεπε να δώσω τόση μεγάλη μάχη»
Μια μητέρα μαθητή σε ειδικό σχολείο: «Μιλούν για «συμπερίληψη», για "στήριξη" και φέρονται σα να είναι τα παιδιά μας "βαλίτσες"
ptisi-aeroplano
Βόλος – Αθήνα σε 31 λεπτά: Ξεκινούν πτήσεις υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes με πτήσεις τσάρτερ
Μετά από 12 χρόνια προσπαθειών, τα υδροπλάνα συνδέουν τον Βόλο με την Αθήνα, προσφέροντας γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση — Πρώτη πτήση την Κυριακή 5/7
Βόλος – Αθήνα σε 31 λεπτά: Ξεκινούν πτήσεις υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes με πτήσεις τσάρτερ