Χρήστος Κάτσικας
«Θα μπαίνουν 20-25 μαθητές σε μια τάξη, όταν σε οποιοδήποτε άλλο κλειστό χώρο επιτρέπονται 2-3» σχολίασε ο εκπαιδευτικός αναλυτής για το άνοιγμα των σχολείων

Τον αποκλεισμό των εκπαιδευτικών από τον δημόσιο διάλογο για την Παιδεία και το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας κατήγγειλε ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας.

Μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του OPEN, χαρακτήρισε ως απολύτως παράλογη την απόφαση για τη λειτουργία των τμημάτων σε πλήρη σύνθεση (25 μαθητές), ενώ μόλις τον Μάιο και με πολύ λιγότερα κρούσματα ημερησίως τα τμήματα λειτουργούσαν εκ περιτροπής, με όριο τους 15 μαθητές ανά τάξη.

«Θα μπαίνουν 20-25 μαθητές σε μια τάξη, όταν σε οποιοδήποτε άλλο κλειστό χώρο επιτρέπονται 2-3» δήλωσε σχετικά με την αναλογία μαθητών ανά τετραγωνικό μέτρο, προτείνοντας τη δημιουργία μικρότερων τμημάτων, έως 15 μαθητές, με την αντίστοιχη ενίσχυση του προσωπικού των σχολείων. Παράλληλα, για τις ανάγκες στέγασης των τμημάτων, μπορούν να αξιοποιηθούν αίθουσες των δήμων και του δημοσίου.

Το αίτημα για αραίωση των μαθητών ανά αίθουσα υποστήριξε και ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η αποφυγή του συγχρωτισμού.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο πολιτευτής της ΝΔ και δημοσιογράφος Γρηγόρης Ψαριανός, επισημαίνοντας την ανάγκη ευελιξίας στις προτάσεις για την αραίωση του μαθητικού πληθυσμού, προτείνοντας μέτρα όπως η εκ περιτροπής διδασκαλία ή τη διεύρυνση του ωραρίου και τις απογευματινές ώρες.

Το βίντεο της συζήτησης (στο 1:45:00)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα νέα εφάπαξ για τους εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aristoteleio panepistimio thessalonikis
ΑΠΘ: Διεθνή διάκριση διεκδικεί η φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki - Παρουσίαση του πρότζεκτ τους
Συνάντηση του Πρύτανη με τη φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki: Παρουσίαση του νέου πρότζεκτ με το οποίο η ομάδα θέτει υποψηφιότητα για χρυσό μετάλλιο...
ΑΠΘ: Διεθνή διάκριση διεκδικεί η φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki - Παρουσίαση του πρότζεκτ τους