Warning message

Unable to retrieve https://www.youtube.com/watch?v=cNqUheEf6eY&feature=emb_title at this time, please check again later.
Σοφία Ζαχαράκη
Τι ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για τη δυνατότητα συγκρότησης ολιγομελών τμημάτων - Κανονικά στις αίθουσες οι μαθητές που συγκατοικούν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μέριμνα μόνο για τους μαθητές που πάσχουν οι ίδιοι από υποκείμενα νοσήματα

«Δεν είναι καθόλου εύκολο ζήτημα η ανεύρεση αιθουσών» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, σχολιάζοντας το αίτημα των εκπαιδευτικών για συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων, φέρνοντας ως παράδειγμα και τις δυσκολίες εφαρμογής του προγράμματος δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν αποσταλεί στα σχολεία, ενώ στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει μέριμνα για παιδιά που συγκατοικούν με άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, καθώς μέριμνα για συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπάρχει αποκλειστικά για τις περιπτώσεις μαθητών που ανήκουν οι ίδιοι στις ευπαθείς ομάδες.

Η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, ουσιαστικά, από το καλοκαίρι του 2019, ώστε οι αναπληρωτές φέτος να τοποθετηθούν στις σχολικές μονάδες νωρίτερα από ποτέ, τον Αύγουστο του 2020, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, 4.500 μόνιμοι εκπαιδευτικοί διορίστηκαν στην Ειδική Αγωγή, ενώ σε συννενόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση χορηγούνται μάσκες και αντισηπτικά στα σχολεία, τα οποία ενισχύονται επίσης με προσωπικό καθαριότητας.

Οι προσλήψεις εργαζομένων καθαρισμού θα ξεπεράσουν τις 9.500, ενώ θα υπάρξουν και ολιγόμηνες συμβάσεις για τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας.

Επιπλέον, έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για τη διαρρύθμιση των αιθουσών στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών, ενώ κατά τη διάρκεια του γεύματος θα επιτρέπεται μόνο ένας μαθητής ανά θρανίο.

https://www.youtube.com/watch?v=cNqUheEf6eY&feature=emb_title

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iereas
«Νόμιζα ότι θα πλήρωνα απλά ένα πρόστιμο»: Ρώσος μοναχός έζησε παράνομα για 3 χρόνια στο Άγιο Όρος
Σύλληψη Ρώσου μοναχού που ζούσε παράνομα στο Άγιο Όρος τρία χρόνια: Λέει ότι δεν έβρισκε εισιτήριο επιστροφής
«Νόμιζα ότι θα πλήρωνα απλά ένα πρόστιμο»: Ρώσος μοναχός έζησε παράνομα για 3 χρόνια στο Άγιο Όρος
Αντώνης Γκάγκας - Νάντια Γιαννακοπούλου
Επίσκεψη Νάντιας Γιαννακοπούλου σε σχολεία στο Περίστέρι: «Σοβαρά λειτουργικά κενά»
Επίσκεψη της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του Αντώνη Γκάγκα σε σχολεία στο Περιστέρι - Τι λένε για την κατάσταση που επικρατεί
Επίσκεψη Νάντιας Γιαννακοπούλου σε σχολεία στο Περίστέρι: «Σοβαρά λειτουργικά κενά»