Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Διαφάνεια και ισότητα στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών
Διαφανείς διαδικασίες, με όλα τα κενά για κάθε κατηγορία για όλες τις τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιθευτικών ζητά η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η διευθύντρια Β/θμιας εκπαίδευσης στη διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα κοινοποιηθούν όλα τα κενά στα σχολεία μετά από συνάντηση που είχε με τη Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Επίσης, αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ότι οι τοποθετήσεις όλων των κατηγοριών (σε διάθεση, νεοδιόριστοι, αποσπασμένοι, αναπληρωτές) θα γίνουν με ίσους όρους για όλους, ότι οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών θα θεωρηθούν προσωρινές και τα κενά που τους δόθηκαν μετά από προτεραιοποίηση θα συμπεριληφθούν στο σύνολο των κενών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

«Τα κενά στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης με βάση τα στοιχεία της ιστοσελίδας της Διεύθυνσης είναι 165 (102 γενική παιδεία, 63 ειδική αγωγή - 23 σε Τμήματα Ένταξης, Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και 40 σε παράλληλη). Τα κενά στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με βάση τις περσινές προσλήψεις αναπληρωτών και τα στοιχεία της ιστοσελίδας της Διεύθυνσης έφτασαν τα 300 (220 γενική παιδεία, 80 ειδική αγωγή - 47 σε Τμήματα Ένταξης, Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και 33 σε παράλληλη).  Τα κενά έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο μετά την έγκριση των λεγόμενων ολιγομελών, που έπρεπε να είχαν ήδη εγκριθεί έγκαιρα και να είχαν συμπεριληφθεί στα κενά της κάθε ΔΔΕ» τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Τέλος ζητούν να καλυφθούν όλα τα κενά, να εγκριθούν όλα τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα όλων των σχολείων, να μην καταργηθούν τμήματα και να μην συρρικνωθούν σχολεία.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Παρά τα αιτήματα των ΕΛΜΕ και του κλάδου, Υπουργείο, Διοίκηση και νόθα ΠΥΣΔΕ  συνεχίζουν   τις τοποθετήσεις  εν κρυπτώ, χωρίς καμία τήρηση κριτηρίων διαφάνειας – αντικειμενικότητας – δικαιοκρισίας.

Κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης  στη διεύθυνση Δυτικής Θεσ/νίκης  την Παρασκευή 3/ 9, η διευθύντρια Β/θμιας εκπαίδευσης, κάτω από την πίεση μας, ήρθε σε μια προσχηματική  συνάντηση και δεν έδωσε καμία ξεκάθαρη απάντηση στους συναδέλφους, κυρίως νεοδιόριστους και αναπληρωτές, που απαιτούσαν απαντήσεις .

Αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι  θα κοινοποιηθούν όλα τα κενά, ότι θα τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και  οι τοποθετήσεις όλων των κατηγοριών (σε διάθεση, νεοδιόριστοι, αποσπασμένοι, αναπληρωτές) θα γίνουν με ίσους όρους για όλους, ότι οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών θα θεωρηθούν προσωρινές και τα κενά που τους δόθηκαν μετά από προτεραιοποίηση θα συμπεριληφθούν στο σύνολο των κενών.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΕΚΑΝΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Τα κενά στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης με βάση τα στοιχεία της ιστοσελίδας της Διεύθυνσης είναι 165 (102 γενική παιδεία, 63 ειδική αγωγή - 23 σε Τμήματα Ένταξης, Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και 40 σε παράλληλη). Τα κενά στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με βάση τις περσινές προσλήψεις αναπληρωτών και τα στοιχεία της ιστοσελίδας της Διεύθυνσης έφτασαν τα 300 (220 γενική παιδεία, 80 ειδική αγωγή - 47 σε Τμήματα Ένταξης, Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και 33 σε παράλληλη).  Τα κενά έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο μετά την έγκριση των λεγόμενων  ολιγομελών, που έπρεπε να είχαν ήδη εγκριθεί έγκαιρα και να είχαν συμπεριληφθεί στα κενά της κάθε ΔΔΕ. Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι κόπηκαν δεκάδες τμήματα ένταξης ,δεν καλύφθηκαν όλες οι ώρες  στα τμήματα ένταξης και στην παράλληλη στήριξη, ενώ φέτος υπάρχει νέος  κόφτης  στην παράλληλη. Οι πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών είναι  οι  μισές  σε σχέση με περσινές και αναντίστοιχες των πραγματικών αναγκών. Χαρακτηριστικά στη ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ Θες\νίκης  145 είναι οι προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική Παιδεία (πέρσι 356) και 70 στην Ειδική Αγωγή (22 στα τμήματα ένταξης και 48 στην παράλληλη στήριξη, ενώ πέρσι αντίστοιχα ήταν 58 και 88). 113 είναι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι, ενώ 233 συνταξιοδοτήθηκαν (98 πέρσι).

Συρρίκνωση των κενών,  μείωση των προσλήψεων,  περικοπές τμημάτων και θέσεων εκπαιδευτικών, παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων μας  σε βάρος των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της λειτουργίας των σχολείων μας.

Οι ΔΔΕ Θες\νίκης και τα  νόθα ΠΥΣΔΕ είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία νομιμοποίησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Την προωθούν  με ταχύ ρυθμό, εξυπηρετώντας  ταυτόχρονα και την επικοινωνιακή πολιτική του υπουργείου, παραβιάζουν κάθε αρχή διαφάνειας, ισοτιμίας και αντικειμενικότητας, για να διαμορφώνουν κατάλληλο έδαφος για «διευκολύνσεις», «εξυπηρετήσεις»  και  πελατειακές σχέσεις. 

ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ  ΤΩΡΑ ΟΛΑ  ΤΑ  ΛΕΓΟΜΕΝΑ  ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ  ΟΛΩΝ ΤΩΝΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

 Στην ίδια λογική του δημοσιονομικού κόφτη και της εξοικονόμησης προσωπικού που έχουν επιβάλει στο δημόσιο σχολείο κυβέρνηση- ΕΕ –ΟΟΣΑ  δεν προχωρούν στην έγκριση όλων των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων των σχολείων! , σε μία περίοδο  που για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία κανένα τμήμα δε θα έπρεπε να είχε περισσότερους από 15 μαθητές.

Σε σχολεία της περιοχής μας δεν έχουν εγκριθεί 12 ολιγομελή τμήματα, με τα στοιχεία που μέχρι στιγμής  έχουμε συγκεντρώσει ως ΕΛΜΕ από τα σχολεία , επειδή ΔΔΕ και ΠΔΕ αρνούνται  να δώσουν στοιχεία.

Συγκεκριμένα   2 τμήματα Ο.Π .στη  Γ του  2ου ΓΕΛ Πολίχνης , 2τμ.  Ο.Π. Γ  του 1ου   ΓΕΛ Πολίχνης, 2 τμ. Ο Π.του 3ο ΓΕΛ Θεσ\νίκης  , 1τμ. Ο.Π. στη Γ του 4ο ΓΕΛ Θεσ\νίκης,  όλα τα τμήματα Ο.Π.  της Γ -3 τμήματα, του  7ου ΓΕΛ Θες\νίκης (πρωτοφανές να μην εγκρίνουν   τα τμήματα όλων των προσανατολισμών και να εξαφανίζεται  ολόκληρη τάξη!), 2 τμ ειδικότητας στη Γ  τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Θεσ\νίκης .

Η μη έγκρισή τους  συνιστά ευθεία επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στις επιλογές τους.

Ο κίνδυνος  μετακίνησή τους  σε άλλα σχολεία , ισοδυναμεί με τιμωρία των μαθητών- αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος , μεγιστοποιεί τους κινδύνους λόγω πανδημίας,  υπονομεύει τη λειτουργία και ανάπτυξη, το ίδιο το μέλλον των σχολείων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Διαφανείς διαδικασίες, με όλα τα κενά για κάθε κατηγορία (σε διάθεση, νεοδιόριστοι, αποσπασμένοι, αναπληρωτές) για όλες τις τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών με βάση τις δηλώσεις και τα μόρια των συναδέλφων.

Να θεωρηθούν προσωρινές οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών, όπως και των μονίμων και τα κενά που τους δόθηκαν με προτεραιοποίηση να συμπεριληφθούν στο σύνολο των κενών και να προορίζονται για όλες τις κατηγορίες των τοποθετήσεων.

Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά ενιαία και όχι αποσπασματικά και σε φάσεις και για όλες τις εκπαιδευτικές δομές (γενική παιδεία, ειδική αγωγή, ενισχυτική, ΕΠΑΛ, τάξεις υποδοχής, ΔΥΕΠ, σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας).

Κανένας συνάδελφος σε πάνω από δύο σχολεία και μόνο σε όμορα. Οι τοποθετήσεις για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου να γίνουν μετά από δημοσιοποίηση όλων των κενών κάτω από 12 ώρες, με βάση αίτηση των εκπαιδευτικών και τα μόρια του καθενός.

Να ανακοινωθούν όλα τα κενά για την ειδική αγωγή (τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) με βάση τα σύνολο των αιτημάτων που έχει αιτηθεί το κάθε σχολείο.

Να εγκριθούν όλα τα λεγόμενα ολιγομελή στα Σ.Μ.Ε.Α.Ε., στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ και να υπολογίζονται στον προσδιορισμό των κενών.

Να δεσμευθεί το Υπουργείο και  η διοίκηση ότι δεν θα αποδυναμωθεί κανένα σχολείο, και δε θα ασκηθεί καμιά πολιτική που συστηματικά και μεθοδικά  να οδηγεί σε συγχωνεύσεις,  ιδιαίτερα σε συνθήκες κορονοϊού.

 Να παρθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. 15 παιδιά στις αίθουσες – Προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα των σχολείων – Δωρεάν τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς – Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα και ανάγκη- όχι πεδίο εξαναγκασμού, εκβιασμού ποινικοποίησης και εξαγοράς. ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα και την περιστολή των δικαιωμάτων  μας .

 Εντείνουμε τη δράση μας για την ανατροπή κάθε αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής ρύθμισης.

-Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες  να πάρουν μαζικά μέρος στις παραστάσεις  διαμαρτυρίας ,

για να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας , για να αποτραπούν τα αντιεκπαιδευτικά  σχέδια.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες   να πάρουν μαζικά μέρος στην έκτακτη Γενική Συνέλευση την   Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρη  2021 στις 7.00μμ. στην αυλή του 1ου  ΓΕΛ  Συκεών   (Επταπυργίου 150 Συκιές)

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos.jpg
Δικαιώθηκαν οι νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί του 2020! Ακυρώθηκε Απόφαση ανάκλησης μονιμοποιήσεων
Η απόφαση του διοικητικού εφετείου κρίνει άκυρη την απόφαση ακύρωσης των μονιμοποιήσεων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Δυτικής Αττικής!
Δικαιώθηκαν οι νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί του 2020! Ακυρώθηκε Απόφαση ανάκλησης μονιμοποιήσεων
φάρμακα
ΕΟΦ: Ανακαλείται χάπι για τη χοληστερίνη- Για ποιο πρόκειται
Tο συγκεκριμένο φαρμακευτικο προϊόν περιέχει την ουσία εζετιμίμπη, η οποία ελαττώνει τα λιπίδια που αναστέλλουν επιλεκτικά την εντερική απορρόφηση...
ΕΟΦ: Ανακαλείται χάπι για τη χοληστερίνη- Για ποιο πρόκειται
εκαβ
Οδηγός αυτοκινήτου χύπησε Παραολυμπιονίκη και την εγκατέλειψε
Για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη, στέρηση άδειας οδήγησης και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος συνελήφθη o 36χρονος
Οδηγός αυτοκινήτου χύπησε Παραολυμπιονίκη και την εγκατέλειψε