Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί σήμερα ο ΣΕΠΕ «ο Αριστοτέλης» καταγγέλλοντας «πάρτι αδιαφάνειας» στις τοποθετήσεις αναπληρωτών στην Α' Αθήνας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης» καταγγέλλει τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Α’ Αθήνας με την αποτύπωση των κενών για τις/τους αναπληρωτ(ρι)ες εκπαιδευτικούς. Για το λόγο αυτό καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00 στην Α' Διεύθυνση.

«Η ευθύνη είναι του ΥΠΑΙΘ και της διεύθυνσης που υλοποιεί τις οδηγίες του», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Το ΥΠΑΙΘ με στόχο να διαφημίσει τον εαυτό του ως το υπουργείο με έτοιμα σχολεία με εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους, έθεσε όριο στις διευθύνσεις την 25η Αυγούστου, για την αποτύπωση κενών και υπεραριθμιών. Ως σωματείο, ο «Αριστοτέλης» έχει αναδείξει και καταγγείλει με ανακοίνωσή του από 19/8 ενώ πραγματοποίησε και κινητοποιήσεις για το ζήτημα αυτό.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν πως δεν ήταν δυνατόν να καθοριστούν υπεραριθμίες των μονίμων και κενά όταν τα σχολεία είναι κλειστά, και δεν μπορούν να συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων για να καθορίσουν τα τμήματα, να αποφασίσουν όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό έργο που θα πρέπει να παρέχουν, όταν δεν υπάρχουν σημαντικά στοιχεία όπως οι άδειες σε μια διεύθυνση με πάνω από 5.000 εκπαιδευτικό προσωπικό και περισσότερες από 400 σχολικές μονάδες.

Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα οι προσλήψεις να είναι λιγότερες των αναγκαίων και η αποτύπωση των κενών στα σχολεία να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έτσι τα κενά που δόθηκαν στους αναπληρωτές να δηλώσουν ήταν εντελώς διαφορετικά από τα πραγματικά κενά με αποτέλεσμα και οι τοποθετήσεις αναπληρωτ(ρι)ών να είναι εντελώς ανορθολογικές. Υπάρχουν σχολεία με κενά και σχολεία που έχουν προσωπικό σε επάρκεια.  

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όταν βγουν τα πραγματικά κενά, σε συνδυασμό με τις άδειες για τις ευπαθείς ομάδες που θα ανακοινωθούν, η διεύθυνση θα αρχίσει τις μετακινήσεις αναπληρωτών για να τα καλύψει, κάνοντας έτσι πλήρη παραβίαση των πινάκων πρόσληψης των αναπληρωτών.

«Κατανοούμε τη  βιασύνη κυβέρνησης και Υπουργείου γιατί έχουν «ανοίξει» πολλές δουλειές για το Σεπτέμβρη,  με την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης και όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που καλούνται να εφαρμόσουν», σχολιάζουν οι εκπαιδευτικοί.

Και αναρωτιούνται: «Με ποιο τρόπο και με ποια κριτήρια θα μετακινηθούν οι αναπληρωτ(ρι)ες»;

Είναι γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί έρχονται από μακριά, έχουν νοικιάσει ήδη σπίτι κοντά στο σχολείο που τοποθετήθηκαν ή ψάχνουν μένοντας σε ξενοδοχεία και προσωρινά καταλύματα! Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση περιφερόμενων ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν αυτή τη στιγμή σταθεροποιηθεί σε σχολείο, δεν μπορούν να οργανώσουν την προσωπική τους ζωή γιατί δεν ξέρουν σε ποιο σχολείο θα βρεθούν τις επόμενες μέρες και αδυνατούν να νιώσουν κομμάτι του συλλόγου διδασκόντων στον οποίο τώρα βρίσκονται, γιατί είναι σε αναμονή!

Ο ΣΕΠΕ «ο Αριστοτέλης» αναφέρει σχετικά: «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που δημιούργησε του ΥΠΑΙΘ και η Διεύθυνση Α’ Αθήνας και απαιτούμε να γίνει άμεσα επικαιροποίηση όλων των κενών, δημοσιοποίησή τους και να δοθεί η δυνατότητα στους αναπληρωτές να κάνουν αιτήσεις βελτίωσης θέσης και να δοθούν με βάση τους όρους που καθορίζει η νομοθεσία».

Και συνεχίζει: «Δεν θα ανεχτούμε να έχουμε συναδέλφους λάστιχο, που θα πηγαινοέρχονται από σχολείο σε σχολείο κάθε μέρα, που θα υπόκεινται σε εκβιασμούς, πιέσεις και καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, καθώς και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών! Δε θα ανεχτούμε να κυριαρχήσει το κονέ και οι εξυπηρετήσεις ημετέρων. Υπάρχει νομοθεσία που διέπει τις τοποθετήσεις αναπληρωτών με βάση τα μόρια τους και αυτό οφείλει να ακολουθηθεί με απόλυτη ακρίβεια!»

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ αυτή η μεταχείριση απέναντι στα πιο πληττόμενα τμήματα του κλάδου, τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς που αναπληρώνουν εδώ και χρόνια τον ίδιο τους τον εαυτό! «Δεν είναι εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Εν όψει μάλιστα της Β’ Φάσης των προσλήψεων των αναπληρωτ(ρι)ών, οι εκπαιδευτικοί απαιτούν από την Α’ Δ/νση Αθήνας να γίνουν όλες οι τοποθετήσεις όλων των αναπληρωτών/τριων με βάση τα πραγματικά κενά, όχι όπως η τραγική κατάσταση που επικράτησε στην Α’ φάση με το ΥΠΑΙΘ μέσω του ΟΠΣΥΔ να αποκρύπτει πλήθος κενών σε όλα τα ΠΕ γενικής και ειδικής αγωγής!

Τα ίδια συμβαίνουν αυτή τη στιγμή και με την παράλληλη στήριξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχολεία με έναν εκπαιδευτικό για ένα παιδί και σχολεία με δύο εκπαιδευτικούς για δύο παιδιά και σχολεία με δύο εκπαιδευτικούς για 5, 6, 7, 8 ακόμα και 10 παιδιά! Ο τρόπο με τον οποίο έγιναν οι τοποθετήσεις στην παράλληλη είναι πρωτοφανής, καταπατά όλα τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των παιδιών, δεν ακολουθεί καμία απολύτως παιδαγωγική παρά μόνο την αριθμητική των περικοπών!

Με τον ίδιο τρόπο έχει γίνει σε όλα τα ΠΕ. Υπάρχουν σχολεία όπως το 79ο και το 48οπου ενώ έχουν κενό στη μουσική δεν συμπεριλήφθηκαν στα κενά που δόθηκαν στους αναπληρωτές και ομάδες σχολείων που αποκρύφτηκαν από τα κενά γιατί το σύστημα που επέλεξε το υπουργείο δεν έδινε δυνατότητα να καταγραφούν όλα.

Η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεκτη ειδικά σε μια διεύθυνση όπως η Α’ Αθήνας με τόσο προσωπικό και σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί καταλήγουν λέγοντας: «Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να προστατεύσει στοιχειωδώς τα δικαιώματα που με αγώνες κατοχυρώσαμε. Η εκπαίδευση βρίσκεται αντιμέτωπη με σορεία κινδύνων. Μέσα σε αυτούς βασικός είναι να κυριαρχήσει η απόλυτη αδιαφάνεια και η παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας και ισονομίας, και να κυριαρχήσει η αυθαιρεσία!»

«Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία για να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά! Κατάργηση εδώ και τώρα του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ και των 3μηνιαίων αναπληρωτών. Κατάργηση του ν. 4692/20 της Κεραμέως και του νόμου Γαβρόγλου».

«Πλήρης εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σχολική αίθουσα
Εκπαιδευτικοί: 6.522 λιγότερες οι εφετινές προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια...
ΣΕΠΕ Σητείας "Ο Μύσων": Ιστορικά η φετινή χρονιά μπορεί να καταγραφεί ως χειρότερη στην σύγχρονη ιστορία της εκπαίδευσης. Ενώ ξεκίνησε με καλούς...
Εκπαιδευτικοί: 6.522 λιγότερες οι εφετινές προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια...
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αστυνομικοί σπάνε τζαμαρία πολυκατοικίας στα Εξάρχεια για να συλλάβουν διαδηλωτές (βίντεο)
Στο βίντεο φαίνονται οι δικυκλιστές της «ΔΡΑΣΗ», ακούγεται η τζαμαρία που σπάει όπως επίσης και αστυνομικοί να φωνάζουν επανειλημμένα «Έξω, έξω τώρα!»
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αστυνομικοί σπάνε τζαμαρία πολυκατοικίας στα Εξάρχεια για να συλλάβουν διαδηλωτές (βίντεο)