Σύλλογος Αποφοίτων: Τηλεδιάσκεψη για την συζήτηση καίριων ζητημάτων
Τηλεδιάσκεψη μεταξύ Συλλόγου Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. Αθήνας, Πειραιά και Κρήτης με τον υφυπουργού Παιδείας

Σε τηλεδιάσκεψη διάρκειας μισής ώρας περίπου, παρουσιάστηκαν στον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, οι προτάσεις και οι θέσεις του Συλλόγου Αποφοίτων Τ.Ε.Ι Αθήνας, Πειραιά, Α.Ε.Ι. Πειραιά και Αποφοίτων και Φοιτητών Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης.

Αναλυτικότερα τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι προετοιμασία προϋποθέσεων αξιολόγησης τμημάτων Α.Ε.Ι, η αξιολόγηση τμημάτων των πανεπιστημίων αλλά και η θεσμοθέτηση διαδικασίας αντιστοίχισης ανά περίπτωση, αναφορικά με το επίπεδο αλλά και τη συνάφεια των παλαιών προγραμμάτων σπουδών των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. με αυτά των νέων ακαδημαϊκών δομών.

Επιπλέον όπως αναφέρουν στο δελτίο τύπου, ερωτηθείς ο υφυπουργός Παιδείας για τα 37 τμήματα που καταργήθηκαν, απάντησε ότι «θα ασχοληθούμε πρώτα με τα τμήματα που υπάρχουν».

Aναλυτικά το δελτίο τύπου:

Την Τετάρτη, 09/06/2021, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Συλλόγων Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Αθήνας & Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., Τ.Ε.Ι. Πειραιά, Αποφοίτων και Φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κο Άγγελο Συρίγο, με θέμα την αντιστοίχιση των πτυχίων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. με τα νέα πτυχία ή διπλώματα των υφιστάμενων ακαδημαϊκών δομών.

Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη, συνολικής διάρκειας περίπου τριανταπέντε λεπτών, παρουσιάστηκαν στον κο Υφυπουργό τόσο οι προτάσεις και οι θέσεις των Συλλόγων Αποφοίτων όσο και το πόρισμα της γνωμοδοτικής επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ερωτηθείς για το θέμα της αντιστοίχισης των πτυχίων ο κος Υφυπουργός απάντησε πως αυτή δύναται να πραγματοποιηθεί αφού προηγηθούν τα κάτωθι:
1. Η προετοιμασία των προϋποθέσεων της αξιολόγησης όλων των τμημάτων των Α.Ε.Ι., η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
2. Η εκκίνηση της αξιολόγησης των τμημάτων των πανεπιστημίων με έμφαση σε αυτά που προήλθαν από τα πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ., η οποία, όπως εκτιμάται από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), θα διαρκέσει ένα περίπου έτος, και
3. Η θεσμοθέτηση διαδικασίας αντιστοίχισης ανά περίπτωση. Στα πλαίσια αυτά, θα εξεταστεί το επίπεδο αλλά και η συνάφεια των παλαιών προγραμμάτων σπουδών των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. με αυτά των νέων ακαδημαϊκών δομών και θα θεσμοθετηθούν οι ανάλογες διαδικασίες.

Τέλος, ερωτηθείς για τα 37 τμήματα που καταργήθηκαν, απάντησε ότι θα ασχοληθούμε πρώτα με τα τμήματα που υπάρχουν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ & Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα