Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ntountouka
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Πρέπει να κλιμακώνει ο αγώνας απέναντι σ’ ένα νομοσχέδιο που επιχειρεί να νομιμοποιήσει τον εργασιακό μεσαίωνα», δηλώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Την αντίθεση του στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, εκφράζει με ανακοίνωση του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Παράλληλα, καλούν στη συμμετοχή της απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:00.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση τους κατηγορούν την κυβέρνηση πως «αξιοποίησε την πανδημία ως χρυσή ευκαιρία για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Επιπροσθέτως, συνεχίζουν υπογραμίζοντας πως «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα με σκοπό την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων εις βάρος των εργαζομένων, που θα μας γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η αξιοποίηση της πανδημίας ως «χρυσή ευκαιρία» συνεχίζεται από την Κυβέρνηση για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.  Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης, χωρίς κανένα δισταγμό, επιχειρούν να ισοπεδώσουν εντελώς δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, φέροντας προς ψήφιση ένα αντιλαϊκό, αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις αιώνων.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα με σκοπό την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων εις βάρος των εργαζομένων, που θα μας γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω. Καταργείται ουσιαστικά το 8ωρο και θεσμοθετείται το 10ωρο χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή, ενώ αυξάνονται οι ώρες υπερωριών σε 150 για όλους τους κλάδους. Σε  μία εποχή όπου η ψηφιοποίηση, οι τεχνολογικές εξελίξεις του 21ου αιώνα έχουν καταστήσει δυνατή την περαιτέρω μείωση του εργάσιμου χρόνου, αντί αυτού, πλέον το ωράριο θα ρυθμίζεται «ευέλικτα», ώστε όταν η επιχείρηση έχει δουλειά να δουλεύουμε και με τον «νόμο» 10 ώρες την ημέρα και να «γυρνάει» τις πρόσθετες ώρες πίσω όταν… «δεν έχει δουλειά». Ταυτόχρονα, επεκτείνουν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, αφού θεσμοθετείται η δουλειά τα Σαββατοκύριακα σε νέους κλάδους, όπως της πληροφορικής, των αποθηκών και άλλων, νομιμοποιούν τις απλήρωτες υπερωρίες, τη δυνατότητα διενέργειας απεργίας, με την ευθεία παρέμβαση στα σωματεία και τον υποχρεωτικό ορισμό «προσωπικού ασφαλείας», για να χτυπηθεί η δυνατότητα πίεσης των εργαζομένων προς την εργοδοσία. Στην ίδια κατεύθυνση, καταργούνται ουσιαστικά και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αφού η «διευθέτηση του χρόνου δουλειάς» θα γίνεται πλέον με ατομικές συμβάσεις. Είναι γνωστό ότι οι εργατικές κατακτήσεις  διαχρονικά επέρχονται μέσα από τον συλλογικό αγώνα και όχι μέσω του ατομικού δρόμου και της συνεννόησης με την εργοδοσία. Για αυτό και χτυπιέται βάναυσα και με πολλούς τρόπους η δυνατότητα οργάνωσης και αντίστασης και καταργείται το δικαίωμα στην απεργία, αφού παγιώνεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλιστών και οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, διαλύοντας την όποια δυνατότητα συλλογικής κατοχύρωσης και αφήνοντας έρμαιο της εργοδοσίας κάθε εργαζόμενο/η.

Τώρα πρέπει να κλιμακώνει ο αγώνας απέναντι σ’ ένα νομοσχέδιο που επιχειρεί να νομιμοποιήσει τον εργασιακό μεσαίωνα, με τους/ις εργαζόμενους/ες να εργάζονται βάσει των αναγκών των επιχειρήσεων, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο και με μισθό πείνας, που επιχειρεί να εντείνει το καθεστώς εργοδοτικής τρομοκρατίας, υπό τη συνεχή απειλή της απόλυσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ χτίζοντας πάνω στις αντεργατικές ρυθμίσεις των μνημονίων και προηγούμενων κυβερνήσεων, νομοθετεί κα’ εντολή του ΣΕΒ και του κεφαλαίου, στο πλαίσιο των διαχρονικών κατευθύνσεων της ΕΕ, φέρνει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, που διαλύει κάθε εναπομένον εργασιακό δικαίωμα και επιτίθεται βάναυσα στη δυνατότητα οργάνωσης και αντίστασης των εργαζομένων με στόχο να προστατεύσει την αύξηση των κερδών της εργοδοσίας και να τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλου του λαού. Ως φοιτητ(ρι)ες, με πολλούς/ες από εμάς να εργαζόμαστε ήδη, και ως μελλοντικοί/ες εργαζόμενοι/ες οφείλουμε να αγωνιστούμε στο πλευρό των εργαζομένων, πόσο μάλλον τη στιγμή που μετατρέπουν το εργασιακό μας μέλλον σε Γολγοθά και διαλύουν τα εργασιακά και επαγγελματικά μας δικαιώματα. Η νεολαία και οι φοιτητ(ρι)ες είναι στο πλάι όλων των εργαζομένων υπερασπιζόμενοι/ες το μέλλον στη δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά.

Αυτές οι αλλαγές αφορούν πρώτα και κύρια εμάς, τη νέα γενιά εργαζομένων! Για τους εργαζόμενους φοιτητές η 10ωρη δουλειά σε συνδυασμό με τις διαγραφές και την έλλειψη φοιτητικής μέριμνας σημαίνει διακοπή των σπουδών! Για τον απόφοιτο ανοίγει ένας μαραθώνιος πανάκριβων καταρτίσεων και πιστοποιήσεων προκειμένου να διαμορφώσει τον «ατομικό φάκελο προσόντων» του και στη συνέχεια να διαπραγματεύονται ατομικά τους όρους εργασίας τους,  χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.  Δε θα δεχτούμε να γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα!!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο πλάι των εργαζομένων που μέσα από τα σωματεία τους προετοιμάζουν νέα απεργιακή απάντηση, ώστε να μην κατατεθεί καν το απαράδεκτο νομοσχέδιο!
Οργανώνουμε την συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιούνη, ημέρα πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, στα Χανιά στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.
 

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΔΗΜ. ΑΓΟΡΆΣ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ζαραλίκος σε Οικονόμου: «Είστε πλυντήριο μπράβων ή αγράμματος;»

ΑΣΕΠ - Προσλήψεις σε δήμους: Μετράμε αντίστροφα για την προκήρυξη "μαμούθ"

Ζαραλίκος: Mάθημα συμπεριφοράς από την Κλέλια Ρένεση στη Σάσα Σταμάτη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα