Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ντουντούκα διαμαρτυρία
Στην κοινή συγκέντρωση των σωματείων ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά, συμμετέχει η ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων, την Πέμπτη στις 12:00, στον Αγ. Κήρυκο

Στην κοινή συγκέντρωση των σωματείων ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά, με το οποίο πλήττεται το οκτάωρο και άλλα βασικά δικαιώματα, συμμετέχει η ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων, ενώ προχωρά και σε 24ωρη απεργία την ίδια ημέρα.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στις 12:00, στον Αγ. Κήρυκο.

Αναλυτικά

Η κυβέρνηση της Ν.Δ αξιοποιεί την  πανδημία, για να δώσει τη «χαριστική βολή» στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, επιβάλλοντας με το νέο νομοσχέδιο Χατζηδάκη – Βρούτση την  κατάργηση δικαιωμάτων ενός αιώνα, την εντατικοποίηση της εργασίας,  την υποχρεωτική τηλεργασία για πολλούς, την ατομική σύμβαση και την αδρανοποίηση των συνδικάτων και των  διαδικασιών τους και μάλιστα εις το όνομα της μαζικότητας! 
 
Την ισοπέδωση αυτή επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Υπουργός δηλώνοντας:  «Το νομοσχέδιο έρχεται να απαντήσει σε πραγματικές ανάγκες και να τροποποιήσει την εργασιακή νομοθεσία, η οποία σε μεγάλη κλίμακα ισχύει από το 1982. Από τότε έχουν περάσει 40 περίπου χρόνια, έχει μπει στη ζωή μας η τηλεργασία, το ίντερνετ κλπ. Πρέπει να απαντήσουμε σε θέματα που θέτουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι», καθώς και ο πρωθυπουργός που αναγνωρίζει το οκτάωρο, το εργασιακό ωράριο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ως «αγκυλώσεις του προηγούμενου αιώνα».  

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την κατάργηση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, το νομοσχέδιο οδοστρωτήρας προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα,  τα εξής: 
 
- καθιερώνει τη δεκάωρη εργασία (10ωρη),χωρίς πρόσθετη αμοιβή και με «αντάλλαγμα» ρεπό ή άδεια σε μελλοντικό χρονικό διάστημα.(!) Έτσι, ένας εργαζόμενος μπορεί να δουλεύει μια μέρα 10ωρο και την άλλη μέρα 5ωρο, με τον ίδιο μισθό  και ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται εποχικά ή ακόμα και καθημερινά, χάνοντας τη δυνατότητα να διευθετεί τον υπόλοιπο χρόνο του και τις υποχρεώσεις του. 

- θεσπίζει  αύξηση του ορίου των ωρών υπερωρίας: η σημερινή διάκριση των 96 ωρών υπερωρίας το χρόνο στη βιομηχανία και των 120 ωρών στις υπηρεσίες θα εξισωθεί και θα ανέλθει στις 150 απλήρωτες ώρες  τον χρόνο για όλους τους κλάδους. 

-Καταργεί τη μη εργάσιμη ημέρα  του Σαββάτου και την αργία της Κυριακής, οδηγώντας στην πράξη σε μείωση μισθού, αφού δε θα πληρώνονται παραπάνω.  .Τα Σαββατοκύριακα λογίζονται πλέον ως κανονικές μέρες εργασίας. 

-Επιβάλλει την εξ αποστάσεως εργασία  στους βασικούς τομείς.. Το μέτρο που αναγγέλθηκε ως «έκτακτο και προσωρινό» λόγω πανδημίας, μετατρέπεται σε  μόνιμο και υποχρεωτικό, θέτοντας τον εργαζόμενο στον άμεσο ατομικό έλεγχο του εργοδότη, ενώ  καθιστά τα όρια ανάμεσα στον εργάσιμο και μη εργάσιμο χρόνο από δυσδιάκριτα έως ανύπαρκτα στην πράξη. 

- Προωθεί την ατομική σύμβαση εργασίας σε βάρος της συλλογικής, αφήνει δηλαδή τον εργαζόμενο και τον εργοδότη να ¨διαπραγματευτούν και να συμφωνήσουν¨ οι δυο τους τις συνθήκες εργασίας και την αμοιβή ( άραγε επ’ ωφελεία τίνος;…) 
 
Επειδή η εργασιακή ζούγκλα και η ανάγκη της προστασίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων θα τους σπρώξει στα σωματεία, το αντεργατικό νομοσχέδιο ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ και καταργεί θεμελιώδεις   δημοκρατικές  συλλογικές λειτουργίες και μέσα πάλης. 

Πιο συγκεκριμένα: 

- Απαξιώνει στην πράξη τις Γενικές Συνελεύσεις και τις ψηφοφορίες των συλλογικών οργάνων, καθώς προωθεί τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες 
 
- Προβλέπει κατάρτιση και επικαιροποίηση  των μητρώων  των εργαζομένων από τα συνδικάτα αλλά και την ποινικοποίηση των απεργιών, επιβάλλοντας μια σειρά από εμπόδια στην κήρυξη τους 

- Επιβάλλει υποχρεωτικό ποσοστό «προσωπικού ασφαλείας»(!) σε κάθε απεργία το 40%(!) και, ουσιαστικά, απαγορεύει την περιφρούρησή της. 
 
Έτσι, με το νομοθετικό έκτρωμα Βρούτση-Χατζηδάκη η απλήρωτη υπερεργασία , η διεύρυνση  του εργασιακού ωραρίου και η τηλε-εργασία γίνονται νόμιμα και, ακόμη χειρότερα, φυσιολογική εργασιακή καθημερινότητα. Καθιερώνεται η ατομική σύμβαση απασχολησιμότητας  και  επιβάλλονται οι  ελεγχόμενες συλλογικές διαδικασίες, δηλ θεσπίζεται η κατάπνιξη των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων,  των κατακτήσεων και  των ελευθεριών μας. η κυβέρνηση της ΝΔ, εκπροσωπώντας και προωθώντας τα συμφέροντα της εργοδοσίας, θεσπίζει τον εργασιακό μεσαίωνα, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι- απομονωμένοι, χωρίς συλλογική άμυνα και διεκδίκηση- να εργάζονται σκυφτοί και σε συνθήκες γαλέρας. 
 
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ- ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ  ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΕΙ ΤΙΣ  ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΙΩΝΑ, Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο  ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ-ΕΝΩΤΙΚΟΣ-ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ- -ΚΑΜΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΣΣΕ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

- ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕ\Σ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΏΝΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ 

ΟΛΟΙ –ΟΛΕΣ στην 24ωρη απεργία και στην κοινή συγκέντρωση των σωματείων στον ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟ την ΠΕΜΠΤΗ στις 12:00 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Ασύλληπτη τραγωδία στο Παίδων: Νεκρό με εγκαύματα μεταφέρθηκε βρέφος
Με αρκετές μέρες καθυστέρηση μεταφέρθηκε, όπως όλα δείχνουν, στο νοσοκομείο Παίδων το βρέφος 15 μηνών, το οποίο κατέληξε, μετά από εγκαύματα που...
Ασύλληπτη τραγωδία στο Παίδων: Νεκρό με εγκαύματα μεταφέρθηκε βρέφος
Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Το alfavita.gr ετοίμασε έναν χρήσιμο οδηγό για τις για ψηφιακές εξετάσεις που θα λάβουν χώρα σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕ.ΠΙΣ.) σε όλη την Ελλάδα -...
Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Πανελλήνιες 2021: Ποιες είναι οι φετινές «κομβικές» αλλαγές
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;
Κραυγές αγωνίας για την εξεταστέα ύλη στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;