Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
kostis xatzidakis
George Vitsaras / SOOC
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων - Δείτε ολόκληρο το κείμενο - Απεργία από τα συνδικάτα την Πέμπτη 10 Ιουνίου

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των εργαζομένων, με τα συνδικάτα να προχωρούν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Την Τρίτη 8 Ιουνίου ξεκινάει η επεξεργασία του, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με στόχο να ψηφιστεί 17 Ιουνίου, μετά από δύο συνεδριάσεις στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει σύγχρονα, πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών και των νέων, αποκαθιστά αδικίες, καταργεί αναχρονιστικές ρυθμίσεις, προσαρμόζει το πλαίσιο της εργασιακής νομοθεσίας στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Από την πλευρά τους τα συνδικάτα κάνουν λόγο για σειρά αντεργατικών μέτρων που έρχονται να γυρίσουν τις εργασιακές σχέσεις δεκαετίες πίσω. Σύμφωνα με την κριτική που διατυπώνεται, το οκτάωρο «σπάει», θεσπίζονται οι απλήρωτες υπερωρίες που θα «ξεπληρώνονται» με... ρεπό, προωθούνται οι ατομικές συμβάσεις και όχι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις των εργαζομένων, ενώ πλήττεται το δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Ολόκληρο το νομοσχέδιο εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα