Ανοιχτά σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας ζητούν οι γονείς στην Ικαρία
Οι σύλλογοι γονέων της Ικαρίας ζητούν να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς

Ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς ζητούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων Ικαρίας.

Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική για τους μαθητές σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των γονέων ενώ ζητούν να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας.

Θεωρούν δε ανεπαρκές μέτρο το self test και καταγγέλλουν ότι «για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, την ίδια στιγμή που αρνείται να αναλάβει τις δικές της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου: 

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων Ικαρίας, όλο το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε δράσεις και διεκδικήσεις για ένα ασφαλές άνοιγμα σχολείων, όπου ζητούσαν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με σταθερό άξονα διεκδικήσεων, επανερχόμαστε λίγες ημέρες πριν το πολλοστό άνοιγμα των σχολείων και απευθυνόμαστε εκ νέου στην Δημοτική αρχή του νησιού, στο Υπουργείο Παιδείας, την κυβέρνηση την ίδια.

Στις 6 Νοεμβρίου 2020, στην 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πάρθηκαν αποφάσεις για την έγκριση πρόσθετων μέτρων που πρέπει να πάρει ο Δήμος Ικαρίας, για να διασφαλιστεί η ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων με την έναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα: 

«Μετατροπή των συμβάσεων καθαριότητας μερικής απασχόλησης στα σχολεία σε πλήρους απασχόλησης και προκήρυξη επιπλέον θέσεων καθαριότητας στα σχολεία». Παράλληλα, προτάθηκαν και μέτρα για την « διευκόλυνση του μαθητικού πληθυσμού που αντιμετωπίζει δυσκολίες παρακολούθησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» (κάλυψη κόστους εξοπλισμού ή σύνδεσης internet σε όσες οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα).

Το γεγονός ότι αυτές οι προτάσεις έγιναν αποφάσεις του Δ.Σ., μας κάνει να διερωτόμαστε γιατί δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα αλλά και για το αν την Δευτέρα 10 Μαΐου, όλο το προσωπικό καθαριότητας, όπως εγκρίθηκε το Νοέμβριο, θα βρίσκεται στη θέση του και σε όλα τα σχολεία.

Επίσης, αναρωτιόμαστε γιατί, ενώ οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του νησιού με έγγραφά τους όπου απευθύνονταν και προς την Δημοτική Αρχή, από τις 18 Μαρτίου έως και σήμερα, καταθέτοντας αιτήματα για διενέργεια test covid σε κάθε πύλη εισόδου του νησιού με ευθύνη του κράτους και να γίνονται test  του πληθυσμού με προορισμό την Ικαρία πριν φτάσει στο νησί, αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί, με αποτέλεσμα σήμερα να καταγράφονται κρούσματα. 

Στις 10 Μαΐου τα σχολεία ανοίγουν με μόνο εφόδιο τα κατ' οίκον self test παιδιών και εκπαιδευτικών. Οι γονείς θα είναι υπεύθυνοι για το αν έκαναν self-test οι μαθητές και υποχρεωμένοι να καταθέτουν υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο κάθε Δευτέρα. Χωρίς δήλωση δε θα μπορούν να μπουν για μάθημα!! Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, την ίδια στιγμή που αρνείται να αναλάβει τις δικές της. Το πώς θα λειτουργήσει το μέτρο στη πράξη, το αν θα γίνεται σωστή δειγματοληψία στο σπίτι, το αν θα καταγράφουν όλοι πλήρως στην υπεύθυνη δήλωση το αποτέλεσμα και άλλα κρίσιμα ερωτήματα, που γεννά αυτή η πρωτοφανής διαδικασία, μάλλον δεν απασχολούν κανέναν στο Υπουργείο Παιδείας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να «πετάξουν» από πάνω τους την ευθύνη!!

Να σταματήσει η κυβέρνηση να μεταφέρει τις δικές τις ευθύνες στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και να κουνάει το δάχτυλο περί υποχρεωτικότητας και υπεύθυνων δηλώσεων. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού ζητάμε να παρθεί κάθε υγειονομικό μέτρο που απαιτείται, ώστε να προστατευθεί τόσο ο γενικός  πληθυσμός του νησιού, όσο και  τα παιδιά μας για να μπορούν στις 10 Μαΐου να μπορούν να πάνε με ασφάλεια στα σχολεία τους.   

Συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Δημόσια Υγεία και Παιδεία που αξίζουν να έχουν τα παιδιά μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ: Μεγάλη συμμετοχή για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία - Κατατέθηκαν 13.291 αιτήσεις για 4.039 θέσεις
ΥΠΑΙΘ: Μεγάλη συμμετοχή για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά