Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Υγειονομική βόμβα χαρακτηρίζει η ΟΙΕΛΕ τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών - «Ανοίγουν χωρίς κανέναν σχεδιασμό και προστασία των εκπαιδευτικών τους» - Επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας για το σοβαρό κίνδυνο του ανοίγματος των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών χωρίς να έχει διασφαλιστεί η πλήρης πρόσβαση όλων των εκπαιδευτικών (αλλά και του υποστηρικτικού προσωπικού) σε self tests και εμβολιασμούς αλλά και χωρίς να τηρούνται σε πολλούς από τους χώρους αυτούς οι στοιχειώδεις όροι ασφάλειας και υγιεινής.

Η Ομοσπονδία τονίζει στην επιστολή ότι, ακόμη και εάν ανακοινώνονταν άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί στους χώρους αυτούς δεν θα είχαν την δυνατότητα πρόσβασης σε self tests ή εμβόλια, καθώς πάνω από το 45% αυτών εργάζονται σε καθεστώς αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας.

Ακολουθεί η επιστολή της ΟΙΕΛΕ

Κυρία Υπουργέ,

Κύριε Υπουργέ,

Με κυβερνητική απόφαση από την Δευτέρα 10/5 θα ανοίξουν τα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου) και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών (για τους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης). Ωστόσο, αν και πανηγυρικά ανακοινώθηκε το άνοιγμα που θα συγκεντρώσει τα απογεύματα ένα μεγάλο πλήθος χιλιάδων διδασκόντων, μαθητών και των συνοδών τους, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία ανακοίνωση μέτρων σχετικά με την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στους χώρους αυτούς στην πλατφόρμα για τα self tests και τον εμβολιασμό.

Ήδη στα ιδιωτικά σχολεία, που υποτίθεται ότι υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των εκπαιδευτικών σε self tests και εμβολιασμό παρατηρούνται τεράστια προβλήματα, καθώς ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας αδυνατεί να προμηθευτεί τα τεστ ή να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό. Τούτο είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της ανοχής που έχει επιδείξει η Κυβέρνηση στη μη δήλωση ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Myschool αλλά και στη πλημμελή εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων από ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Όπως είναι γνωστό, η κατάσταση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας είναι πολύ χειρότερη στο χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Με βάση μετριοπαθείς εκτιμήσεις, το ποσοστό των συναδέλφων μας που είτε δηλώνονται μερικώς είτε δεν δηλώνονται καθόλου υπερβαίνει το 45%. Τούτο σημαίνει ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι εντελώς ανοχύρωτοι απέναντι στην πανδημία, ακόμη και εάν εξαγγείλετε άμεσα την άντληση στοιχείων από το ΠΣ Εργάνη για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα. Δεν πρέπει, επίσης να ξεχνούμε ότι πολλοί από τους χώρους αυτούς δεν πληρούν στοιχειώδεις όρους υγιεινής, διότι σε εξαιρετικά μικρές αίθουσες διδασκαλίας συνωστίζεται πολύ μεγάλος αριθμός διδασκόντων και διδασκομένων.

Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων εκ μέρους σας, προκειμένου:

  • Να ενεργοποιηθεί τις επόμενες ώρες η πρόσβαση όλων των εκπαιδευτικών και του υποστηρικτικού προσωπικού των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στην πλατφόρμα για self tests και καθορισμό ραντεβού για εμβόλιο.

  • Να απαιτηθεί από τους εργοδότες η δήλωση του συνόλου των εκπαιδευτικών στο ΠΣ Εργάνη και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Αντιλαμβάνεστε ότι, σε περίπτωση μη λήψης έγκαιρων μέτρων, είτε από αμέλεια είτε για να προστατεύσετε την ακραία φοροδιαφυγή των ιδιοκτητών των Φροντιστηρίων και των ΚΞΓ, αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη για τη δημιουργία μιας τεράστιας υγειονομικής βόμβας στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και των αρνητικών επιπτώσεών της στη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΠΑΛ
Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη
Το υπουργείο και τα ΜΜΕ που το λιβανίζουν με το αζημίωτο, αποσιωπούν όλους τους παράγοντες που έχουν φέρει την εκπαίδευση σε αυτή την κατάσταση και...
Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη
Μαθητεία: Συνειδητή απαξίωση; Υποψήφιοι μένουν εκτός, λείπουν καθηγητές
Πάνω από 3.000 νέοι κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την συνέχιση των σπουδών τους- Εκπαιδευτικοί επισημαίνουν και οργανωτικά λάθη στην εποπτεία
Μαθητεία: Συνειδητή απαξίωση; Υποψήφιοι μένουν εκτός, λείπουν καθηγητές
Εκπαιδευτικός - Τηλεκπαίδευση
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ως εμπόρευμα στην αγορά μοριοδοτημένων υποψηφιοτήτων
Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα την περίοδο των μνημονίων, οι ελαστικές μορφές εργασίας αυξάνονται συνεχώς στη δημόσια εκπαίδευση. Βρισκόμαστε στην...
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ως εμπόρευμα στην αγορά μοριοδοτημένων υποψηφιοτήτων