Υγειονομική βόμβα χαρακτηρίζει η ΟΙΕΛΕ τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών - «Ανοίγουν χωρίς κανέναν σχεδιασμό και προστασία των εκπαιδευτικών τους» - Επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας για το σοβαρό κίνδυνο του ανοίγματος των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών χωρίς να έχει διασφαλιστεί η πλήρης πρόσβαση όλων των εκπαιδευτικών (αλλά και του υποστηρικτικού προσωπικού) σε self tests και εμβολιασμούς αλλά και χωρίς να τηρούνται σε πολλούς από τους χώρους αυτούς οι στοιχειώδεις όροι ασφάλειας και υγιεινής.

Η Ομοσπονδία τονίζει στην επιστολή ότι, ακόμη και εάν ανακοινώνονταν άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί στους χώρους αυτούς δεν θα είχαν την δυνατότητα πρόσβασης σε self tests ή εμβόλια, καθώς πάνω από το 45% αυτών εργάζονται σε καθεστώς αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας.

Ακολουθεί η επιστολή της ΟΙΕΛΕ

Κυρία Υπουργέ,

Κύριε Υπουργέ,

Με κυβερνητική απόφαση από την Δευτέρα 10/5 θα ανοίξουν τα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου) και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών (για τους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης). Ωστόσο, αν και πανηγυρικά ανακοινώθηκε το άνοιγμα που θα συγκεντρώσει τα απογεύματα ένα μεγάλο πλήθος χιλιάδων διδασκόντων, μαθητών και των συνοδών τους, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία ανακοίνωση μέτρων σχετικά με την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στους χώρους αυτούς στην πλατφόρμα για τα self tests και τον εμβολιασμό.

Ήδη στα ιδιωτικά σχολεία, που υποτίθεται ότι υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των εκπαιδευτικών σε self tests και εμβολιασμό παρατηρούνται τεράστια προβλήματα, καθώς ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας αδυνατεί να προμηθευτεί τα τεστ ή να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό. Τούτο είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της ανοχής που έχει επιδείξει η Κυβέρνηση στη μη δήλωση ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Myschool αλλά και στη πλημμελή εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων από ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Όπως είναι γνωστό, η κατάσταση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας είναι πολύ χειρότερη στο χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Με βάση μετριοπαθείς εκτιμήσεις, το ποσοστό των συναδέλφων μας που είτε δηλώνονται μερικώς είτε δεν δηλώνονται καθόλου υπερβαίνει το 45%. Τούτο σημαίνει ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι εντελώς ανοχύρωτοι απέναντι στην πανδημία, ακόμη και εάν εξαγγείλετε άμεσα την άντληση στοιχείων από το ΠΣ Εργάνη για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα. Δεν πρέπει, επίσης να ξεχνούμε ότι πολλοί από τους χώρους αυτούς δεν πληρούν στοιχειώδεις όρους υγιεινής, διότι σε εξαιρετικά μικρές αίθουσες διδασκαλίας συνωστίζεται πολύ μεγάλος αριθμός διδασκόντων και διδασκομένων.

Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων εκ μέρους σας, προκειμένου:

  • Να ενεργοποιηθεί τις επόμενες ώρες η πρόσβαση όλων των εκπαιδευτικών και του υποστηρικτικού προσωπικού των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στην πλατφόρμα για self tests και καθορισμό ραντεβού για εμβόλιο.

  • Να απαιτηθεί από τους εργοδότες η δήλωση του συνόλου των εκπαιδευτικών στο ΠΣ Εργάνη και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Αντιλαμβάνεστε ότι, σε περίπτωση μη λήψης έγκαιρων μέτρων, είτε από αμέλεια είτε για να προστατεύσετε την ακραία φοροδιαφυγή των ιδιοκτητών των Φροντιστηρίων και των ΚΞΓ, αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη για τη δημιουργία μιας τεράστιας υγειονομικής βόμβας στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και των αρνητικών επιπτώσεών της στη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΙΓΙΝΑ
Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό μητέρας και γιου από μισθωμένους εκτελεστές
Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κλαμπ, είχε κατονομαστεί από τα θύματα, ως ο μοναδικός άνθρωπος με τον οποίο είχαν διαφορές και είχαν δεχθεί απειλές από...
Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό μητέρας και γιου από μισθωμένους εκτελεστές